in

De ce sa apelezi la o firma specializata pentru a vinde o proprietate

Piata imobiliara este complexa si dinamica, iar fara toate cunostintele necesare la indemana, vanzarea unei proprietati s-ar putea sa fie destul de dificila. Intrucat tranzactiile imobiliare sunt influentate de mai multi factori, precum economia nationala si cererea si oferta in anumite perioade ale anului, s-ar putea sa te impiedici de intrebarea „cat valoreaza proprietatea pe care vreau sa o vand si cum ajung la cumparatorii mei?”.

Pentru ca valoarea unei proprietati creste sau descreste de-a lungul timpului, ar fi total nepotrivit sa o vinzi cu aceasi suma de bani cu care ai achizitionat-o. Creand acest scenariu, iata de ce este important sa apelezi la o firma specializata pentru a vinde o proprietate in conditiile economice de astazi:

Agentul imobiliar are expertiza necesara

Expertiza si profesionalismul unui agent imobiliar va face o diferenta imensa in accelerarea procesului de vanzare-cumparare, dar si prin faptul ca acesta va cunoaste momentul in care este sigur sa scazi sau sa cresti pretul final, astfel incat, in oricare din cazuri, sa ajungi aproape de profitul dorit.

Agentul imobiliar cunoaste cum functioneaza piata imobiliara in functie de factorii care influenteaza dinamica acestei industrii. Te va indruma corespunzator in tot procesul de la evaluarea valorii locuintei si pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare.

Agentul imobiliar este un negociator profesional

Cele mai citite articole

Un agent imobiliar cu expertiza este, de asemenea, o persoana adecvata pentru dinamica vanzarilor si negocierilor. Vanzarea unei proprietati in care ai locuit si ti-ai creat experiente de-a lungul timpului poate fi un moment emotionant care, intr-un mod inconstient, te va impiedica sa accepti negocieri de pret atat de usor. Pentru tine, locuinta valoreaza mult mai mult din cauza partilor afective implicate, dar realitatea ar putea fi diferita.

Un agent imobiliar este obiectiv cu privire la valoarea unei locuinte si o evalueaza in functie de caracteristicile si punctele forte ale sale, nu pe baza emotionala. Scopul principal al agentului este sa inchida tranzactia imobiliara, iar in cazul in care sunt implicate negocieri de pret, partea afectiva nu-l va impiedica sa incheie o afacere buna pentru toate partile implicate.

Agentul imobiliar iti promoveaza proprietatea

Daca nu esti o persoana influenta sau nu investesti in promovarea proprietatii, s-ar putea sa nu gasesti un cumparator prea curand. Una dintre responsabilitatile agentului imobiliar este sa-ti listeze locuinta in proprietatile de vanzare pe care le are si sa o potriveasca cu baza de date a clientilor – cu conditia ca proprietatea ta intruneste caracteristicile pe care si le doreste un client din baza de date.

Proprietatea de vanzare este apoi promovata pe platformele online cele mai cautate de cumparatori, astfel incat sa fie vazuta de cat mai multe parti interesate. Mai mult, un agent imobiliar de la o firma specializata poate apela la un alt agent pentru a creste vizibilitatea si interesul cumparatorilor pentru inchiderea unei tranzactii rapide.

Apeleaza cu incredere la o firma specializata in domeniul imobiliar si bucura-te de rezultatele finale!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Backgrounduri ideale pentru un shooting smash the cake

Cum se alege jucaria perfecta, conform specialistilor?