in

5 meserii care se desfășoară exclusiv pe internet

Internetul ne-a schimbat cu adevărat viețile mai ales datorită faptului că acum avem acces la majoritatea informațiilor necesare în câteva secunde. Totuși, un impact major s-a produs și asupra pieții muncii. O mulțime de joburi au dispărut, procesele fiind automatizate și digitalizate, iar altele le-au luat locul. 

Odinioară doar freelancerii lucrau de acasă și își desfășurau munca exclusiv pe internet, acum acest trend a luat amploare, evident și din cauza contextului global. Oamenii s-au adaptat destul de repede, productivitatea a rămas la cote înalte și se pare că acesta este noul normal. Așadar, iată ce meserii poți practica exclusiv pe internet.

Profesor online 

Evident, nu ne referim la eroii care au de înfruntat probleme tehnice de toate felurile și predau acum în sistemul de școală online, ci la ceilalți profesioniștii care nu fac parte din sistemul de învățământ și aleg diverse platforme pe care își publică filmulețe în care predau. Unele cursuri pot fi chiar live, în funcție de tipul disciplinei. Ești foarte talentat și realizat într-un domeniu? Poți face bani frumoși din cursurile online și platformele sunt chiar simplu de folosit. Desigur, va fi nevoie de o investiție serioasă în aparatură, dar banii se vor recupera relativ repede. 

Manager de social media

Acum câțiva ani această meserie nici măcar nu exista, dar la ora actuală este destul de căutată. Dacă ai ceva talent la postări și știi cum să atragi fani, ai putea arunca un ochi pe lista de cerințe pentru această meserie. Fie că vorbim de o persoană publică, o companie sau poate chiar un brand, fiecare pagină are nevoie de un moderator dedicat. În calitate de social media manager va fi sarcina ta să construiești și să ghidezi întregi comunități de fani. 

Model de videochat

Cele mai citite articole

Activitatea din această industrie se desfășoară exclusiv în online, indiferent de ce ar putea susține gurile rele. Colaborarea cu un studio profesionist îți va permite accesul pe cele mai bune site-uri de videochat, acolo unde vei putea aduna profitul cât mai repede. Activitatea ta va consta în conversațiile cu utilizatorii și îndeplinirea fanteziilor unora dintre ei. Aceștia sunt de obicei persoane retrase și singuratice care vor să-și creeze iluzia unei relații în mediul virtual.  

Asistent virtual

Un asistent manager bun va asigura succesul managerului. Aceasta este deviza marilor directori de companii, cei care sunt mult prea ocupați uneori pentru a răspunde la telefoane, e-mail-uri sau chiar să-și organizeze propria agendă. În calitate de asistent virtual vei putea lucra de oriunde, atâta timp cât ai o conexiune stabilă la internet și aplicații de screen sharing. Vei putea face cam tot ce făceai într-un birou, mai puțin să aduci cafeaua. În funcție de specificul jobului, cerințele șefului și abilitățile tale vei putea chiar să lucrezi pentru mai mult persoane în acelați timp. 

Translator

Desigur, ai nevoie să urmezi o facultate de profil (litere, de exemplu) și să iei un examen pentru a lucra ca translator autorizat, dar munca online este extrem de la îndemână în acest domeniu. Poți lucra pentru o mulțime de angajatori, în domenii extrem de diverse. Singura condiție este să știi cel puțin două limbi și să te familiarizei cât de cât cu domeniul pentru care traduci. Mai ales translatorii care stăpânesc termeni tehnici sau juridici sunt la mare căutare! Categoric, în funcție de limba în care faci traducerea și/sau retroversiunea va crește și onorariul tău. Una este să faci traduceri din engleză sau franceză și alta este situația  dacă vorbim de limbi precum olandeza sau suedeza. 

Acestea sunt doar câteva exemple și mulți cred că activitatea noastră a tuturor ar putea deveni exclusiv legată de internet cât de curând. Tu vei fi pregătit? 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce trebuie să ştie reprezentanţii companiilor industriale care se afla în căutarea unor spaţii de producţie sau depozitare de închiriat

Top 4 meserii care nu te așteptai să fie atât de profitabile