in

Beneficiile masajului de relaxare pentru minte

De cele mai multe ori, terapia prin masaj este asociata cu imbunatatirea conditiei fizice, indiferent ca vorbim despre tratament, recuperare sau relaxare. Principiul este adevarat, dar, incomplet. Pe langa imbunatatirile pe care le simti la fiecare tesut sau grupa de muschi masata, ai parte de beneficii mentale si emotionale.

Un somn mai bun

Odihna regulata este esentiala pentru rutina sanatatii. Cu fiecare an pe care il adaugi varstei, iti va fi mult mai greu sa recuperezi o noapte pierduta. Daca, in adolescenta, te puteai odihni cateva ore pe noapte sau chiar deloc si iti reveneai dupa prima noapte dormita, la maturitate este mult mai dificil. De cele mai multe ori, de-a lungul unei zile, acumulezi multa energie negativa din cauza grijlor provocate de probleme prin care treci in familie sau de care te lovesti la serviciu. Daca nu reusesti sa te eliberezi de ele, inainte de a te culca, ai toate sansele ca somnul sa fie agitat sau absent. Alimentatia si miscarea sunt esentiale pentru o noapte linistita. Din acest motiv, o sesiune de masaj iti poate transforma noptile albe in odihna binemeritata. Vezi aici pretul unui scaun de masaj pentru a te bucura de acest rasfat in fiecare seara, la tine acasa.

Reduce simptomele depresiei

In ultimii ani, varsta la care se dezvolta anxietati si depresii a coborat pana la tinerii aflati in scoala. Tot mai multi oameni se confrunta cu aceste stari si nu reusesc sa iasa din aceasta pasa neagra. Pe langa comunicare, un regim alimentar adecvat si exercitii fizice specifice, terapeutii incep sa recomande si masajul de relaxare datorita beneficiilor pe care le ofera sanatatii psihice. Atunci cand corpul tau se relaxeaza, ritmul cardiac, tensiunea arteriala, consumul de oxigen si nivelul de cortizol scad. Toate acestea duc la reducerea stresului si anxietatii, doua dintre cauzele principale ale depresiei. Indiferent cat de ocupat este programul tau zilnic, trebuie sa-ti faci timp pentru sesiuni regulate de masaj, care te ajuta sa-ti relaxezi mintea si trupul.

Te simti plin de energie

Masajul este o componenta importanta in multe terapii clinice. Insa, nu trebuie sa fii bolnav, pentru a te bucura de aceste beneficii. In functie de rutina zilnica, poti programa sesiuni de masaj de relaxare dimineata, in timpul programului de lucru sau seara, inainte de culcare. Momentul cel mai potrivit il alegi in functie de nevoile personale. Unii prefera relaxarea de dimineata, pentru a avea energie de-a lungul intregii zile. Altii prefera un impuls de energie la pranz, cand puterile incep sa scada. A treia varianta este sa-ti relaxezi corpul seara, dupa ce ti-ai incheiat toate obligatiile, pentru a avea parte de o detasare de toate grijile si de un somn odihnitor.

Creste nivelul hormonilor fericirii

Deficitul de dopamina, serotonina, oxitocina si endorfine iti incetineste activitatea cerebrala si scade sistemul imunitar. Aceste substante, secretate in mod natural de corpul uman, sunt numite hormoni ai fericirii, datorita starii de bine pe care ti-o ofera atunci cand se regasesc in cantitate suficienta. Starea de bine pe care o ofera consumul de droguri se datoreaza unei stimulari artificiale pentru cresterea nivelului de dopamina, cu toate efectele negative stiute. O modalitate naturala de a creste nivelul de serotonina din creier este masajul de relaxare. Nivelul substantelor amintite mai sus poate creste chiar si cu 30% datorita tehnicilor de masaj, oferindu-ti un impuls natural de buna dispozitie.

Legatura dintre sanatatea fizica si cea mentala este binecunoscuta si cercetata in domeniul medicinei. De cele mai multe ori, stresul sta la baza aparitiei sau agravarii unor afectiuni ale corpului. Activitatile care te ajuta sa diminuezi stresul provocat in familie sau la serviciu iti imbunatatesc, deopotriva, conditia fizica si pshica.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum știi când ai nevoie de aparat dentar? Semne pe care să nu le ignori

Lapte praf Topfer din inima naturii pentru bebelușului tău