in

Specificul produselor cosmetice hipoalergenice

Femeile predispuse la alergii și intoleranțe individuale știu cât de greu este să găsești o îngrijirea corectă a pielii sau cosmetice decorative potrivite. 

Care este diferența dintre produsele cosmetice hipoalergenice și cele tradiționale convenționale?

În prezent majoritatea remediilor cosmetice conțin componente chimice sintetizate artificial, ce pot afecta considerabil starea generală a pielii. În acest sens,  brandurile mondiale au început să dezvolte o linie largă de formule inovatoare, potrivite pentru persoanele predispuse la alergii. Aceste produse hipoalergenice au aceleași proprietăți ca și produsele cosmetice convenționale https://makeup.ro/categorys/2419/, însă pot fi utilizate și pe pielea sensibilă.

Compoziția acestor remedii este complet sigură și nu are proprietăți toxice, deoarece include doar ingrediente benefice de origine naturală.

Toate elementele chimice(cel mai adesea alergeni), sunt complet excluse din compoziție. Astfel, folosind produse cosmetice hipoalergenice (atât de îngrijire, cât și decorative), nu veți observa efecte negative.

Produsele hipoalergenice au o perioadă de valabilitate destul de scurtă (datorită compoziției lor). Prin urmare, în procesul de selecție și cumpărare, verificați cu atenție data de fabricare și cea de expirare. 

În ciuda faptului că formula produselor nu include componente chimice (și adesea datorită lor cosmeticele își pot îndeplini funcțiile), remediile naturale pentru pielea sensibilă oferă un efect benefic. Deci, hidratează, protejează epiderma împotriva influențelor nocive ale mediului extern (inclusiv stresul), menține fermitatea și elasticitatea pielii.

 

Indicații și contraindicații 

Pentru orice tip de hipersensibilitate, ar trebui să încetați utilizarea produselor cosmetice convenționale și să acordați preferință produselor special concepute pentru persoanele care suferă de alergii. Pentru a vă determina alergenii individuali, trebuie să vă adresați medicului dermatolog. Doar după un test medical deplin puteți face o concluzie finală despre starea dumneavoastră de sănătate și puteți determina substanțele și componentele care vă pot dăuna.

Compoziţie

Principala diferență între produsele cosmetice concepute pentru tenul sensibil și alte produse este compoziția acestora. 

Deci, compoziția produselor cosmetice hipoalergenice include componente valoroase precum:

  • panthenol;
  • apă termală;
  • caolin;
  • extracte naturale;
  • uleiuri vegetale;
  • acid hialuronic;
  • glicerol;
  • Plante vindecătoare.

Cele mai citite articole

Produsele pot conține unele sau toate ingredientele de mai sus.

Atunci când studiați compoziția unui anumit produs, este important să acordați atenție faptului că acesta să nu conține următoarele elemente:

  • parfumuri artificiale și aditivi aromatici;
  • conservanți;
  • silicon;
  • parabeni;
  • coloranți chimici.

Aceste ingrediente sunt cele mai comune ingrediente și ar trebui evitate.

Tipuri reprezentative

Cosmeticele hipoalergenice nu se deosebesc de produsele tradiționale în ceea ce privește clasificarea. Așadar, astăzi pe piață puteți găsi produse cosmetice decorative și de îngrijire pentru față, ochi și păr, care sunt concepute în special pentru persoanele predispuse la alergii.

Ce produse cosmetice pot fi numite hipoalergenice

Cosmeticele cu un conținut redus de ingrediente chimice și naturale, care nu provoacă alergii se numesc produse  hipoalergenice.

Dintre cele sintetice, conservanții, parfumurile, coloranții provoacă cel mai adesea o reacție nedorită și uleiurile esențiale din cele naturale.

În același timp, cauza alergiei poate să nu fie atât componenta în sine, cât și concentrația sa.

De exemplu, citricele conțin vitamina C, afinele conțin doze mari de vitamina A.

Cum diferă produsele cosmetice hipoalergenice de cele organice?

Cosmeticele organice sunt compuse în principal din plante botanice care sunt stabilizate de ingrediente naturale. În același timp, concentrația, proporția acestor substanțe poate fi mai mare decât în ​​produsele cosmetice hipoalergenice, deoarece, de exemplu, componentele pentru tratamentul acneei și pigmentării sunt foarte puternice. .

Alegeți produse cu conservanți naturali, precum tocoferol – vitamina E, acid glicolic sau salicilic, dar nu uitați că pot provoca și o reacție alergică la concentrații mari.

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum alegi măsuța de cafea potrivită pentru sufragerie

Șantiere vs posibila criza economică