Hamburgerii sunt delicioși și având în vedere că la nivel mondial sunt consumați în cantități imense zilnic, acest lucru înseamnă că aceasta este una dintre variantele de fast-food preferată de cei mai mulți. Despre americani se știe că mâncarea lor preferată este burgerul, dar tendința a început să se dezvolte la nivel mondial, mai ales în rândul tinerilor.
Dar ce îi face pe burgeri să fie atât de doriți? Este vorba despre toppinguri? Despre nostalgia grătarelor din curte alături de familie? Despre comoditate? Ei bine, ar putea fi vorba despre toate aceste lucruri, dar cel mai probabil este vorba despre esența întregului pachet, cu carnea de vită în rolul de actor principal. Există, bineînțeles, și variante de burger cu carne de curcan, somon, vânat sălbatic și altele, dar carnea de vită rămâne cea cea care face un sendviș de acest fel să fie considerat burger adevărat.
Grill Burger din Piatra Neamț
Pe lângă respectarea tuturor standardelor de siguranță în gătirea preparatelor alimentare, la Grill Burger din Piatra Neamț este vorba despre o carne de vită de calitate superioară, pe lângă marmorarea generoasă care oferă burgerilor o aromă deosebită. De ce sunt burgerii atât de delicioși? Pentru că se bazează pe următoarele detalii:
– Carnea folosită pentru pregătirea burgerilor este așa cum trebuie să fie: aromată, cu o textură și culoare superioare.
Cele mai citite articole
– Brânza utilizată în burgerul perfect trebuie să fie cea potrivită. Deși există multe tipuri de brânză aromate și delicioase, nu toate se topesc la fel de bine ca o brânză americană bună, folosită special pentru burgeri.
– De asemenea, toppingurile alese sunt cele care pot îmbunătăți și mai mult ceea ce este în esență deja pachetul complet. Fie că se dorește o variantă tradițională, cu toppinguri precum salată, roșii, murături sau că se dorește amplificarea impactului prin folosirea de ceapă caramelizată, slănină sau maioneză aromată, burgerul va fi extrem de delicios dacă combinațiile sunt făcute perfect.
Atunci când sunt formați burgerii, carnea trebuie manipulată cu ușurință, iar burgerul trebuie lăsat să facă singur magia. În momentul gătirii, este recomandat să fie apăsat în centrul chiftelei pentru a forma marginile, iar pentru o formă perfect uniformă se poate utiliza o presă de burger sau chiar un capac de la un borcan.
Sfaturi pentru prepararea celui mai bun burger
Cea mai importantă regulă atunci când vine vorba de pregătirea burgerilor este prepararea cărnii de vită la o temperatură ideală, astfel încât să fie păstrată siguranța consumului de carne roșie. Un termometru cu citire instantanee este singura modalitate de a fi sigur de temperatura optimă de gătire a cărnii de vită pentru burger. Mai mult decât atât, este foarte importantă curățarea articolelor din bucătărie care au intrat în contact cu carnea crudă pentru a elimina riscul de contaminare încrucișată. De asemenea, alimentele reci trebuie aduse la temperatura camerei, iar produsele crude trebuie ținute separat de cele gătite.
Burgerul în sine ar trebui să fie plin de suc aromat – de aceea este importantă marmorarea și un raport generos carne slabă-grăsime. Raportul este numărul regăsit pe ambalaj (90/10, 85/15, 80/20 etc.) Ar trebui aleasă varianta care se potrivește cel mai bine nevoilor personale. Multora le place 80/20, dar se poate experimenta cu rapoarte diferite pentru găsirea variantei preferate.