in

Două spitale de copii din Bucureşti au răms fără apă şi căldură timp de trei zile

Două spitale de copii din Bucureşti, Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu au rămas, timp de trei zile, fără apă caldă şi căldură, problema fiind remediată vineri. Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă la Marie Curie pentru verificarea situaţiei, relatează Mediafax.

Citește și: Compania Antibiotice a raportat un profit net în creștere cu 2% în 2019

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, s-au confruntat timp de trei zile cu lipsa apei calde şi a căldurii în saloanele în care pacienţi sunt copii.

Deşi problema a fost remediată vineri dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au informat că o echipă a ministerului, condusă de secretarul de stat Horaţiu Moldovan se va deplasa imediat la unitatea sanitară Marie Curie pentru a verifica situaţia.

Managerul Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, a declarat sursei citate că problema apei calde şi a încălzirii caloriferelor s-a rezolvat în cursul dimineţii zilei de vineri. Potrivit managerului, unitatea medicală s-a confruntat cu lipsa apei calde şi a căldurii generate de calorifere timp de trei zile, încep’nd cu data de 12 noiembrie.

Cele mai citite articole

„Am fost informaţi de RADET că se lucrează la o conductă principală cu care şi noi suntem alimentaţi şi că durata estimativă a lucrării este de 40 de ore. Astăzi dimineaţă ( vineri – n.r) au dat drumul la agentul termic”, spune Daniel Buzatu.

Acesta a completat spun’nd că la nivelul unităţii nu au fost probleme în tot acest timp, neavând nicio informare în acest sens.

La rândul său, managerul Centrului de Recuperare Robănescu, Liliana Pădure, a declarat că problema legată de agentul termic cu care unitatea medicală în care lucrează s-a confruntat a fost, de asemenea, rezolvată în cursul dimineţii de vineri. Şi aici, timp de trei zile, nu s-a furnizat apă caldă şi căldură.

În acest timp, apa necesară igienei copiilor a fost încălzită.

„S-a remediat astăzi de dimineaţă (problema -n.r). A fost cald afară , la noi saloanele sunt mici, copiii sunt mulţi, nu s-a observat, nu a suferit nimeni de frig. De apă caldă, da. S-a încălzit apa caldă pentru spălat (…). Cu căldura nu am avut probleme pentru că a fost cald afară”, informează Liliana Pădure.


Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Dezvăluirea psihoterapeutului: Frica de GĂURI, una dintre cele mai bizare tulburări mentale

Compania Antibiotice a raportat un profit net în creștere cu 2% în 2019