in

Află ACUM ce obiecte nu trebuie să îți lipsească niciodată din trusa de croitorie

Află ACUM ce obiecte nu trebuie să îți lipsească niciodată din trusa de croitorie

Indiferent că este din pasiune sau nevoie, în casa oricărei persoane trebuie să se regăsească o trusă de croitorie completă, astfel încât, în cazul unui mic accident, tricoul preferat să poată fi rezolvat în orice clipă, fără prea mult chin.

De câte ori nu te-ai întrebat atunci când ai văzut în magazine câte o trusă de croitorie completă, când vei folosi toate acele ațe și fermoare în culori fluorescente? Tocmai din acest motiv este important să îți creezi de la zero o trusă de croitorie axată strict pe nevoile tale. Bineînțeles, mai poți lua și câteva lucruri ce nu sunt neapărat adecvate ție, pentru situațiile în care vine cineva în vizită și are nevoie, însă, chiar și așa, costul va fi mult mai mic și nu va mai trebui să te pierzi printre atâtea elemente de fiecare dată când ai nevoie.

Ce trebuie să conțină trusa de croitorie manuală?

  • Ace de diverse dimensiuni

Acele de cusut se regăsesc în mai multe dimensiuni în funcție de materialul pe care alegi să lucrezi. De exemplu, dacă vei lucra cu haine vechi sau noi din materiale ușoare, precum este bumbacul sau inul, ai nevoie de ace micuțe și subțiri. Iar dacă lucrezi cu catifeaua, poplinul, docul sau chiar cu denimul, ai nevoie de ace cu tije groase, pentru a te ajuta la susținere.

  • Un centimetru

Din trusa de croitorie a oricărei persoane nu trebuie să lipsească un centimetru bun. Îți va fi de ajutor în mai multe momente, dar mai ales atunci când vrei să-ți modifici hainele și să le măsori, sau chiar să îți iei propriile măsurători, în special când începi să croiești ceva pentru tine.

  • Nasturi de mărimi și cu pattern-uri diferite

Nu o să-ți vină să crezi, dar nasturii hainelor sunt mult mai importanți decât îți poți tu imagina. De multe ori nici nu îi mai băgăm în seamă, însă ei se regăsesc la fiecare pereche de pantaloni, la cămăși, la un palton sau chiar și la un pulover mai chic. Ideal este să ai zece bucăți din mai multe modele de nasturi, astfel încât, indiferent ce ai modifica, să te asiguri că îți vor ajunge. De exemplu, poți alege să cumperi niște nasturi decorativi de la Emidale care să-ți înfrumusețeze hainele pe care, în mod normal, le-ai arunca la gunoi. Astfel, le vei da o nouă înfățișare și cu siguranță le vei mai purta mult timp de acum înainte.

  • Papiote cu ață în culori potrivite

Fără ață nu poți face nimic. Drept urmare, încearcă să-ți analizezi garderoba și să vezi ce culori ai nevoie, astfel încât, în cazul unui accident să-l poți rezolva în scurt timp. Bineînțeles, îți poți achiziționa și papiote cu ață în culori mai neobișnuite, astfel încât să le ai acolo pentru orice eventualitate. Însă, chiar și așa, cu siguranță vei avea mai puține modele decât dacă ai fi cumpărat o trusă gata făcută.

În concluzie, oricine trebuie să aibă în casă câte o trusă de croitorie care să conțină cele patru lucruri de bază. Doar așa te vei asigura că îți poți rezolva micile accidente, fără stres și fără a fi nevoie să apelezi la un croitor. Mai mult, vei putea să îți înfrumusețezi hainele și să le prelungești durata vieții cu încă câțiva ani.

Sursă foto: Shutterstock.com.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai bune jocuri de noroc pentru începători

Care sunt criteriile pentru a alege cel mai bun laptop?