in

Cum functioneaza platformele pentru pariuri online

Pariurile online reprezinta o alegere pentru multi pariori, in special pentru cei tineri si de varsta mijlocie. Exista insa si  numerosi seniori care au reusit sa se adapteze la platformele de betting online. Acestea ofera o selectie larga de evenimente sportive, pe care poti paria in diferite sisteme. Si optiunile sunt numeroase, fiecare sport avand anumite posibilitati de desfasurare si reguli. Fie ca esti incepator in betting online sau ai o experienta bogata, probabil te intrebi cum functioneaza platformele de pariuri online. Descopera in continuare cum ajung evenimentele sportive in listele site-urilor de pariuri sportive si cum poti miza pe ele. 

Cum aleg platformele de pariuri online evenimentele sportive

O casa de pariuri online, ca de exemplu Winner, are o oferta proprie, care include anumite sporturi si partide. Unele platforme au o selectie mai mare de sporturi, altele au mai putine, dar cu mai multe optiuni de pariere. Inainte de a include un eveniment sportiv in oferta prezenta pe platforma online, operatorul de pariuri sportive se asigura ca acesta este controlat de o institutie oficiala si arbitrat independent. Orice suspiciune de frauda duce la excluderea respectivului eveniment sportiv din oferta. Nicio casa de pariuri nu vrea sa se asocieze cu o competitie asupra careia planeaza suspiciuni, pentru ca poate pierde bani si isi poate pata imaginea. 

In includerea unei competitii in oferta conteaza si popularitatea acesteia. Companiile de betting sunt afaceri, asa ca isi doresc cat mai multi clienti. De aceea, vei gasi mereu derby-urile din fotbal sau meciurile de grand slam pe platformele de pariuri online.

Cum se stabilesc cotele

Cotele au fost introduse in pariuri pentru a reflecta inegalitatea de sanse a competitorilor. In functie de ele se calculeaza castigul pe care il poti primi daca pronosticul tau se dovedeste corect. De asemenea, cotele reprezinta o sursa de venit pentru casele de pariuri. Bookmakerii sunt persoanele care stabilesc cotele. Acestea au cunostinte bogate despre sportul pentru care fac predictii si folosesc algoritmi de calcul astfel incat sa transpuna cat mai corect statisticile si factorii sportivi si extrasportivi in cote. Casele de pariuri au proprii bookmakeri sau cumpara cotele de la bookmarkeri independenti. 

Cele mai citite articole

In procesul de stabilire a cotei care apare pe o platforma online intervine si casa de pariuri. Astfel, daca evenimentul sportiv nu atrage destui clienti, casa ii creste cota. O alta modificare care se aplica oricarui bet are ca scop asigurarea profitului casei. In functie de procentul vizat, se ajusteaza cota. De exemplu, daca bookmaker-ul a fixat cota unui pariu la 2.20, casa ar putea sa o faca 2.15. Diferenta va reduce castigul potential al pariorului, dar va asigura transferul unei parti din miza in contul casei. 

Cum pariezi online

Inscrierea si plasarea beturilor

Pentru a paria online, trebuie sa te inscrii pe o platforma de betting online. Deschiderea unui cont presupune completarea unui formular cu date personale si validarea acestora. Astfel, casa de pariuri se asigura ca identitatea inscrisa este reala. Ai voie sa pariezi doar daca ai peste 18 ani. Inainte de a plasa beturi trebuie sa-ti stabilesti un buget si sa incarci banii in contul platformei. Alege apoi evenimentele sportive si optiunile pe care vrei sa pariezi. Poti forma bilete cu multe evenimente si optiuni sau poti paria doar pe un aspect al jocului. 

Abordarea corecta a pariurilor online

Nu miza niciodata sume pe care nu ti le permiti si limiteaza timpul alocat bettingului. Fii responsabil si rational, pentru ca pariatul excesiv iti poate afecta viata. Daca pronosticul tau se adevereste, castigul se va adauga banilor din contul de pe platforma. Pentru a-i retrage, ii transferi in contul de card inscris pe site. 

Pariurile sportive online si-au facut loc printre numeroasele activitati pe care le desfasuram online. Platformele online de betting iti permit sa pariezi usor si in siguranta, dar atitudinea corecta este responsabilitatea ta.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum sa cureti si sa intretii bijuteriile din argint?

Cum îți gestionezi bugetul la început de drum