in

Cel mai bun aparat de aer conditionat

Inainte de a achizitiona un aparat de aer conditionat, clientii trebuie sa stie cateva detalii legate de costuri, randament si fiabilitate. Un aparat de aer conditionat rezidential bun trebuie sa aiba minim 7000, maxim 24000 BTU/H. Insa modelele de aparate de aer conditionat 12000 BTU sunt recomandate de catre specialisti.

Fie ca achizitioneaza un aparat de aer conditionat de 12000 BTU, fie un aparate de aer conditionat 18000 BTU, clientii trebuie sa tina cont de anumite criterii. Pe langa eficienta energetica mare si functiile utile, modelul de aer conditionat ales trebuie sa fie accesibil ca pret, sa nu consume mult si sa ofere utilizatorilor tot confortul.

Scurt ghid pentru alegerea aparatului de aer conditionat

Odata cu venirea verii si a temperaturilor caniculare, indicele de confort termic scade ingrijorator, reprezentand o piedica in calea efectuarii sarcinilor zilnice. Fie ca este vorba despre relaxarea la domiciliu, fie ca e vorba despre munca la birou, oamenii au nevoie de un aparat de racire a aerului. Pe piata sunt disponibile numeroase modele, atat in magazinele fizice de profil, cat si in magazinele online.

Cele mai citite articole

Performanta aparatului de aer conditionat este primul si cel mai important factor care trebuie sa fie analizat. Aceasta este aratata de indicele capacitatii de racire sau de incalzire si este masurata in BTU, o unitate de masura universala, echivalenta fata de caldura necesara pentru a creste temperatura unei livre de apa cu un grad Farenheit.

Cele mai bune aparate de aer conditionat pentru acasa sau la birou sunt cele de 12000 sau de 16000 BTU. Pe piata sunt disponibile atat aparate multisplit, cat si aparate de aer conditionat portabile, cele de perete fiind cel mai des intalnite si utilizate, fiind atat de populare gratie instalarii simple, costurilor de achizitie reduse si performantelor acceptabile in spatii de dimensiune medie.

Aparatele de aer conditionat bune sunt cele confortabile si economice, care permit utilizarea in orice incapere. Tehnologia este o alta caracteristica ce merita a fi luata in calcul in achizitionarea unui aparat de aer conditionat bun. Noile dispozitive de aer conditionat au meritul de a da un randament bun, avand o capacitate mare de optimizare si un nivel de zgomot scazut.

Functionalitatea este la fel de importanta, o caracteristica ce tine de clasa energetica si de filtrare. Un aparat de aer conditionat bun va face filtrarea pentru praf, miros si aer. Cele mai intalnite modele sunt antipraf, care scapa utilizatorii de virusi, alergeni si bacterii, cu un consum energetic redus, incadrat in clasele A, A+, A++ sau A+++.

De asemenea, nivelul de zgomot este masurat in decibeli, o valoare de 20-30 DB fiind normala si chiar inofensiva pentru urechea umana. Facilitatile pe care le ofera un aparat de aer conditionat bun includ timer-ul, posibilitatea incalzirii aerului in locuinta in sezonul rece, ventilatia si dezumidificarea, dar si ajustarea automata, functia de autocuratare si controlul de la distanta. Online sunt disponibile cele mai bune aparate de aer conditionat si cele mai avantajoase preturi de achizitie.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum alegi jucariile potrivite pentru un bebelus?

Patru criterii importante in vederea alegerii unui stick personalizat