in , , ,

Plaje în Corfu

Se spune că este greu să reziști apelor calde turcoaz din Corfu. Și aceasta deoarece de la minusculele pietre ascunse sub pinii aflați de-a lungul coastei de nord-est și până la plajele surprinzător de lungi, cu nisip auriu, totul face orice fel de turist fericit. De la turiștii singuratici, flower power ori cu familii, toți gravitează spre plajele frumos „aranjate” cu șezlonguri, cu taverne la îndemână și cu posibilitatea practicării sporturilor nautice. Până și traseele stâncoase, pline de spirit de aventură, care duc spre cele mai retrase și uimitoare locuri de înot, dau farmec insulei.

Împreună cu alte orașe „satelit”, formează frontiera nord-vestică a Greciei. Insula este administrată împreună cu Ereikoussa, Mathraki și Othonoi ca unitate regională Corfu.

Istoria Corfu este legată de cea a Greciei, deoarece numele său grec, Korkyra, este legat de două simboluri puternice ale apei:

Poseidon, zeul mării și Asopos – un important fluviu grecesc continental.

Mitologia din spatele insulei e interesantă: Poseidon s-a îndrăgostit și s-a căsătorit cu frumoasa nimfă Korkyra, fiica lui Asopus și a nimfei râului Metope. După căsătorie, el și-a adus mireasa pe insula până acum fără nume și în a numit insula după ea. Împreună au avut un fiu numit Phaiax (după care locuitorii insulei sunt numiți phaiakes).

Insula are măslini sălbatici, peri, rodii, meri, smochini și viță de vie. Printre atracțiile din insula Corfu se numără:

Castelul bizantin Gardiki, Palatul Achillion – construit pentru împărăteasa Elisabeta a Austriei, Palaio Frourio (Fortul Vechi), Plaja Mirtiotissa, Paleokastritsa și multe altele. La fel ca toate insulele grecești, Corfu prezintă o serie de activități distractive în care te poți implica.

În topul acestora se află o vizită la parcul de distracții de 70.000 de metri pătrați, Aqualand. O altă activitate în care vă puteți implica este explorarea Mouse Island.

Cel mai bun mod de a vedea insula este pe jos. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să vadă mai mult în zonă, există autobuze care merg spre Glyfada, Sidari, Paleokastritsa, Roda și Acharavi, Lefkimmi, Lefkimmi și Piri (au rute de câte șase ori pe zi).

De asemenea se poate folosi Aeroportul Internațional Corfu și există și un serviciu cu hidroavion disponibil. Se posate spune că insulșa este la fel de grecească precum celelalte insule, dar prezintă un avantaj suplimentar: e consideretă unul dintre cele mai bune locuri de vacanță în Grecia, iar dacă sunteți într-un tur al țării, asigurați-vă că faceți o oprire în Corfu.

Este cunoscut faptul că unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia pot fi găsite pe insula ionică Corfu. Multe dintre plajele din Corfu au primit statutul de steag albastru (un premiu acordat pentru curățenie și facilități).

Corfu este binecuvântată cu moștenire culturală bogată, frumusețe naturală uimitoare și sate deosebite.

Venețieni, englezi, francezi, ruși, toți au trăit aici de-a lingul vremurilor și și-au lăsat amprenta pe numeroasele obiective și atracții ale insulei. Au compus o cultură diversă pe care o veți descoperi în fiecare pahar de lichior kumquat  și în fiecare poveste de dragoste care se poate petrece aici.

Corfu vă va seduce cu siguranță – uneori vei avea vaga impresie că te afli într-un film clasic, te vei simți chiar ca o vedetă într-un film de epocă. UNESCO a declarat centrul istoric al insulei un patrimoniu mondial.

Probabil uneori vei avea impresia că te afli într-un muzeu în aer liber și fiecare imagine reprezintă o călătorie în timp. Nu în ultimul rând, trecutul imperial al insulei ar putea fi motivul pentru care este considerat una dintre cele mai strălucite și luxoase destinații din Grecia.

Împărăteasa Elisabeta a Austro-Ungariei, legendara Sissi, a ales Corfu pentru a-și construi palatul (Palatul Achillion este definit și ca fiind drept „consolarea unei împărătese”), un loc în care a găsit consolare după sinuciderea fiului său, Rudolph. Este o clădire elegantă, în stil pompeian, cu camere de zi luxoase, neoclasice, iar în grădinile frumoase veți admira faimoasa statuie a lui Ahile.

Tot în Corfu se află și visul unui aristocrat: înaltul comisar britanic Frederick Adam (între 1824 și 1832 a fost un popular înalt comisar din Insulele Ionice) și-a construit reședința de vară pentru soția sa grecoaică, Nina Palatianou. Situată într-un peisaj de o rară frumusețe, vila găzduiește muzeul Palaiopolis și grădini botanice cu peste 2.000 de tipuri rare de plante care provin din coloniile britanice.

Corfu are reputația de a fi una dintre cele mai verzi insule grecești. Corfu are un total de 57 de plaje…Așa că, fie că veți opta pentru zile „pline cu bronz”, fie că veți explora golfurile retrase,  iată câteva dintre cele mai bune plaje din Corfu – de unele poate ați auzit, de altele auziți abia acum!

1. Plaja Corfu Town

Plaja Corfu Town

Ei bine da, însuși orașul Corfu are plaje. Prin urmare, pentru cei comozi și nu numai, aici se poate îmbina atât gustul de a vizita diverse obiective turistice, cât și plăcerea de face plajă.

Situat pe coasta de est, orașul Corfu istoric se mândrește cu statutul de patrimoniu mondial UNESCO din 2007, strălucind mândru în soare cu străzile sale pietruite și expunandu-și influența arhitecturală venețiană. Există câteva golfuri mici în apropiere de oraș, excelente pentru a va răcori de la căldura soarelui tipic grecesc.

De exemplu, pe plaja Faliraki poți înota în adâncuri, poți urmări navele cum intră în port și te poți bucura de panorama asupra Cetății Vechi. La câțiva kilometri de orașul Corfu se află Anemomilos Beach – o mică plajă pentru localnici și turiști.

2. Plaja Dassia

Plaja Dassia din Insula Corfu

Un loc înconjurat de verdeață, această plajă, deși nu prezintă o cotație prea înaltă pe forumuri, e totuși de lux și prezintă în toată splendoarea lunga sa întindere de plajă, cu ape calme și puțin adânci.

Este deosebit de atragătoare pentru familii și există aici o multitudine de sporturi nautice de practicat, cum ar fi schi nautic ori snowboarding. Hotelul Ikos Dassia – deschis aici  în mai 2018 este atractiv pentru familii și cupluri deopotrivă.

Cu siguranță Ikos Dassia nu va dezămagi cu serviciile sale substanțiale gen restaurant, piscină, activități sportive, cluburi pentru copii și multe altele. Reprezintă un loc perfect de relaxare.

3. Plaja Agios Ioannis Peristeron

Plaja Agios Ioannis Peristeron din Insula Corfu

La sud de orașul Corfu, Agios Ioannis Peristeron prezintă o atmosferă liniștită și relaxată. Distanța sa față de orice stațiune plină de zgomot de pe insula a…ademenit familiile mult timp. Plaja este formată din nisip și pietricele și are taverne care servesc mâncare delicioasă la…doar o aruncatură de piatră!

Apele sale cristaline și facilitățile excelente oferă posibiliatea unei vacanțe de vis. Prin urmare, cauți să experimentezi o vacanță grecească care nu este plină de turiști? Ai noroc! Acest loc minunat, leneș, are tot ce ți-ai putea dori într-o escapadă greacă – plaje Blue Flag, bucătărie delicioasă, istorie și oportunități de cumpărături.

Tavernele din Agios Ioannis Peristeron sunt situate de-a lungul litoralului, oferind clienților imagini minunate asupra Mării Ionice. Ai la dispoziție, în ceea ce privește deliciile culinare, de la delicatese grecești (adesea home made) și până la mâncăruri internaționale.

Dacă rămâi destul de târziu până seara, la unele taverne se cântă muzică live și, dacă ai noroc, ai putea vedea chiar și unii dintre localnici care interpretează dansuri tradiționale. Apropo de gastronomie, nu ratați aici următoarele feluri de mâncare delicioase: vițel în sos de vin alb (în esență versiunea greacă a unui kebab), calmarul prăjit în usturoi, kleftiko (mielul prăjit cu ierburi și suc de lămâie și fiert lent într-un recipient sigilat), clătite.

4. Plaja Kontokali Bay

Plaja Kontokali Bay din Insula Corfu

Și Kontokali Bay reprezintă o opțiune excelentă, atât pentru turiștii nefamiliști, cât și pentru cei cu familii. Stațiunea, respectiv plaja, este bine dotată cu multe facilități – mai ales facilități esențiale pentru o vacanță perfectă.

Plajă este mare și mai ales nisipoasă, cu o mulțime de șezlonguri și umbrele de soare. Kontokali este, de fapt, un sat tradițional cu mulți locuitori, ceea ce înseamnă că viața de noapte nu este chiar atât de prezentă.

Plaja Kontokali din Insula Corfu este la doar 5 km distanță de orașul Corfu, pe coasta de est a insulei. Plaja se întinde pe aproximativ 0,5 km și are un mal nisipos. Are acordat drapelul albastru și beneficiază de acces instant la snack bar. Accesul este ușor și există parcuri din zonă.

5. Plaja Barbati

Plaja Barbati din Insula Corfu

La 17 km nord de orașul Corfu, această frumoasă porțiune de plajă este înconjurată de o verdeață luxuriantă, mai ales la poalele Muntelui Pantokrator. Apele limpezi și priveliștile impresionante i-au adus statutul de steag albastru.

Totodată și sat, Barbati le poate oferi turiștilor atât marea, cât și muntele. Cea de-a doua parte din Barbati este mai liniștită, este înconjurată de măslini și pentru a ajunge la ea trebuie să urmați drumurile neasfaltate care de pe drumul de coastă duc spre mare.

Plaja este una dintre numeroasele plaje din insula Corfu, răsplătită cu Steagul Albastru de către Comunitatea Europeană pentru curățenia apei sale de mare. Chiar în spatele plajei există o zonă verde frumoasă, unde vă puteți relaxa sub umbra măslinilor.

Barbati este conectată la orașul Corfu prin serviciul local de autobuze, zilnic. Există, de asemenea, un serviciu de bărci (gen taxi) care vă permite să ajungeți la Ipsos și în golful aproape de Nisaki.

Nu există atât de multe magazine în Barbati, dar nu lipsesc supermarketurile sau magazinele turistice. Pentru o masă bună există mai multe restaurante locale lângă mare. Barbati nu oferă o viață de noapte minunată, este locul ideal pentru cei care caută un loc calm, fără a renunța la un cocktail seara.

Spre exemplu, Taverna Nikolas este un restaurant tradițional grecesc deschis atât pentru prânz cât și pentru cină, care vă va permite să vă delectați cu rețete locale de carne și pește proaspăt, într-o atmosferă prietenoasă și fermecătoare.

La sud de plaja Bărbati, Ipsos Beach este ușor mai plină de viață, cu multe taverne și viață de noapte foarte prezentă. Se mândrește cu mai multe experiențe „turistice” care vin în minte atunci când va gândiți la vara în Grecia…

6. Plaja Canal D’Amour 

Plaja Canal D’Amour din Insula Corfu

Se spune că cuplurile care înoată în Canal D’Amour se vor căsători curând și vor rămâne împreună pentru totdeauna! Acest golf pitoresc din Nord prezintă una dintre cele mai bune plaje din Corfu.

Poate fi considerat de către unii un loc mic, dar știți cum se spune: cele mai bune lucruri vin în pachete mici. Ceea ce îi lipsește ca mărime, compensează ca frumusețe. Plaja tinde să fie populară în plin sezon, dar merită vizitată oricum, chiar și pentru formațiunile sale uimitoare de roci.

Pentru o experiență unică, încercați o excursie cu barca în peșteri. Dacă este un pic prea aglomerat aici, va puteți îndrepta spre plaja Sidari din apropiere, care este mai mare, cu șezlonguri și umbrele de închiriat.

7. Plaja Agios Georgios 

Plaja Agios Giorgios din Insula Corfu

Această plajă reprezintă un golf în formă de potcoavă, înconjurat de peisaje luxuriante. A fost considerată una dintre cele mai importante plaje de nisip din Corfu. Cel mai bun lucru despre această plajă este că oferă ceva diferit pentru toți turiștii.

Există o serie de sporturi nautice, precum windsurfing și scuba diving , drumețiile și călăria sunt, de asemenea, disponibile. Pentru copiii mai mici, plaja Afionas din apropiere este considerată cea mai curată de pe insulă.

Are nisip fin auriu și ape mai calme – perfect pentru cei cu familii. Plaja Agios Georgios este situată în vârful sudic al Santorini, în partea de est, imediat după Plaja Perivolos și se întinde peste plaja Vlychada. De fapt, este continuarea unei plaje foarte lungi care pornește de la Perissa și este greu de spus unde se termină una și unde începe cealaltă! Este ușor de ajuns aici dacă închiriați o mașină.

De asemenea, există autobuze care pleacă din Fira, capitala Santorini. Puteți experimenta pe această plajă o perioadă alternativă și mai activă, încercând scufundări, windsurfing, jet ski etc. Apele sunt cristaline, iar plaja prezintă nuanțe minunate de gri.

Este plaja pe care multe celebrități o preferă pe măsură ce caută liniște și confidențialitate. Aici putețo gusta o mulțime de momente pașnice. De-a lungul litoralului există câteva cafenele, taverne și restaurante gata să vă întâmpine.

8. Plaja Rovinia

Plaja Rovinia din Insula Corfu

Plaja Rovinia oferă o experiență complet unică în comparație cu plajele turistice din Corfu. În vestul insulei, Rovinia este accesibilă doar cu barca.

Din această cauza, rămâne neatinsă, chiar și în sezonul de vârf. Deși nu este ideală pentru cei cu copii mai mici, cei care se bucură de activități în aer liber vor fi uimiți de frumusețea sa naturală. Un adevărat paradi, plaja Rovinia a fost caracterizată de multe ori drept una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia și nu numai!

Cu ape limpezi de cristal și pietricele albe pure, reprezintă o combinație completă pentru relaxare, deoarece nu are magazine în jur, ori restaurante cu muzica dată tare. Pe lângă plaja Rovinia veți găsi multe peșteri și dacă închiriați o barcă ar fi o ocazie bună de a vizita și de a face baie în apele cristaline!

9. Plaja Paleokastritsa

Plaja Paleokastritsa din Insula Corfu

Când te gândești la Grecia cea pe care o vezi pe o carte poștală, te gândești la Paleokastritsa Beach. Această plajă minunată reprezintă tot ceea ce este fantastic în ceea ce privește Corfu: marea turcoaz, nisipuri aurii și porturi pitorești, punctate de-a lungul țărmului.

De aici puteți face excursii cu barca pe plaje nelocuite și în golfuri așezate de-a lungul coastei. Satul principal este plin de taverne tradiționale – puteți lua prânzul având golful „ca vedere”. Puteți vizita Mănăstirea Paleokastritsa, situată pe un deal din orașul principal. Mănăstirea găzduiește o colecție de artefacte bizantine și merită vizitată în timp ce mergeți la plajă, sau chiar după.

Pe această plajă aveți timp berechet  să înotați, să luați masa sau doar să explorați această frumoasă stațiune înainte de a porni în călătoria către satul Lakones, poreclit Bella Vista de italienii care s-au stabilit aici după război.

Paleokastritsa este unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din insula Corfu, iar dacă, printre altele, sunteți și în căutare de suveniruri, începând cu 1994, Yannis, un localnic  care își iubește meseria, și-a început propria producție de minunate ustensile de bucătărie, jucării și diferite tipuri de obiecte, toate făcute prin cioplirea lemnului de măslin local.

Prin urmare, aveți la dispoziție de toate, plus un peisaj uimitor, mare înconjurată de munți și stânci, apă limpede, taverne și restaurante minunate, excursii cu barca, magazine locale cu echipament de înot, soare și localnici minunați!

10. Plaja Glyfada

Plaja Glyfada din Insula Corfu

Este o plajă spectaculoasă, cu nisip auriu, aflată pe coasta de vest a Corfu. Plaja Glyfada e o plajă binecunoscută și îndrăgită de toți cei care merg acolo – atrage familii și localnici deopotrivă.

Se află la numai 16 km de orașul Corfu, este ușor accesibilă dacă stai pe coasta de est a insulei. Oferta sa amplă de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele de soare, taverne și sporturi nautice face această plajă atât de încântătoare.

Printre altele, Glyfada este locul unde magnații greci, politicienii și oligarhii străini merg la soare, mare și nisip. Pentru cei neinițiați este un fel de Marbella grecească, cu buticuri de lux, cocktail-uri snazzy, teren de golf și o serie de plaje private. Există aici o antrenantă viață de noapte, restaurante și magazine, astfel încât nu trebuie să decât să te relaxezi. Ca un  fapt inedit, aici există un centru de salvare a țestoasei marine.

În fiecare an, aproximativ 300 de broaște țestoase sunt accidentate pe plajele Greciei și, dacă sunt rănite, multe dintre ele își vor găsi drumul aici, la acest centru de salvare condus de voluntari de pe plaja Glyfada. Leziunile lor sunt cauzate în mod normal de coliziuni cu bărcile, de echipamentele de pescuit precum cârlige și plase, precum și de prinderea în pungi de plastic și alte deșeuri. Există mai mult de 50 de broaște țestoase aici.

Vouă ce plajă din Insula Corfu vă place mai mult?

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fructe exotice

Diete de Slabit