Top 10 orase sanatoase

De

Ce ii trebuie unui oras pentru a fi sanatos? Pentru a oferi stare de bine locuitorilor sai? Mai multe! In sondajele de opinie privind nivelul de trai, orasele sanatoase sunt considerate acelea care asigura un standard de viata ridicat datorita infrastructurii lor avansate si a bunelor servicii medicale, recreationale si de petrecere a timpului liber. De asemenea, cu cat un oras este mai ecologic, cu atat el este considerat mai sanatos.

Sa vedem cum stau lucrurile.

Top 10 orase sanatoase – Care sunt acestea

1.Paris

Este oraşul turistic cu cele mai multe optiuni pentru o viata sanatoasa. Criterii: : centre de relaxare si tratament, restaurantele vegetariene 1300, aproape  900 de spa-uri, 139 de parcuri. Iar bucătăria franţuzească fină poate fi şi în variante vegetariene. Mai mult de 1300 de restaurante din Paris oferă meniuri vegane.

  1. Chiang Mai

E o renumita statiune montana din Thailanda. Are nu mai putin de 7 spa-uri pe kilometru patrat, aproape 250, are de asemenea 307 restaurante vegane, 2.500 de ore însorite pe an şi preţul mediu pentru o noapte de cazare de doar 40 de dolari pe noapte

  1. Barcelona

Turistii se pot relaxa in unul din cele mai mult de 500 de centre spa din oras. Aici sunt aproape 1400 de restaurante vegane si 32 de centre de yoga. Asta dacă oamenii nu vor să profite de plajele din Barcelona, care beneficiază de mai mult de 2.500 de ore însorite pe an.

  1. Miami

Desi are mai mult de 3.000 de ore cu soare, o noapte de cazare la Miami costa, in medie, 320 de dolari. Miami, ca de altfel multe oraşe mari americane, nu este construit numai din oţel şi sticlă. Este un oras verde si nu mai punem la socoteala si faptul ca este la  Ocean. Prin urmare, verdeata, soare, ocean, nu se poate mai sanatos de-atat!

  1. Lisabona

Cazarea medie pe noapte in orasul portughez este de 97 de dolari. Sunt şi acolo sute de restaurante vegane, sali de yoga şi pilates si mult soare: mai mult de 2.800 de ore pe an.

  1. Buenos Aires

Un numar impresionant de librarii, cladiri vopsite cu sange de vaca si gradini japoneze spectaculoase – sunt doar cateva dintre surprizele care va asteapta in Buenos Aires. Considerat un oras cosmopolit si cu stil sanatos!

  1. Vancouver

Daca vrei sa te simti in siguranta tot timpul, sistemul de sanatate sa fie foarte bine pus la punct, iar infrastructura dezvoltata, atunci e cazul sa te muti in Canada, mai exact in Vancouver!  Despre care se spune ca este cel mai potrivit oras pentru a incepe o vioata noua, desigur daca iti doresti acest lucru.

8.Viena

Are multe spatii verzi, plaje populare si podgorii, iar transportul public este ieftin şi eficient. Pe langa perspectiva generala de securitate imbunatatita pentru vestul Europei, Viena beneficiaza şi de rata sa scazuta de criminalitate.

  1. Copenhaga

Copenhaga are un loc fruntas in randul celor mai ecologice oraşe din lume. Cunoscut ca oraşul cicliştilor, are peste 350 de kilometri de piste pentru biciclete, iar aproape 36% din populatie se deplaseaza zilnic pe doua roti.

10.Berna

Este capitala Elvetiei si unul dintre alte trei oraşe din aceasta tara care domina topurile de gen. Centrul vechi al orasului a intrat in patrimoniul UNESCO in 1983. Berna si-a pastrat sarmul medieval peste secole, alaturi de majoritatea trasaturilor specifice acelei perioade prin arcadele, fantanile, fatadele cladirilor, turnurile si străzile inguste din centrul istoric.

Top 10 orase sanatoase – Ce e la limita de jos

Daca e sa vorbim despre tot ceea ce se claseaza – la aceasta tema, respectiv top orase sanatoase, orasele americane domina primele 20 de locuri, cu Washington pe 15, New York pe 17 si Las Vegas pe 20. In timp ce Londra, unul dintre cele mai vizitate orase din lume, a reusit un modest loc 67 deoarece capitala Marii Britanii nu se poate lauda cu multe studiouri pentru yoga si este, de asemenea, un loc unde viața este extrem de scumpa.

Si daca e sa vorbim despre…partea de jos a clasamentului, acolo gasim trei orase care au obținut zero puncte: Artvin (in nord-estul Turciei, langa Marea Neagra), Marrakech (in sud-vestul Marocului) si Siem Reap (Cambodgia).

 

 

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publica.

S-ar putea sa-ti placa