in ,

10 orașe bune pentru city break

Planifici o „pauză de oraș” (adică de București sau orice alt loc al României în care te afli), dar nu știi unde să mergi? Totul este să alegi cele mai bune destinații pentru un city break în Europa – că e mai la îndemână, împreună cu prietenii, sau familia. Găsiți inspirația de care aveți nevoie și alegeți o binemeritată pauză de vis, la cel mai bun preț, cu cele mai bune destinații – cum ar fi Paris, Barcelona, Londra. Sau alegeți să descoperiți zeci de destinații alternative pentru o pauză de weekend lungă. Rezervați hotelul, activitățile și tururile dvs., precum și biletele de avion la cel mai bun preț, pentru a economisi pentru următoarea pauză scurtă în Europa. Veți avea multe de descoperit într-un city break!

1. Hamburg, Germania

Hamburg este un oraș cosmopolit, foarte apreciat de către turiști pentru arhitectura sa, pentru spațiile verzi și, de ce nu, pentru căile navigabile. Port comercial important din Evul Mediu, Hamburg este acum cea mai populară atracție turistică din Germania. Cunoscut drept „poarta către lume”, orașul Hamburg este o minune maritimă, un loc unde apele Elbei și ale Lacului Alster nu pot fi nicicum scăpate vederii, indiferent in ce colț te-ai afla. Piața centrală Mönckebergstraße, alături de clădirea primăriei pe care-o adăpostește (Rathaus), e locul potrivit pentru a începe un city break reușit. de intense. Nu uitați să explorați – dacă reușiți cele mai mult de 2.000 de poduri, ori chiar străzile mici care vă ies în cale când nu vă așteptați, plus cafenelele pline de farmec și cluburile hipster. De asemenea, nu se poate să nu simțiți aromele care umplu aerul: mirosul cârnaților prăjiți, amestecurile aromate de cafea și leacul preferat de mahmureală din Hamburg: sandwich-urile cu pește!


Booking.com

Orașul Hamburg din Germania

2. Braga, Portugalia

Nici o călătorie în nordul Portugaliei nu este completă fără o vizită la Braga. Fondat în urmă cu 2.000 de ani de împăratul roman Augustus, acesta este al treilea oraș ca mărime din țară și are o lungă istorie culturală și religioasă, care se reflectă în marea sa arhitectură. Centrul vechi al orașului are terase frumoase, clădiri asemenea, multe biserici. Deși este posibil să vezi cele mai multe dintre principalele atracții ale Braga într-o excursie de o zi din apropierea Porto, este la fel de posibil să petreci o noapte sau două explorând orașul și zonele înconjurătoare. Acest oraș mai este numit și „Roma Portugaliei”. Poți reuși să vezi Braga într-o zi, dar sunt atât de multe de făcut încât puteți petrece cu ușurință un weekend lung aici, ca să includeți și explorarea zonei înconjurătoare.


Booking.com

Orașul Braga din Portugalia

3. Valencia, Spania

Cel de-al treilea cel mai mare oraș din Spania este un loc considerat magnific de către mulți dintre turiștii care îi trec pragul. Un oraș înfloritor din multe puncte de vedere, mai ales culturale, gastronomice, ori în ceea ce privește viața de noapte. Zone verzi, clădiri uimitor de futuriste, mari muzee, o lungă întindere de plajă și un cartier vechi, toate acestea dau un farmec caracteristic Valenciei. Dacă te-ai hotărât pentru un city break în Valencia nu uita să treci prin imensul parc urban care găzduiește futuristul Oraș al Artelor și Științelor, apoi poți să treci și prin simpaticul și exoticul cartier El Carmen (cel mai potrivit e să vii aici în timpul festivalului Fallas de Valencia).


Booking.com

Orașul Valencia din Spania

4. Paris, Franța

S-ar putea spune că nu a mai rămas nimic de spus despre acest oraș ataât de dorit și atât de vizitat de aproape toată lumea. Totuși…întotdeauna rămâne ceva de spus în ceea ce privește acest oraș-rege al orașelor lumii! Parisul și romantismul, merg împreună – precum șampania și stridiile, cafeaua și croissantele și așa mai departe. Cu centrul său grandios, cu fermecătoarele străduțe pietruite din Montmartre și Marais, nu este de mirare că se spune că Parisul e unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Orașul își păstrează cu atenție faimoasele clădiri vechi și statui, toată această grijă explicând atractivitatea romantică a Parisului.


Booking.com

Orașul Paris, Franța

5. Zagreb, Croația

Cu o istorie scrisă care datează din anul 1094, când a fost înființată eparhia, Zagreb, capitala și cel mai mare oraș din Croația, este un oraș tipic din Europa Centrală. Fațadele nucleului său istoric emană spiritul înalt al Imperiului Austro-Ungar. Aproape toate siturile principale ale orașului și locurile culturale sunt situate chiar în centru, acolo unde se află și cafenele fermecătoare, restaurante fine, restaurante cu grădină și parcuri care îndeamnă la romantism. Dacă te afli într-un city break aici, nu uita – dacă ai ocazia – să admiri spectacolele stradale de pe Strossmayer Promenade.


Booking.com

Cele mai citite articole

Oreașul Zagreb din Croația

6. Budapesta, Ungaria

Se spune despre Budapesta că este un oraș al contrastelor. Are o arhitectură frumoasă, băi termale și mâncăruri delicioase precum gulașul – în general, locul perfect pentru a vă deplasa pentru o pauză scurtă. Capitala Ungariei este bogată în istorie, dar este de asemenea considerată o destinație incredibil de cool, cu mixul său de restaurante eclectice, districtele comerciale glam și viața de noapte…zbuciumată. Bastionul Pescarului este una dintre cele mai populare atracții turistice de aici, renumit pentru priveliștile sale incredibile asupra orașului. Terasa neo-gotică poartă numele breslei medievale a pescarilor care au protejat Budapesta de invazie. Este descrisă drept cea mai frumoasă parte a Budapestei – mai ales pentru a urmări apusul. Te mai așteaptă în Budapesta străzi cu dichis și Palatul Regal – locul unde se desfășoară multe evenimente culturale.


Booking.com

Orașul Budapesta din Ungaria

7. Liverpool, Regatul Unit

Se spune despre Liverpool că e un oraș în care poți fi tu însuți! Este un oraș destinat oamenilor creativi, iubitori de muzică, dependenți de cultură și lucruri plăcute. Orice ai face aici nu vei fi judecat – așa se spune despre viața în Liverpool. Fie că vă place să vă pierdeți în unul dintre numeroasele muzee și galerii, fie că preferați să vă plimbați pe străduțe interesante sau să leneviți în vreo cafenea la modă, nu veți regreta că ați ales această destinație pentru un city break. Nu omiteți faptul că aveți de-a face cu un oraș-port, care are 6 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, care are de asemenea cel mai vechi Cartier Chinezesc din lume și un frumos Muzeul Maritim pe nume Merseyside. Dacă sunteți interesați de istoria muzicii și nu numai poate treceți și pe la Muzeul Istoriei Beatles.


Booking.com

Orașul Liverpool din Marea

8. Torino, Italia

Unul dintre orașele de renume ale Italiei, orașul în care se află mai mult decât Giulgiul din Torino. Este, de asemenea, orașul palatelor și arhitecturii elegante. A fost prima capitală a Italiei, înainte ca sediul național să se mute la Roma. A fost domeniul regal al Casei Savoiei începând din 1563, aducând cu ea trei secole de statut și bogăție, ceea ce a înfrumusețat orașul cu clădiri grațioase. Nu în ultimul rând are echipe de fotbal cu profil înalt, Juventus și FC Torino – care atrag mulțimea și fanii din întreaga lume. Un festival anual de ciocolată care se desfășoară în noiembrie aduce vizitatori entuziaști. Torino a fost un centru al culturii europene de secole și continuă să ofere o serie de atracții artistice și culturale cu muzeele și concertele sale de talie mondială. Torino este și poarta către sporturile de iarnă. În fine, Torino e un loc înfloritor, plăcut pentru a vă plimba și a vă bucura de viață! PS – Treci și pe la Muzeul Național al Filmului și nu vei regreta.


Booking.com

Orașul Torino din Italia

9. Valletta, Malta

Fondată în 1566, Valletta este capitala Maltei, fiind caracterizată de clădirile cu un puternic caracter baroc. Te-ai gândit vreodată să explorezi un imens muzeu în aer liber? Valletta ar putea fi acest muzeu în aere liber, locul perfect pentru tine. Construit pe o peninsulă între două porturi naturale (Grand Harbour și Marsamxett Harbour), orașul se află pe un teren mai înalt. Valletta este centrul comercial al Maltei, mai multe departamente guvernamentale ocupând o parte din clădirile sale istorice și mai multe companii financiare și de logistică având birourile lor aici. În ciuda dimensiunilor mici, Valletta este plină de situri cu importanță istorică, cu clădiri care datează din secolul al XVI-lea. Orașul Valletta, în ansamblul său, este recunoscut de UNESCO pentru valoarea sa istorică și culturală.


Booking.com

Orașul Valetta din Malta

10. Bologna, Italia

Ei bine da, un al doilea oraș din italia intră în topul orașelor potrivite pentru city break. Bologna este cunoscută, printre altele, pentru cea mai veche Universitate din Europa, pentru creativitate și pentru multe evenimentele culturale. Niciun alt oraș din lume nu are tot atâtea arcade ca Bologna – așa se spune. De fapt, acestea au o lungime de peste 38 km, numărându-le doar pe cele din centrul orașului. Ele sunt importante din punct de vedere cultural pentru oraș și sunt candidate la Patrimoniul Mondial pentru UNESCO. De asemenea, dețin un avantaj foarte practic: nu ai nevoie niciodată de o umbrelă în Bologna, pentru că mersul sub ele te va asigura că nu te vei uda niciodată! Clădiri frumoase precum Palazzo Re Enzo înconjoară Piazza Maggiore. De fapt, puteți merge pe sub clădiri de-a lungul unei bolți și, dacă stai cu fața la perete, poți vorbi cu prietenii tăi care stau la tot pasul de cealaltă parte a bolții, datorită ecoului creat. Și, dacă vi se face foame în cursul periplului vostru prin Bologna, Osteria este un pub tipic italian unde veți mânca cea mai bună mâncare pe care o puteți găsi – după cum se spune despre acest loc.


Booking.com

Orașul Bologna din Italia

Tu ce oraș al lumii preferi pentru un city break?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Tipuri de cabine de dus din sticla si avantajele pe care le ofera un paravan de dus

Caracteristicile ceasurilor aproape indestructibile G-Shock