Ai mașina de câțiva ani buni și îți place faptul că te duce în multe locuri diferite. Probabil o folosești pentru a merge la serviciu și acasă în fiecare zi. De asemenea, te duce în excursii distractive și destinații de vacanță. Toate aceste plimbări măresc kilometrajul mașinii. Cu cât mai mulți kilometri, cu atât mai multă uzură.
Așadar, toate drumurile parcurse afectează starea anvelopelor. Nu este surprinzător faptul că, după câteva mii de kilometri buni, aceste anvelope nu mai au aceeași aderență. Este o idee bună să verifici anvelopele în mod regulat și mai ales înainte și după ce ai făcut o călătorie lungă. Anvelopele uzate pot fi foarte periculoase, deoarece distanțele de frânare devin imprevizibile și conducerea generală în diferite condiții poate fi riscantă.
Aceste anvelope ieftine sunt unele dintre cele mai importante și mai trecute cu vederea pe un vehicul modern. Banda de contact a anvelopelor este concepută pentru a dispersa apa și pentru a îmbunătăți aderența pe drum în condiții perfide.
Designul modelului benzii de contact permite ca anvelopele să adere la șosea, îmbunătățind siguranța și manevrabilitatea, chiar și în condiții nefavorabile. Anvelopele trebuie verificate în mod regulat pentru a te asigura că rămâne suficientă adâncime a benzii de contact și că nu există perforări sau deteriorări vizibile ale anvelopei.
Cele mai citite articole
Majoritatea acestor cauciucuri de vară au triunghiuri mici pe peretele lateral, care indică locul în care se află marcajele de uzură a benzii de contact. Limita legală minimă pentru adâncimea acestor șanțuri este de 1,5 mm. Dacă suprafața de contact a anvelopei este la același nivel cu indicatorul de uzură, este timpul să înlocuiești anvelopele.
Alinierea roților vehiculului poate afecta dramatic modul în care vehiculul se descurcă, se oprește și cât de repede se uzează anvelopele. Verificarea alinierii pe o mașină de stabilizare a roților cu laser te va asigura că toate componentele suspensiei și direcției sunt în stare bună și va crește durata de viață a anvelopelor.
Când te duci în garaj în seara asta după ce ajungi acasă, fă-ți o favoare și verifică-ți anvelopele. Uită-te bine la ele, la toate patru. Uneori, anvelopele din față arată diferit față de cele din spate. Prin urmare, este bine să le inspectăm pe toate. Verifică adâncimea benzii de contact a anvelopei și asigură-te că este de adâncime legală.
Ar trebui să nu aibă mai mult de 1,6 mm, deoarece orice lucru mai mic decât acesta nu are aderență. De asemenea, trebuie să verifici presiunea anvelopelor. Ok, deci nu ai echipamentul, dar dacă vezi cu ochiul liber că anvelopele arată dezumflate, adică nu par a fi umplute cu suficient aer, atunci ar trebui să te duci să îți rezolvi această problemă.