in

Cel mai savuros suc de mere cu aromă delicioasă

Mărul este unul dintre cele mai vechi fructe cultivate în lume. Originar descendent al familiei Malus sieversii, mărul a parcurs un drum lung de atunci. A fost cultivat inițial în Asia Centrală, iar odată cu trecerea timpului, oamenii au devenit conștienți de beneficiile pentru sănătate ale fructelor și mărul a devenit în curând un favorit din întreaga lume. Gustul său dulce, sucul Aroma și câștigurile sale nutriționale l-au clasat printre cele mai cultivate fructe din lume. 

Consumă-l crud ca fruct sau bucură-te de un delicios suc de mere adevărat și află că beneficiile sucului de mere sunt abundente. Mărul este plin de proteine, vitamine, fibre alimentare, antioxidanți și minerale. Aportul zilnic de mere controlează tensiunea arterială și ritmul cardiac prin furnizarea de lichide esențiale corpului, iar atunci când merele sunt stoarse, calitatea lor de hidratare este maximizată, iar unii compuși din plante sunt păstrați. 

Sucul de mere reprezintă aproximativ 88% apă și are un gust delicios. Acest lucru îl face ușor de consumat, în special de cei bolnavi și cu risc crescut de deshidratare. Deși băuturile electrolitice sunt special formulate pentru rehidratare, unora copiilor nu le place gustul și nu le vor bea. De asemenea, sunt relativ scumpe. 

Cele mai citite articole

Varianta acceptată de aceștia vine în forma unui suc delicios pe care îl vor savura cu plăcere. Merele abundă în compuși vegetali, dar mai ales polifenoli. Cu toate că majoritatea acestor compuși se află în coaja marului, unii din pulpa de mere sunt reținuți în mare parte în suc. Acești compuși îți pot proteja celulele de inflamații și daune oxidative. Ambele procese sunt factori de bază în afecțiunile cronice, inclusiv anumite tipuri de cancer și boli de inimă. 

Această creștere a activității antioxidante înseamnă mai multă protecție potențială împotriva bolilor de inimă. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii la om pentru a confirma aceste beneficii pentru sănătatea inimii. 

Studiile preliminare sugerează că sucul de mere poate sprijini funcția creierului și sănătatea mintală pe măsură ce îmbătrânești. O parte din această protecție se poate datora activității antioxidante a polifenolilor din suc. Acestea îți pot proteja creierul de deteriorarea cauzată de moleculele instabile numite radicali liberi. Și în cazul acesta sunt necesare studii suplimentare la om pentru a confirma beneficiile sucului de mere pentru funcția creierului și pentru a clarifica ce cantitate ar fi recomandată în acest scop. 

Mai mult, studiile la animale au observat că sucul de mere poate ajuta la protejarea memoriei și a altor aspecte ale sănătății creierului în timpul îmbătrânirii. Cercetările preliminare efectuate la om sugerează că poate îmbunătăți comportamentul și sănătatea mintală în boala Alzheimer. Majoritatea sucurilor de mere cumpărate din magazin au un aspect clar, ceea ce înseamnă că pot fi văzute cu ușurință. De obicei, sucurile organice sunt adesea întâlnite sub forma tulbure.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum se vinde Bitcoin

Ce husă pentru un smartphone Samsung să alegi?