in

5 produse de cosmetica auto pe care trebuie sa le aiba orice sofer

Esti un sofer care isi doreste sa aiba o masina intretinuta impecabil, care sa atraga privirile in trafic si care sa asigure un confort deosebit? Atunci acest articol este pentru tine! Din el vei afla care sunt produsele pe care trebuie sa le ai la dispozitie pentru ca interiorul si exteriorul masinii tale sa arate mereu ca nou. 

  • Sampon all in one pentru exterior

Unele dintre cele mai populare produse de pe piata sunt cele de la brandul Gyeon, care curata foarte bine, protejeaza suprafetele si le ofera stralucire. 

Un sampon auto pentru exterior all in one este perfect pentru a curata mizeria de pe masina si a oferi in acelasi timp protectie suprafetelor. Samponul este un produs care are o putere mare de curatare, iar produsele de la Gyeon ofera si un strat protector cu efect hidrofob.

Daca ai nevoie sa speli rapid masina, dar fara sa omiti si etapa protejarii materialelor, un sampon all in one este pentru tine, pentru ca pe langa aspectul ca nou al masinii, produsul va lasa in urma un finisaj lucios, protector, care dureaza mai multe saptamani. 

  • Sealant auto

Cu un sealant auto vopseaua masinii va beneficia de un  strat de protectie eficient si care va ajuta la curatarea ulterioara in conditii mai usoare. Sealantul se aplica dupa spalarea autovehiculului, cand caroseria mai este uda. Se pulverizeaza produsul, dupa care se clateste cu un jet de apa. 

Stratul de protectie astfel aplicat va avea un efect hidrofob, dar va face si ca vopseaua sa para ca noua. Produse de top, atat sealanti, cat si altele utile pentru curatare si detailing, sunt cele de la producatorul Koch Chemie, recunoscute la nivel mondial pentru eficienta, profesionalism si usurinta utilizarii. 

  • Spuma de prespalare

Un astfel de produs este util pentru prespalare, adica pentru a indeparta rapid murdaria. Spuma de acest tip este „grijulie” cu stratul de protectie de pe caroserie, deci nu ai de ce sa te temi ca sealantul, ceramicul sau ceara ar avea de suferit. 

Cele mai citite articole

Spuma de prespalare are, de regula, pH neutru si are rolul de a diminua cantitatea de murdarie care va trebui eliminata in timpul spalarii, astfel ca asigura un pcoces de curatare mai eficient.

De ce ai nevoie de un astfel de produs? In primul rand vei reduce cantitatea totala de apa necesara pentru spalarea masinii, iar procesul va fi mai usor si mai rapid. 

  • Alcool izopropilic

Alcoolul izopropilic este unul dintre cele mai bune produse pentru degresarea suprafetelor, motiv pentru care se intrebuinteaza in mai multe industrii, ca solutie pentru curatarea eficienta: detailing, vopsitorie, tipografie, electronica etc. 

Poti folosi alcool izopropilic pentru stergerea caroseriei dupa polish (pentru a indeparta surplusul de sealant, ceara sau reziduuri de polish) sau, in cazul in care nu s-a efectuat polish, inainte de a aplica protectia (ceara sau sealant). 

Alcoolul izopropilic se poate utiliza si pentru a degresa geamurile inainte de a fi aplicat tratamentul hidrofob. Produsul se poate pune intr-o sticla cu pulverizator, dupa care se aplica si se sterge usor cu un prosop din microfibra.

  • Bureti si prosoape din microfibra

Nu mai este nevoie sa ti se spuna cat de util este un burete de spalare. Trebuie doar sa stii ca acest produs trebuie sa fie rezistent la rupere, la substantele chimice si sa aiba o capacitate mare de absorbtie a apei si a spumei.

La fel de recomandat este sa ai in trusa proprie de curatare a masinii si un prosop din microfibra de buna calitate, cu o grosime mai are a microfibrelor, pentru a absorbi mai multa apa decat prosoapele clasice. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Renovarea locuinței cu buget redus: 3 idei smart

Ce să nu ratezi într-un city break la Veneția