in

Cum se aleg corect rechizitele scolare?

Rechizitele scolare sunt acele obiecte de care elevii au nevoie pentru ca activitatea lor sa fie desfasurata in conditii optime. Prin urmare este important ca parintii sa cumpere rechizitele potrivite pe tot parcursul anului si sa gaseasca acele rechizite ieftine si de calitate, care sa nu consume foarte mult din bugetul familiei, dar care sa nici nu puna elevul in situatii neplacute. Sunt mai multe criterii de selectie a celor mai bune rechizite.

Alegerea unor rechizite cat mai sigure

Parintii care sunt pentru prima data in magazinul de rechizite sau care pana acum nu au tinut cont de nimic in cumpararea acestor produse, afla ca multe dintre produsele pentru copiii lor, au o serie de inscriptii pe ambalaj, menite sa le transmita mesaje. Pe aceste etichete se afla mai multe informatii, inclusiv detaliile de utilizare, dar si elemente care pot determina alergii si reactii adverse prin utilizare. 

De asemenea, pe foarte multe rechizite este specificata varsta de utilizare. Unele dintre produse nu sunt recomandate pentru prescolari deoarece au elemente detasabile care pot fi inghitite sau inhalate, sunt taioase, inteapa sau pot provoca alte accidente. Este recomandat ca parintii sa tina cont de toate aceste aspecte si sa aleaga cele mai sigure produse.

Dexteritatea si creativitatea copilului sunt esentiale in alegerea rechizitelor scolare

Pentru a fi alese cele mai bune rechizite conteaza foarte mult dexteritatea copilului si modul in care acesta stie sa le foloseasca. Forma instrumentelor pentru scris trebuie sa fie aleasa corect astfel incat sa le ofere celor mici o manevrare cat mai usoara. Pentru copiii care au tendinta sa apese foarte tare atunci cand foloseste instrumentele de scris, sunt recomandate cele care au un aspect triunghiular perfect. 

De asemenea sunt recomandate modelele haioase, care au culori vii si forme neregulate, care sa il faca pe copil sa simta ca este diferit de colegii sai si ii ofere stimulentul necesar pentru a exersa din ce in ce mai mult.

Obiceiurile elevului conteaza in alegerea rechizitelor

In momentul in care sunt cumparate rechizite pentru scoala este foarte important ca parintele sa cunoasca modul in care elevul le utilizeaza. Multi elevi nu suporta instrumentele de scris care au capac pentru ca acestea tind sa fie foarte incomode si capacele se pierd rapid. De asemenea, sunt si elevi care nu vor sa foloseasca stilouri pentru ca le murdaresc mainile. 

Anumiti copii nu pot sa scrie cu creioane cu mana pentru ca aceasta se rupe mereu si prefera creioanele clasice, in timp ce anumiti elevi prefera pixurile cu varf subtire in locul celor cu varful gros. 

Lista este variabila si fiecare elev are propriile preferinte de care parintii ar trebui sa tina cont. In caz contrar, elevul poate sa nu fie deloc incantat sa foloseasca rechizitele si va avea tendinta de a exersa tot mai putin pentru a le evita, nu va mai lua notitele complet si va cauta mereu alternative mai favorabile preferintelor sale. La final, se poate constanta chiar ca elevul pierde intentionat rechizitele.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

De ce sa alegi o fereastra din PVC?

Cea mai precisă carabină de vânătoare cu țevi interschimbabile?