in

Bulgaria – destinația turistică perfectă pentru relaxare și cea mai apropiată de România

Bulgaria – destinația turistică perfectă pentru relaxare și cea mai apropiată de România

În cazul în care îți place să te relaxezi profitând de ofertele all-inclusive, cu siguranță că primele destinații la care te gândești sunt Turcia și Grecia. Numai că, dacă vrei să ai parte de un nivel echivalent de relaxare și de condiții similare în ceea ce privește relaxarea și opțiunile de distracție, Bulgaria este mult mai apropiată de România.

Mai mult decât atât, o cazare Albena sau în zona Balcic ori la Nisipurile de Aur este cu mult mai ieftină decât în Antalia sau în Grecia. Plus că, nici nu trebuie să te deplasezi cu avionul, ci poți ajunge în Bulgaria chiar și cu mașina personală. În cele ce urmează îți vom enumera motivele pentru care considerăm țara vecină ca fiind cea mai bună variantă de distracție în timpul concediului de vară.

Multiple stațiuni care oferă condiții de cazare excelente și pentru orice buget

Litoralul bulgăresc dispune de peste 16 km2 de plajă, care este dispusă de-a lungul unora dintre cele mai frumoase stațiuni din Europa de Est – Albena, Rusalka, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nessbar, Riviera, Sf. Constantin și Elena sau Dunes. Varna și Burgas sunt cele mai importante orașe din punct de vedere economic din zonă (care dispun și de aeroport), iar Balcic este recunoscut la nivel internațional pentru castelul reginei Maria și Grădina Botanică.

Spațiile de cazare sunt disponibile pentru orice buget, de la apartamente și vile private și până la pensiuni și hoteluri de 5 stele. Aceste facilități le oferă turiștilor cele mai bune condiții, așa cum este cazul hotel Malibu Albena, astfel încât atunci când optezi pentru această variantă, în mod sigur vei beneficia de masă, cazare și distracție garantate.

Atracții turistice pentru orice gen de turist

Dacă vrei să vizitezi locuri de importanță istorică și culturală, atunci vei avea la dispoziție Balcic (castelul regal și Grădina Botanică), Varna (muzee și necropole) sau Cap Calicra (cetatea medievală). Pasionații de vinuri pot încerca produsele din zona Kranevo, cu podgorii care amintesc de Italia. Pentru cei interesați de mediul înconjurător, rezervația naturală “Baltata” este locul prefect pentru a explora flora care le oferă câteva exemplare deosebite de plante.

Cele mai citite articole

Distracția este la ea acasă!

Bulgaria este destinația ideală de vacanță pentru cei care își doresc relaxare și distracție, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. În Albena, familiile cu copii au parte de tot ceea ce înseamnă facilități pentru copiii – de la auqa-park-uri și până la centre culturale pe plajă (cele trei biblioteci oferă cărți în peste 15 limbi). Golden Sands, Varna, Nessbar, Sunny Beach și Rivera le oferă celor dornici de relaxare cluburi, centre sportive, galerii de artă, centre comerciale și numeroase facilități pentru sporturile nautice.

Zone cu izvoare naturale

Turiștii care își doresc să aibă parte de tratamente speciale de relaxare se pot bucura de serviciile centrelor spa. Apa termală a izvoarelor naturale din stațiunile Riviera și Sf. Constantin și Elena este ideală pentru a le oferi acestora cele mai plăcute momente de relaxare.

Varietate de forme de plaje de-a lungul litoralului

Rusalka își atrage turiștii cu micile sale goluri sălbatice cu plaje atipice, în timp ce Nisipurile de Aur și Albena le oferă acestora un nisip foarte fin și condiții excelente de petrecere a timpului pe plajă. Riviera vine cu răcoarea oferită de zonele verzi din jurul plajelor, în timp ce Burgas și Sunny Beach se laudă cu expunerea la soare pentru un bronz perfect.

Orice stațiune de pe litoralul din Bulgaria ai alege, cu siguranță că vei avea parte de cele mai bune condiții de distracție și relaxare. Iar prețurile foarte accesibile și modalitățile variate de cazare transformă litoralul bulgăresc într-una dintre destinațiile ideale pentru concediul de vară a oricărui român!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

5 motive pentru care trebuie sa faci un test drive cu autoturismul de care esti interesat

Biroul, un spaţiu cu personalitate. Iată ce trebuie să urmăreşti pentru a-i spori funcţionalitatea