in

Cum să simplifici rutina de dimineață pentru a te pregăti în doar 20 de minute

Cum să simplifici rutina de dimineață pentru a te pregăti în doar 20 de minute

Apăsarea butonului „Snooze” pentru acele 5 minute în plus de somn atât de necesar vine cu unele consecințe. Apoi, ne ridicăm din pat indiferent cât de morocănoase și obosite ne simțim, ne aranjăm și ne pregătim să ne revedem colegii de muncă. Oricum ar fi, acest proces ne ocupă, de obicei, aproximativ o oră dimineața.

Însă, crezi sau nu, există modalități de a adapta rutina de dimineață, astfel încât în 20 de minute să fii aranjată și pregătită să ieși pe ușă arătând impecabil. Și da, este posibil să ai părul aranjat și machiajul să arate bine, iar outfitul să fie impecabil. 

Iată cum îți poți simplifica rutina de dimineață, așa încât să fii gata de plecare în 20 de minute.

Duș cu o seară înainte

Dacă îți propui să scurtezi timpul petrecut la duș dimineața, cel mai probabil nu vei putea respecta această rezoluție. Odată ce intri în duș, vei dori să te bucuri pe deplin de senzația de relaxare și vei ajunge să petreci aici 30 de minute, iar restul pregătirilor le vei face în grabă.

De aceea, dușul de seară este o modalitate grozavă de a economisi timp și de a savura timpul petrecut în duș. 

Nu te uita deloc pe telefon 

Oricât de banal ar suna, verificarea rețelelor sociale și a mesajelor îți răpește timp prețios, atunci când te pregătești să pleci la serviciu dimineața. Fără să-ți dai seama, te trezești că au trecut 10 minute și tot ce ai făcut a fost să arunci un ochi pe rețelele sociale. În cele 10 minute ai fi fost pe jumătate gata.

Setează un cronometru, pentru a avea o noțiune a timpului, și încearcă, pe parcursul săptămânii, să stabilești recorduri personale în ce privește pregătirea de dimineață. În acest fel, numărătoarea inversă te va împiedica să zăbovești sau să fii distrasă. Acest proces se poate prelungi dacă nu rămâi concentrată, mai ales dacă nu ești o persoană matinală. Cronometrul te ajută să fii mai alertă și mai conștientă de timpul tău. Muzica te poate ajuta și ea – folosește orice ai nevoie pentru a te energiza și a nu începe să te uiți la alte lucruri de pe telefon, atunci când setezi cronometrul. 

Depozitează produsele de make-up și îngrijire într-un singur loc

De exemplu, amplasează în baie, lângă oglindă, un coșuleț în care să depozitezi produsele de make-up și pe cele pentru păr. În acest fel, nu vei pierde niciun minut dimineața, căutând pudra de par, care te ajută să ai un păr cu volum și perfect aranjat zilnic, sau crema hidratantă. 

Fă în așa fel încât produsele să fie ușor de găsit și vei economisi timp dimineața. Dacă ai foarte multe produse, le poți depozita în două sau mai multe coșuri, în funcție de frecvența utilizării. Astfel, la îndemână ar trebui să fie coșul cu produsele pe care le utilizezi zilnic, iar în celălalt, produsele pe care le folosești ocazional.

Alege ținuta cu o seară înainte

Alege-ți hainele, pantofii și accesoriile cu o seară înainte, astfel încât să te poți îmbrăca în 3 minute.  

Cele mai citite articole

Verifică și prognoza meteo, pentru a fi sigură că alegi hainele potrivite. Fii gata de plecare înainte de a părăsi dormitorul.

Părăsește dormitorul doar atunci când ești gata

Odată ce ieși din cameră, copiii vor presupune că ești disponibilă și este foarte ușor să te lași prinsă în vârtejul nevoilor lor. Asta deoarece, odată ce intri în acțiunea zilei, îți va fi greu să te întorci în dormitor, pentru a te pregăti.

Încercarea de a te pregăti în timp ce îi ajuți pe ceilalți să se pregătească face ca totul să fie haotic, iar cineva (de obicei, tu) sfârșește prin a nu primi ceea ce are nevoie.

Dacă cei mici vin în cameră, pentru a te ruga să îi ajuți cu ceva, spune-le că vii imediat ce termini de pregătit. Dacă nu este o urgență, acest sfat te va ajuta să-ți organizezi foarte bine timpul dimineața, astfel încât să-ți îndeplinești rutina zilnică în cel mai scurt timp.

Pregătește-ți un smoothie la micul dejun

Smoothie-urile sunt rapide și ușor de preparat, ceea ce le face perfecte pentru diminețile aglomerate. Poți chiar să îți pregătești smoothie-ul cu o seară înainte.

Pentru a economisi timp, taie toate ingredientele și lasă-le în frigider până dimineața, astfel încât să nu trebuiască să petreci mult timp tăind fructele și legumele, atunci când te grăbești.

Alege produse de make-up cu utilizare multiplă

Unele produse de make-up pot fi folosite în mai multe scopuri, ceea ce te ajută să economisești minute bune dimineața, deoarece nu va trebui să petreci atât de mult timp pentru a te machia. 

De exemplu, poți folosi fondul de ten pe post de corector sau fardul de ochi în loc de eyeliner. Dacă ești în criză de timp, acest truc te va ajuta să te pregătești rapid, fără a fi nevoită să sacrifici calitatea sau aspectul machiajul tău.

Așadar, oricât de mult ne-ar displăcea să ne grăbim, uneori, este necesar, deși gândul unei jumătăți de oră în plus în pat este tentant. Pentru a te bucura de un somn mai lung dimineața, este suficient să urmezi câteva sfaturi despre eficientizarea programului zilnic și să-ți simplifici rutina de dimineață.

Sursă foto: shutterstock. com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce este un controlor de trafic aerian: Tot ce trebuie să știi

Top 3 jocuri de masă perfecte pentru începători