in

Ce să nu ratezi într-un city break la Veneția

Idei de activități pentru o escapadă venețianăVeneția este destinația perfectă pentru cine dorește să fugă câteva zile de traficul marilor orașe. Cunoscut și ca orașul pe apă, Veneția este o insulă splendidă, unde nu vei vedea nici urmă de mașini. Peisaje pitorești, aer curat, amintiri de neprețuit.

3 zile sunt mai mult decât suficiente pentru un city break în frumoasa Veneție. Aceasta poate fi vizitată într-un weekend, ceea ce e ideal pentru cine nu dorește să lipsească prea mult de la serviciu.

Veneția la pas

Prima recomandare pe care o avem când vine vorba de un city break în stil venețian, este să iei insula la pas atunci când mergi către marile obiective turistice. Veneția nu este foarte întinsă ca și suprafață, iar în aproximativ o oră reușești să o străbați dintr-o parte în alta. 

Plimbă-te și pierde-te printre străduțele incredibil de înguste și bucură-te de toată liniștea din jur. Minunează-te de peisajul sublim de pe faimosul pod de la Rialto, fă-ți o poză pe Podul Suspinelor și admiră marea populație de porumbei din Piața San Marco. 

Insulele Murano și Burano

Organizarea unui city break în Veneția fără a adăuga pe listă o călătorie către Murano și Burano nu este completă. Poți folosi transportul în comun venețian (vaporetto), pentru a face o vizită acestor două insule din apropierea Veneției. 

Cele mai citite articole

Pe insula Murano (locul unde încă se fabrică celebra sticlă de Murano) te sfătuim să arunci o privire în spațiile de fabricație a sticlei. Vei putea vedea procesul prin care minunatele sculpturi din sticlă de Murano sunt create. 

Insula Burano este cunoscută pentru culorile vii în care sunt vopsite clădirile. Se spune că aici au locuit primii negustori ai zonei, iar aceștia au fost nevoiți să își vopsească așezările în culori puternice, pentru a le putea distinge de la distanță în caz de ceață. Acest obicei este păstrat și acum, motiv pentru care este o zonă care merită vizitată în timpul unei vacante în Veneția.

Plimbare cu gondola – farmecul unei vacante venețiene

Nimic nu descrie mai bine Veneția decât imaginea unui gondolier, nu-i așa? Unul dintre cele mai magice momente ale unei vacante venețiene este plimbarea cu gondola pe canalele inedite ale insulei.

Din gondolă, vei putea admira altfel clădirile pitorești, peisajul insulei și vei putea spune că ai trăit experiența unei vacante venețiene așa cum se cuvine.  

Fiecare oraș are farmecul său aparte. Un city break în orașul venețian te va deconecta total de la viața și agitația cotidiană. Suntem convinși că te vei întoarce de acolo cu o stare de liniște, cu amintiri minunate și cu promisiunea că vei reveni cu prima ocazie în faimosul oraș pe apă. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

5 produse de cosmetica auto pe care trebuie sa le aiba orice sofer

Jucăriile de doctor sunt distractive și educative