in

Jucăriile de doctor sunt distractive și educative

Meseria de doctor este una dintre profesiile preferate de majoritatea copiilor, deși acestora le este foarte frică să viziteze cabinetele medicului. Jocurile de rol sunt pe placul copiilor. Astfel de activități sunt distractive și prezintă situații similare. Sub formă unui joc, cei mici realizează roluri sociale și capătă cunoștințe utile despre realitate.

În ciuda varietății de jucării moderne, setul medical rămâne un cadou plăcut și preferat. Este o alegere clasică, potrivită astfel pentru o fată, căt și pentru un băiat. 

De-a lungul anilor, geantă medicului pentru copii a suferit modificări, dar continuă să conțină elementele principale ale adevăratului său omolog. Setul constă aproape întotdeauna dintr-un minim – căști, un termometru, ochelari, tablete și o seringă. În funcție de vârstă și volumul setului, geantă poate include dispozitive medicale suplimentare.  

Una dintre caracteristicile esențiale ale această jucărie doctor este că are efect educativ. În același timp, este inofensivă, deoarece toate rechizitele medicale din interior pot fi o copie perfectă a originalelor, dar în varianta pentru copii sunt realizate din materiale care nu pot răni copilul. Că și în cazul altor jucării, acestea nu ar trebui să fie făcute din ingrediente care prezintă un risc de reacții alergice și erupții cutanate.  

Jocurile de doctor sunt distractive pentru copiii mici și uneori pot dura ore întregi. Acest tip de joc este la fel de potrivit pentru copil, în timp ce el/ea este auto-angajat și își vindecă păpușile, și atunci când se joacă cu alți copii sau cu mama și tată. Setul medical este un stimul pentru curiozitatea copiilor.   

În timp ce se joacă, ei pot învăța reguli importante de igienă personală, alimentație adecvată și pot primi primele lecții de anatomie. Părinților le va fi mult mai ușor, sub formă de activități plăcute, să explice copilului cum să se comporte în cabinetul medicului, de ce este important să fie examinat și să urmeze recomandările medicului. 

În magazinele de jucării există și seturi profesionale pentru băieții și fetele mai mari. Un halat alb de medic sau o uniformă de asistentă poate fi adăugată în geantă medicului. Pentru tânărul viitor stomatolog sunt disponibile și seturi care au elemente de bază din cabinetul stomatologic.  

Cele mai citite articole

În plus, la vârsta școlară, copiii încep să aibă cursuri de educație pentru sănătate și biologie și să construiască pe ceea ce au învățat din jocuri. Setul de acasă poate deveni un ajutor didactic util, precum și un stimulent atunci când alegeți o viitoare profesie. 

Mulți copii moderni au o orientare profesională chiar înainte de liceu și interese de durată într-un anumit domeniu. Atrași de medicină, stomatologie și farmacie, odată cu vârsta, unii studenți au o nevoie tot mai mare de noi cunoștințe. În adolescență, micuța geantă a doctorului poate fi înlocuită cu un set mai serios, care include un microscop student și diverse mostre de observație.  

Super populare sunt gadgeturile de cercetare, care sunt folosite pentru a observa insectele, fluturii sau plantele din natură sub o lupă. Pot fi folosite cu ajutorul unui telefon mobil iar fotografiile pot fi realizate în scop științific. 

Jucăriile de doctor concepute pentru copiii mai mici pot veni cu o păpușă de îngrijit și tratat. Sunt foarte frecvente servietele din plastic, în care micuții care se joacă găsesc, împreună cu căștile, un aparat pentru măsurarea tensiunii arteriale, o lanternă, un instrument iluminat pentru examinarea urechilor, o bandă de medic, o tabletă și un card medical. 

Un hit sunt și valizele pe roți, care conțin un set de accesorii medicale. Pentru a le face și mai atractive, aceste genți detașabile cu roți sunt realizate în formă de urs sau alt pui de animal preferat. 

Jucăriile de înaltă calitate și o selecție largă de seturi cu accesorii medicale pentru copii mici și mai mari sunt disponibile la magazinul online KIDSO. Articolele de acolo sunt accesibile și sunt realizate de producători consacrați din industrie, ceea ce este o garanție a siguranței, adecvării și funcționalității lor. 

Fotografii: kidso.ro, pexels.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce să nu ratezi într-un city break la Veneția

Dermatologie & ORL: importanța consultului periodic