in

Incepi un proiect nou sau o lucrare in constructii? Angajeaza un coordonator SSM!

Pentru ca pe un santier de lucru in constructii se pot intampla o multime de accidente nefaste, pentru ca muncitorii in constructii sunt supusi acestor accidente si sunt nevoiti sa faca fata alunecarilor, prabusirilor, colapsului unor dispozitive sau masinarii, este nevoie de interventia unui specialist care sa le asigure nu numai siguranta la locul de munca, ci si ca se vor intoarce in fiecare seara acasa sanatosi.

Un coordonator SSM este specialistul care trebuie angajat inainte de inceperea lucrarilor pe santier. Acesta asigura coordonarea in materie de sanatate si securitate a unui santier temporar sau mobil, organizare ce trebuie realizata in faza de studiu, de conceptie si de elaborare a proiectului, dar si pe perioada executiei lucrarilor.

Ce atributii are un coordonator SSM?

Coordonatorul in materie de securitate si de sanatate trebuie sa participe la toate etapele de elaborare a proiectului si de realizare a lucrarii, sa participe la intrunirile ce privesc elaborarea lucrarii, sa primeasca si sa solicite elementele necesare indeplinirii sarcinilor sale de la managerul de proiect si sa intocmeasca zilnic registrul de coordonare.

Cele mai citite articole

De asemenea, in afara de cursul absolvit si diploma recunoscuta de SSM, acest coordonator are nevoie de cunostinte de limba engleza scris si vorbit la nivel avansat, de abilitatile de utilizare a pachetului Office, de cunostinte de redactare a textelor si adreselor catre autoritati, de cunostinte de administratie, siguranta publica si securitate, legislatie si guvernare.

Angajarea unui specialist SSM este o decizie buna atat din punct de vedere legislativ si juridic, cat si din punct de vedere al sigurantei angajatilor. In fond, rolul si scopul precum si sarcinile unui coordonator SSM includ asigurarea sanatatii si sigurantei angajatilor. Salmi Consulting este o companie de renume in domeniu ce ofera servicii de coordonare in domeniul sanatatii si securitatii in munca de peste 10 ani.

A apela la o companie specializata in acest sens este o decizie mult mai buna a reprezentantilor firmelor, decat gasirea unor specialisti cu calificare pe site-urile de anunturi sau prin intermediul prietenilor. Astfel, coordonatorii proiectelor sunt siguri nu numai de reusita constructiilor, ci si de evitarea oricaror incidente neplacute si accidente de munca, precum si a imbolnavirilor profesionale.

Feicare lucrator pe santier va avea cunostintele necesare pentru a face fata cu brio situatiilor periculoase aparute, precum si accidentelor de munca. Coordonatorul SSM, o data desemnat, va elabora planul de securitate si sanatate, va pregati dosarul de interventii ulterioare, va deschide un registru de coordonare si va intocmi declaratia prealabila, comuncand-o inspectoratului teritorial de munca in timp util, inainte de inceperea lucarilor.

Toti coordonatorii SSM asigurati de compania Salmi Consulting au o experienta profesionala de minim 5 ani in constructii, au studii superioare si au formarea profesionala specifica, actualizata o data la trei ani. In cazul in care un proiect este avizat si functioneaza fara coordonatorul in materie de securitate si sanatate, va atrage contraventii ce se sanctioneaza prin amenzi ducand pana la raspunderea penala.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ai un deces in familie? Apeleaza la o firma de servicii funerare!

Peleții de lemn, cel mai bun combustibil ecologic actual