in

Cum să ai un păr frumos și strălucitor?

Cine nu ar vrea să aibă părul frumos, mătăsos și strălucitor? Strălucirea părului a fost întotdeauna sinonimă cu părul sănătos, nu-i așa?

Dacă părul tău este lipsit de strălucire nu este întotdeauna o sarcină simplă de rezolvat (nu merge ca să folosești un spray pentru a-l face instant strălucitor pe termen lung). Este foarte probabil ca părul tău să nu fie sănătos sau nivelul de estrogen să fie prea scăzut.

În acest caz este necesar să se investigheze motivul pentru care părul este opac și lipsit de vitalitate. Cu toate acestea, hidratarea constantă și corectă, administrarea suplimentelor de vitamine și minerale și chiar utilizarea unor remedii naturale (spre exemplu, aloe vera) te vor ajuta de cele mai multe ori la menținerea acestuia puternic și rezistent.

Pentru a obține efectul scontat, de păr frumos, îngrijirea părului trebuie realizată temeinic. Firele trebuie să fie bine tratate pentru a fi sănătoase, să aibă cuticulele închise și strat protector care să le păstreze strălucirea, să reflecte lumina.

Pentru a avea un păr strălucitor, nu este totuși suficient a folosi un sampon și un balsam profesionale, sunt necesare și o bună hidratare, precum și acțiuni de reconstrucție, dacă firele sunt deja uscate.

Nu există păr strălucitor fără să fie sănătos, puternic și rezistent. Dacă părul este tern, ceva sigur nu merge bine.

Lipsa de estrogen afectează puternic calitatea părului

Estrogenul este totul pentru păr și atunci când o femeie începe să se confrunte cu o scădere a acestuia, calitatea părului se înrăutățește rapid.

Deci, dacă și tu ai părul foarte opac, deși faci totul pentru a-i îmbunătăți strălucirea, probabil că te confrunți cu o lipsă de estrogen. Nu este însă cazul ca să disperi. Există câțiva pași pe care îi poți face pentru a-ți îmbunătăți calitatea firului și pentru a-i oferi un pic mai multă strălucire.

Câteva sfaturi pentru a da strălucire părului tău

Hidratarea 

Rolul hidratării capilare este esențial.  Cu toate acestea, hidratarea nu are efectul dorit atunci când firele de păr sunt uscate și subnutrite. În acest caz, este necesar să se facă un tratament adecvat care să închidă cuticulele.

Tratamentele pentru strălucirea părului 

Procedeele efectuate pentru strălucire utilizând o cremă hidratantă bună și vopsele de păr adecvate ajută categoric și la obținerea unei străluciri intense. Secretul este acela ca nuanța pentru strălucire să fie la fel ca a părului tău. Tonerele speciale chiar au proprietatea de a da luciri cuticulelor. Folosește-le cu încredere!

Produse de finisare a coafurii

Spray-urile de strălucire, unguentele, uleiurile de finisare, crema de coafare pot contribui de asemenea din belșug la obținerea strălucirii dorite.

Produsele cu aloe vera

Cele mai citite articole

Aloe vera este o binecuvântare pentru păr, având mai mulți aminoacizi esențiali în formarea proteinelor. Are vitaminele A, C, E, complexul de B-uri și multe minerale. Gelul de aloe vera este perfect pentru definirea buclelor, prevenirea căderii părului și chiar pentru conferirea de mai multă strălucire părului.

Oțetul de mere 

Oțet de mere este foarte bun pentru cuticule. Părul se așează mai bine și reflectă frumos lumina. Oțetul de mere echilibrează pH-ul părului și îi conferă strălucire. Pentru a face să-ți lucească părul, amestecă într-un pahar cu apă o lingură de oțet de mere. După ce părul este spălat se aplică amestecul. Îndepărtează excesul de apă și oțet, dar nu-l clăti. Lasă-l să se usuce natural. Fă acest lucru ori de câte ori ai părul tern.

Alimentația

O dietă echilibrată și sănătoasă este extrem de importantă pentru frumusețea pielii, unghiilor și părului. Problemele nutriționale lasă părul uscat, fragil și lipsit de vitalitate. Când firele sunt prea uleioase, pot fi un semn al unei diete dezechilibrate. Deficiențele referitoare la unele vitamine și minerale provoacă, de asemenea, alte daune importante, precum ar fi căderea părului. 

Evită dietele prea restrictive: lipsa nutriției lasă părul slab, tern, lipsit de viață.

Încă două sfaturi pentru îngrijirea părului

Evită să te speli pe cap cu apă foarte fierbinte. Apa fierbinte extrage toată strălucirea din păr. Preferă mai degrabă apa călduță și, la final, clătește întotdeauna cu apă rece. Șocul termic de la final ajută la închiderea cuticulei firelor.

De asemenea, evită să aplici prea multe substanțe chimice pe păr, precum ar fi coloranții și substanțele pentru decolorare. Aceste soluții chimice au efect negativ asupra aminoacizilor și cheratinei, lăsând părul tern, fără strălucire.

Iată câteva substanțe nutritive care ajută la strălucirea părului:

Vitamine din complexul B: ajută la hrănirea scalpului.

Vitamina A: ajută la întărirea părului.

Magneziu: este esențial în formarea proteinelor precum cheratina (care formează firele).

Calciul: deficiența acestui mineral face părul subțire și fragil.

Sodiu: ajută la controlul conținutului de apă din fire și dă strălucire.

Potasiu: este foarte important să mențineți flexibilitatea și hidratarea.

Zinc: este ceea ce dă putere părului.

Cauți produse pentru îngrijirea părului? Cumpără-le online de pe shopeo.ro chiar acum!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top păcănele inspirate din filme și seriale

Unde ne petrecem vacanțele în anul 2021?