in

Impactul digitalizării și automatizării asupra mediului de lucru într-o lume a schimbării constante

Impactul digitalizării și automatizării asupra mediului de lucru într-o lume a schimbării constante

Experții presupun că în următorii 15 ani, adoptarea soluțiilor digitale și tehnologiilor de automatizare vor transforma mediul de lucru, deoarece oamenii încep să interacționeze din ce în ce mai mult cu echipamente din ce în ce mai inteligente.Aceste tehnologii și interacțiunea om-mașină vor aduce numeroase beneficii sub forma îmbunătățirii productivității, creșterii PIB-ului, îmbunătățirii performanței corporative, dar vor schimba și competențele necesare ale angajaților.Toate abilitățile tehnologice atât cele de bază, cât și cele avansate, vor cunoaște o cerere semnificativă în următorii ani. Soluțiile digitale de ultimă generație necesită oameni care înțeleg cum funcționează, cum le pot inova, dezvolta și adapta la societatea în continuă schimbare.

Beneficiile digitalizării și automatizării în mediul de lucru

Introducerea unor noi tehnologii, precum inteligența artificială (AI), învățarea automată și automatizarea proceselor robotizate fac acum parte dintr-o strategie solidă de afaceri. Unele dintre avantajele aduse de aceste soluții includ creșterea productivității, rate mai mari de producție, îmbunătățirea calității serviciilor și eficientizarea utilizării materialelor.

Digitalizarea și automatizarea pot crește productivitatea generală

Atunci când soluțiile digitale și automatizarea sunt implementate eficient într-o afacere, acestea nu înlocuiesc locurile de muncă ale oamenilor și sporesc activitatea acestora pentru o productivitate mai mare.

De fapt, unele cercetării arată că tehnologia creează noi locuri de muncă. Simpla diferență care există are legătură cu setul de abilități necesar pentru a îndeplini operațiunile de zi cu zi prin utilizarea tehnologiei. Și din moment ce necesită niveluri mai ridicate de calificare, locurile de muncă pe care le oferă au potențialul de a produce salarii mai mari.

De asemenea, prin automatizare, angajații nu mai sunt obligați să îndeplinească sarcinile repetitive și consumatoare de timp. Mai mult, aceștia vor avea mai multă libertate de a se reorienta către activitățile care necesită gândire critică și creativă.

Soluțiile digitale și automate pot face lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le facă (sau nu vor să le facă)

Cele mai citite articole

Înainte de a începe să ne facem griji cu privire la roboții care fură locurile de muncă, ar trebui să iei în considerare numeroasele sarcini pe care tehnologia le preia și de care beneficiază efectiv angajații. Gândește-te la operațiunile dintr-un mediu toxic sau periculos. Eliminarea angajaților din aceste medii ar putea fi o situație de câștig-câștig pentru ambele părți.

În plus față de sarcinile periculoase pe care echipamentele tehnologice le-ar putea gestiona, există și roluri pe care mulți oameni nu ar prefera să le facă zi de zi. Aceste roluri care se concentrează pe sarcini banale, cum ar fi introducerea datelor sau efectuarea inventarului, se pot dovedi adesea greu de îndeplinit pe o perioadă mai lungă.

Industrii precum lanțul de aprovizionare și comerțul ar putea beneficia cel mai mult de automatizare, pentru a ține pasul cu cerințele crescute și pentru a asigura siguranța angajaților. Utilizarea tehnologiei pentru a ocupa aceste roluri poate ajuta la economisirea timpului și banilor pentru unele organizații. Aceste economii ar putea fi mai bine cheltuite pentru instruirea lucrătorilor și dezvoltarea lor profesională.

Echipamentele tehnologice pot îmbunătăți nivelul de confort în mediul de lucru

Deși este ușor să te gândești că tehnologia este doar un instrument de productivitate și eficiență, echipamentele de ultimă generație a reușit să transforme locurile de muncă în spații mult mai convenabile și confortabile pentru angajați.

Creșterea bruscă a stilului de muncă de la distanță nu ar fi putut avea loc fără o infrastructură digitală rezistentă, viteze nebănuite de internet atât la birou, cât și acasă, fără imprimantele profesionale concepute special pentru birou și instrumentele de colaborare cibernetice care-ți permit să ai ședințe de afaceri cu oameni din toată lumea.

Digitalizarea și automatizarea ar putea avea puterea de a stimula creșterea economică și productivitatea fără precedent. Pe măsură ce oamenii și afacerile devin mai familiarizați cu beneficiile automatizării, roboții nu vor mai fi văzuți ca „hoți” de locuri de muncă, ci ca instrumente care pot eficientiza toate operațiunile de zi cu zi.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Evaluarea stimulentelor introductive: O privire asupra diferitelor avantaje de bun venit în cazinourile online

Cum sa alegi ghiozdanul perfect pentru copilul tau