in

Cum te pregătești pentru o operație estetică? 5 sfaturi

Unii dintre noi nu suntem întotdeauna pe deplin mulțumiți de felul în care arătăm, iar unele aspecte pot fi mai dificil de schimbat. Însă, chiar și pentru astfel de imperfecțiuni există o soluție, și anume operațiile estetice. Acestea te pot ajuta să îți recapeți încrederea în tine și să corectezi acele mici defecte care te făceau să te simți nu tocmai confortabil în pielea ta.

Dacă ai luat decizia de a urma o operație estetică, va trebui să te pregătești pentru această procedură complexă. Deși există și intervenții precum septoplastia, care se pot realiza cu anestezie locală, multe proceduri estetice necesită anestezie generală. Așadar, indiferent de ce ai decis împreună cu medicul, este important să urmezi câteva sfaturi, pentru a evita complicațiile și a te asigura că operația decurge fără probleme.

1. Ai grijă la medicamentele pe care le iei

Înaintea operației, este important să întrerupi administrarea unor medicamente care ar putea influența felul în care se va desfășura procedura. Dacă iei anticoncepționale, acestea ar trebui întrerupte cu aproximativ 4-6 săptămâni înainte de intervenție. Acest lucru este foarte important, deoarece contraceptivele orale cresc riscul de formare a cheagurilor de sânge (trombi).

Și tratamentul cu medicamente anticoagulante, ca de exemplu aspirina, va trebui întrerupt cu 14 zile înainte de operație. Acestea pot avea un efect invers, și anume pot cauza sângerări puternice în timpul intervenției.

2. Renunță la fumat

Cele mai citite articole

Fumatul nu este doar un obicei extrem de nociv pentru sănătate, ci poate și să influențeze în mod negativ desfășurarea acestui tip de operație. Așadar, cu 5-10 zile înainte de a suferi această intervenție, fumatul ar trebui oprit. Astfel, va scădea riscul de formare a trombilor sau de apariție a problemelor respiratorii.

3. Evită perioada menstruației

Operația estetică ar trebui programată în așa fel încât să nu coincidă cu perioada menstruației. În această perioadă, riscul de a suferi hemoragii este mult mai mare. Așadar, pentru a putea evita astfel de complicații în timpul intervenției, este recomandat ca aceasta să nu aibă loc atunci când ești la menstruație.

4. Evită operația dacă ești răcit

Atunci când suferi o răceală, sistemul tău imunitar este mai scăzut decât de obicei. Așadar, acest lucru înseamnă o creștere semnificativă a riscului de a contracta infecții în timpul operației, dar și un timp mai lung de recuperare. Înaintea oricărui fel de intervenție chirurgicală, va trebui să realizezi un set de analize de sânge, pentru a te asigura că operația se poate desfășura în siguranță.

5. Nu mânca și nu bea apă înainte de operație

Dacă ai întrerupt tratamentele potențial periculoase pentru o operație, ai făcut toate analizele de sânge și totul este în regulă, poți începe ultimele pregătiri pentru intervenția estetică. Cu cel puțin 6 ore înainte, va trebui să te oprești din a consuma orice fel de aliment sau băutură. Medicul te va informa cu privire la acest lucru și la alte posibile cerințe specifice operației pe care o vei urma.

O operație estetică te poate ajuta să obții aspectul fizic la care ai visat întotdeauna și să te simți din nou încrezător. Pentru ca intervenția să decurgă fără probleme și rezultatele să fie exact cele pe care ți le-ai dorit, este important să respecți câteva sfaturi de bază. Astfel, vor scădea semnificativ riscurile de apariție a complicațiilor, dar și perioada necesară vindecării.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Coniac vs. whisky: 4 diferențe și asemănări

Necesitatea reviziilor periodice ale vehiculelor si a inspectiilor tehnice periodice - optimizat

Necesitatea reviziilor periodice ale vehiculelor si a inspectiilor tehnice periodice