Foarte multe persoane se confruntă cu o postură incorectă din cauza faptului că petrec prea mult timp la birou și nu fac suficientă mișcare. Pentru a o preveni este important să stai cu spatele drept și să eviți să stai prea mult timp în poziția șezut. O postură incorectă îți scade încrederea de sine, dar poate să ducă și la apariția unor afecțiuni, care îți deteriorează starea de sănătate.
Acestea sunt : creșterea tensiunii arteriale, probleme cu articulațiile, dureri acute de spate. Pentru evitarea acestor situații neplăcute, este important să-ți menții o postură corectă, schimbând din când în când modul în care stai pe scaun la birou, în mașină când conduci sau chiar în timp ce dormi.
O postură incorectă pune mai multă presiune asupra mușchilor și ligamentelor, deteriorând astfel oasele și articulațiile, ceea ce duce la apariția durerilor acute. În plus, te obosește în mod excesiv deoarece împiedică organismul să-și folosească energia în mod util si facilitează apariția întinderilor musculare, datorită suprasolicitării mușchilor.
Trebuie să ai mare grijă în privința posturii, pentru că în timp coloana vertebrală se poate deforma, ceea ce îți afectează echilibrul și flexibilitatea corpului. Având în vedere că o poziție incorectă îți poate deteriora în mod radical starea de sănătate, este indicat să iei toate măsurile necesare pentru a o corecta. Iată câteva metode simple pe care ar trebui să le aplici:
1. Masaj
Masajul reprezintă un real ajutor în corectarea posturii incorecte, deoarece permite corpului să își recapete flexibilitatea de odinioară. Mișcările mâinilor relaxează mușchii încordați și redau mobilitatea. După câteva ședințe de masaj, poziția corpului va fi mai puțin tensionată iar circulația sângelui se va face mult mai bine, astfel încât se vor reduce durerile simțite la nivelul spatelui și al încheieturilor.
2. Folosirea ortezelor
Dacă suferi de cifoză sau scolioză, este indicată purtarea unei orteze. Acest dispozitiv medical te ajută să adopți o postură corectă, menținând coloana vertebrală dreaptă, precum și zona gâtului și a umerilor, în funcție de afecțiunile apărute. Ortezele sunt comode, se pot purta pe sub haine, nu irită pielea și îți ofere rezultate vizibile.
Cele mai citite articole
3. Sportul
Poți face o serie de exerciții fizice special indicate pentru corectarea posturii acasă, dar ai nevoie de îndrumarea unui specialist pentru a le efectua corect. În acest sens, sunt indicate exercițiile de stretching dar și cele lucrează mușchii abdominali și mușchii lombari.
De asemenea, plimbările lungi în aer liber sau jogging-ul ajută foarte mult, dar este bine să alegi pantofii sport potriviți. Poți alege din oferta Walkmaxx barbati cei mai potriviți adidași pentru tine.
4. Adoptarea unei poziții corecte la birou
Atunci când stai pe scaun menține-ți spatele drept și nu îți lăsa umerii aplecați. Ține spatele rezemat de speteaza scaunului și îndoaie genunchii în așa fel încât să formeze un unghi drept.
5. Alegerea unei saltele potrivite
Dacă nu știai, uneori durerile de spate sunt cauzate de alegerea unei saltele nepotrivite pentru coloana ta. De aceea, poți alege una potrivită din varietatea de saltele de pat disponibile pe site. Acestea sunt create, testate și para-testate pentru a nu oferi dureri de cap, gât sau coloană chiar și după luni de utilizare.
Este recomandat să îți corectezi postura prin intermediul acestor metode naturale, pentru a nu fi nevoit să apelezi la cele medicale. Dacă te-ai obișnuit cu o poziție incorectă, va fi destul de incomod la început, dar cu puțin efort vei reuși. Pe măsură ce vei adopta o poziție corectă durerile de spate și de cap vor dispărea, iar tu te vei simți mult mai bine.