in

Cele mai eficiente solutii pentru asigurarea confortului termic in locuinta

Desi primul gand pe care il avem atunci cand auzim despre confort termic are legatura mai degraba cu caldura din locuinta, acest concept este unul mult mai complex. In mare, confortul termic se refera atat la temperatura din casa, care nu trebuie sa fie nici prea scazuta, nici prea ridicata, ci potrivita, dar si la nivelul de umiditate din casa. Astfel, nu doar iarna sau vara ne putem confrunta cu disconfortul termic. Din fericire, exista si solutii. Iata care sunt cele mai eficiente! 

Investeste in izolarea termica a locuintei 

Unul dintre motivele principale ale disconfortului termic, dar in acelasi timp si al facturilor ridicate la intretinere, este faptul ca nu beneficiezi de o izolatie efectuata de profesionisti. Prin izolare intelegem atat izolarea peretilor, cat si a usilor si ferestrelor. 

E adevarat, acest proces nu este unul ieftin, dar pe termen lung poate asigura atat confortul termic, cat si economii importante prin prevenirea pierderilor de caldura sau prin prevenirea patrunderii curentilor de aer in casa. 

Asigura o ventilatie de calitate

Ventilatia intr-o locuinta este importanta deoarece cu ajutorul ei reglezi temperatura din interiorul casei, dar in acelasi timp reglezi si umiditatea din aer si circulatia acestuia. Vei putea obtine acest efect doar cu ajutorul usilor si al ferestrelor. 

Totusi, pentru o ventilatie optima, vei avea de ales intre a deschide complet usile si geamurile si a instala sisteme care sa permita mai multe moduri de deschidere pentru ferestre. 

Controleaza clima din casa

Cele mai citite articole

Exista mai multe metode prin care poti controla atat temperatura, cat si gradul de umiditatea dintr-o locuinta. Una dintre cele mai simple modalitati este sa achizitionezi un aparat de aer conditionat. De exemplu, seturile split de aer conditionat pot asigura o temperatura optima in interiorul casei pe perioada celor patru anotimpuri, fiind capabile sa raceasca si incalzeasca locuinta. Ai putea chiar sa optezi pentru modele cu optiuni de filtrare a aerului. 

A doua solutie, cea care se refera la nivelul de umiditate din casa, ar fi sa montezi un dezumidificator sau un umidificator. Prima varianta te va proteja de alergii si mucegai si va asigura confortul termic prin faptul ca te scapa de vaporii de apa din atmosfera. 

Pe de alta parte, un mediu mult prea umed in casa poate favoriza dezvoltarea si raspandirea virusurilor si a microbilor, iar in timp tu si familia ta puteti dezvolta diverse alergii sau alte afectiuni respiratorii. Opteaza pentru un umidificator cu functie de ionizare, model care nu doar ca asigura un nivel de umiditate optim in casa, ci elimina si alergenii, particulele de praf si mirosurile neplacute. 

Daca vrei sa controlezi cu totul temperatura din locuinta, investeste si intr-un termostat. Aceste dispozitiv controleaza activitatea centralei termice si eficientizeza in acelasi timp consumul. Practic, rezolvi doua probleme printr-o singura solutie. Ai de ales intre modelele cu fir sau wireless si cele cu diverse alte functii de programare. 

Alege sa-ti oferi tie si familiei tale confortul pe care-l meritati! 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Afacere in domeniul agricol: cum sa tintesti spre succes

Cum să ai un somn odihnitor: 5 sfaturi care funcționează