Trebuie să recunoaşte, până de curând nici nu îţi trecea prin cap că ai putea amenaja un birou în locuinţa personală.
Pandemia a schimbat această perspectivă. Munca de acasă, activitățile şcolare desfăşurate din dormitor şi întâlnirile de team building realizate din pat nu sunt chiar cele mai plăcute experienţe, dar au devenit realitatea de zi cu zi. În acest context, amenajarea unui birou a devenit tot mai tentant. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le analizezi cu atenție pentru a beneficia de un spaţiu perfect optimizat.
Achiziţionează doar strictul necesar
Biroul trebuie să fie o cameră funcţională, nu trebuie să fie una aglomerată. Achiziţionează doar corpurile necesare, biroul efectiv, pe care poţi monta laptopul şi celelalte instrumente de lucru, scaunul de birou care trebuie să fie foarte confortabil. Închipuie-ţi că vei petrece mult timp pe scaun, aşa că trebuie să fie unul ergonomic, unul care să susțină corect coloana vertebrală şi braţele.
Adaugă fotolii tapiţate şi o masă de cafea. Din când în când ai nevoie să te detaşezi, să îți pui gândurile în ordine pentru a da randament. Poți chiar servi cafeaua, sau de acolo poți supraveghea piticul la realizarea temelor. Fotoliile şi măsuţa de cafea nu sunt corpuri mari, dar sunt utile şi dau un aer prietenos încăperii.
Păstrează un aer cald, dar formal
Cele mai citite articole
Vei desfășura activitatea de acasă deci biroul trebuie să fie spațiul tău personal de lucru, nu camera de joacă, nu încăpere comună, unde se perindă ceilalţi membrii ai familiei. Înafară de un un ambient prietenos, este important că beneficiezi şi de o zonă dedicată de organizare, unde să păstrezi la îndemâna documente, articole de birotică şi de ce nu bateriile pentru tastatura ori mouse. Poți alege din magazinele online biblioteci de perete, aceste piese sunt customizate pentru a valorifica perfect spațiul limitat dintr-o astfel de încăpere, în plus vei știi întotdeauna de unde să iei lucrurile care îţi trebuie.
Evita elementele decorative inutile
Le iubeşti, îţi plac, aduc un plus de personalitate, dar nu îşi au locul într-un birou de lucru. Ţi-ai dat seama vorbim despre decoraţiuni şi accesorii. Nu că ar încărca spațiul personal, dar aceste obiecte ţi-ar distrage atenţia.
Sursa de imagine:
Pressmaster / Shutterstock.com