in

Cum alegi măsuța de cafea potrivită pentru sufragerie

În sufragerie petreci mult timp alături de familie, iar diminețile de weekend pot fi cele mai așteptate momente ale zilei. Un loc îndrăgit de toată lumea este zona în care se bea cafeaua. Măsuța de cafea trebuie aleasă în așa fel încât să întregească o atmosferă relaxantă. Iată cum să o alegi, ca să te bucuri de licoarea preferată, dar și să obții un spațiu cu bun gust. 

Stilul măsuței potrivit încăperii

Amenajările interioare trebuie să respecte câteva reguli de bază, pentru ca locuința să arate bine. Este important ca decorul să se încadreze într-un singur stil, pentru ca toate elementele să se potrivească și să creeze un aspect plăcut și interesant, deopotrivă. Așadar, când vine vorba despre sufragerie, decide stilul pe care vrei să îl redai, în ceea ce privește amenajarea, și, apoi, alege și măsuța de cafea. Gândește-te că zona de cafea e un spațiu de relaxare și nu trebuie să iasă în evidență prin culori prea tari sau lumină prea puternică. De asemenea, poți alege măsuțe de cafea clasice sau moderne, dar și mai nonconformiste, care să se încadreze în peisaj indiferent de stilul în care ai ales să decorezi. 

Atenție la dimensiuni  

În sufragerie, uneori, zona pentru servirea mesei este diferită de cea în care se bea cafeaua. Nu trebuie să încarci livingul cu prea mult mobilier, pentru că vei da o senzație de spațiu mic și închis. Totuși, trebuie să separi, cumva, zonele de relaxare. Astfel, este indicat să alegi o masă principală pentru întrunirile de familie. În schimb, pentru zona de cafea, este suficientă o măsuță, deoarece va fi nevoie de spațiu doar pentru cești și farfurioare și, eventual, mici gustări. Bineînțeles, dimensiunile pieselor de mobilier se aleg și în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Alege practic

Cele mai citite articole

De obicei, zona pentru servirea cafelei nu presupune un spațiu foarte mare din sufragerie, așa că este suficientă o masă, mai mult, cu rol de suport. Forma poate fi rotundă, ovală, pătrată, dreptunghiulară sau, chiar, hexagonală, în funcție de cât spațiu ai la dispoziție. Dacă măsuța de cafea se plasează într-un colț al sufrageriei, ia una rotundă, care va ocupa mai puțin loc.

Culoarea măsuței se poate asorta cu alte obiecte de decor

Dacă îți dorești ca zona măsuței de cafea să se integreze perfect în încăpere, poți să optezi pentru o asortare, din punct de vedere cromatic. De obicei, se practică alegerea culorii în funcție de alte obiecte de decor din sufragerie sau poți chiar să alegi varianta în miniatură a mesei principale. Dacă ești adeptul unui stil mai îndrăzneț, nu este greșit nici să faci din acea zonă una mai diferită și măsuța de cafea să aibă o nuanță care nu se mai întâlnește în sufragerie.

Zona din sufragerie în care se bea cafeaua este una care trebuie să inspire relaxare. Cu cât acest spațiu va fi mai confortabil, cu atât momentele petrecute acolo vor fi mai plăcute. Măsuța de cafea este un element principal, așa că alegerea ei trebuie să fie făcută având în vedere și restul încăperii. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

5 sfaturi pentru dotarea bailor in cladirile de birouri

Specificul produselor cosmetice hipoalergenice