in

Top 4 meserii care nu te așteptai să fie atât de profitabile

Exista multe meserii bine plătite în România, dar suntem dispuși să facem pariu cu tine că de cel puțin una din lista de astăzi nu ai mai auzit până acum. Aceste meserii vin din sectoare destul de diverse și pentru unele dintre ele nici nu este nevoie de cursuri de specialitate.

Dacă ce ai aflat te-a motivat, apucă-te de cercetări și fă o schimbare de carieră. Niciodată nu este prea târziu! Cine știe, poate una dintre meseriile menționate îți va aduce și o mai mare satisfacție personală, nu doar profesională. 

Controlor de trafic aerian 

Prima mențiune din multe astfel de liste cu cele mai bine plătite meserii, cel puțin în România. Nu e de mirare că jobul de controlor de trafic aerian este atât de căutat. Da, vei câștiga foarte bine, mai ales după ani de experiență, dar meseria este una destul de stresantă și care cere extrem de multă atenție și concentrare. Practic, deciziile pe care le iei tu pot influența viețile a sute de oameni și pot produce daune materiale incomensurabile. Totuși, pentru a ajunge controlor de trafic aerian nu este nevoie de studii superioare, ci doar de o serie de cursuri și calificări cu adevărat riguroase. Nu oricine va fi potrivit pentru acest job cu adevărat exclusivist, dar liderii din sector vor câștiga peste 30.000 RON.

Model de videochat

Cele mai citite articole

Știm că se vehiculează sume colosale prin presă și că totul pare cusut cu ață albă, dar adevărul este că această industrie chiar este una de succes, mai ales la noi în țară. Probabil te vei gândi de două ori înainte să judeci această activitate după ce vei afla cu ce se ocupă modelele de videochat. Deși opinia publică aseamănă această meserie cu prostituția, lucrurile nu stau deloc așa. Poți avea câstiguri videochat fabuloase fără să te dezbraci vreodată, tocmai pentru că succesul și secretul acestei activități stă în comunicare, nu în nuditate. 

Hacker etic 

Probabil că ești la curent deja cu sumele care se învârt în industria IT, dar cel mai probabil nu ai auzit prea multe până în acest moment despre meseria de hacker etic. Acest job nu este deosebit de răspândit la noi în țară, dar cel mai probabil va deveni prin prisma interacțiunilor cu marile companii care își stabilesc sedii și la noi. Nu există studii sau un set generic de cunoștințe pe care trebuie să le ai la momentul angajării, cel mai important fiind să te pricepi la spargerea sistemelor de securitate și evident să practici această activitate cu scopul corectării, nu al distrugerii de date. Marile companii vor plăti foarte bine persoanele care le salvează de la viitoare atacuri cibernetice. 

Artist tatuator

Una dintre cele mai profitabil meserii de la care nu te așteptai să fie atât de bine remunerată este și cea de artist tatuator. Acești pasionați, care de multe ori nu au studii aprofundate în domeniu, doar niște cursuri și de cele mai multe ori o doză uriașă de talent, pot lua acasă sume de pânâ la 6.000 RON pe lună, sau chiar mai mult în funcție de cât de recunoscuți sunt. Adevărul este că nu oricine poate face un tatuaj de calitate, de aceea adevărații profesioniști pot ajunge în timp să nu mai aibă loc de progrămări. 

Tu ce meserii inedite și bine remunerate mai cunoști? 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

5 meserii care se desfășoară exclusiv pe internet

Când este cazul să apelezi la un chirurg estetician şi cum te poate ajuta să îţi îmbunătăţeşti aspectul fizic?