Sezonul rece pune deseori tenul la grea încercare. Indiferent dacă pielea ta are un aspect normal, sau are tendinţe de îngrăşare sau de uscare, temperaturile scăzute din termometre te obligă să acorzi o atenție sporită hidratării.
Vremea rece îşi pune amprenta asupra organismului tău. Răcelile şi gripele de sezon te obligă să consumi mai multă vitamina C decât de obicei pentru a-ți ajuta organismul să facă faţă viruşilor. Astfel, nu este surprinzător faptul că şi pielea ta are nevoie de o atenţie sporită.
Indiferent dacă ai un ten normal, cu tendinţe de îngrăşare sau prea uscat, acesta necesită o hidratare mai atentă atunci când afară gradele încep să scadă.
Dacă în urmă cu doar câţiva ani, femeile erau mult mai interesate să cumpere produse cosmetice în funcție de culoarea și textura dorită, iată că acum lucrurile s-au schimbat. În prezent, tot mai multe femei acordă o atenție desăvârşită produselor de îngrijire a tenului, testând cât mai multe produse disponibile pe piață, în scopul de a le găsi pe cele potrivite nevoilor tenului lor. De asemenea, acum femeile acordă o mai mare importanță și produselor cosmetice, alegând truse machiaj, rujuri şi fonduri de ten care conțin ingrediente de calitate. Şi, mai ales în perioadele cu temperaturi extreme, tenul are nevoie de introducerea în rutina zilnică a mai multor produse menite să îi ofere hidratare, fermitate şi luminozitate.
Diferenţele dintre îngrijirea tenului în sezonul rece vs sezonul cald
Toamna şi iarna, hidratarea este procesul cel mai important, fie ca avem tenul uscat, mixt fie, din contră, cu tendinţe de îngrăşare. Este momentul ideal pentru folosirea cremelor hidratante cu texturi onctuoase şi a uleiurilor de corp. Persoanele cu piele uscată apelează, nu de puţine ori, direct la uleiurile de cocos şi de avocado sau la aşa zisele cold cream, pentru a-şi oferi pielii nivelul de hidratare necesar. Crema rece sau cold cream-ul are ca ingredient de bază uleiul de măsline sau ceara de albine şi, deşi oferă tenului o senzaţie de răcorire, hidratează intens pielea uscată. În schimb, atunci când afară este cald, pielea este hidratată prin folosirea cremelor cu texturi lejere şi, suplimentar, printr-un consum semnificativ de apă.
Rutina zilnică
În funcţie de produsele pe care le preferi pentru îngrijirea tenului, rutina ta zilnică este alcătuită mai mereu din aceeaşi paşi. Demachierea tenului este aceeaşi, indiferent de sezonul în care te afli. Deoarece cremele foarte hidratante pot favoriza apariţia punctelor negre unora dintre femeile ce le folosesc, procesul de curăţare este unul extrem de important. Astfel, curăţarea tenului de reziduuri se face cu ajutorul produselor specifice, fie făcute în casă, fie cumpărate de la firmele preferate. Specialiştii recomandă ca dimineaţa tenul să fie hidratat cu creme bogate în vitaminele A, E şi C, iar seara cu o cremă cu proprietăţi antirid.
Exfolierea săptămânală
Măştile făcute acasă din ingrediente naturale sau cele disponibile în comerț sunt ideale pentru a avea un ten neted şi luminos pe perioada sezonului rece. Cele mai des folosite măşti făcute în casă sunt cele cu mălai, zaţ de cafea, miere de albine sau argilă. Dintre cele din comerţ, tot mai multă căutare au cele de tip şerveţel, în special cele cu cărbune, atunci când doreşti o curăţare eficientă. Acestea au câştigat tot mai multă notorietate deoarece conţin o cantitate mare de seruri ce intră cu uşurinţă în pielea feţei. Rolul acestor măşti este de a curăţa tenul, pregătindu-l pentru hidratare şi make up.
Pe lângă tenul tău, buzele şi mâinile au, de asemenea, nevoie de o hidratare corespunzătoare. Acestea pot suferi din cauza vântului şi a frigului şi, fără un balsam de buze şi o cremă de mâini nutritive, se poate resimţi un disconfort major.
Pentru a-ți păstra sau pentru a obţine un ten sănătos şi radiant, pe care fiecare dintre noi ni-l dorim, este important ca produsele folosite să fie cât mai naturale și specifice nevoilor pielii tale.
Sursa foto: Shutterstock