in

Locuiești într-un ansamblu rezidențial? Iată de ce este important să ai magazine aproape!

Locuiești într-un ansamblu rezidențial? Iată de ce este important să ai magazine aproape!

În ultimele decenii, conceptul de ansamblu rezidențial a câștigat teren pe piața imobiliară, oferind locuitorilor săi nu doar un spațiu de locuit, ci și un mod de viață. Aceste complexe, cele mai multe dotate cu facilități moderne, promit o viață confortabilă, în siguranță și, nu în ultimul rând, comodă. 

În acest peisaj urban în continuă expansiune, proximitatea magazinelor capătă o importanță semnificativă, influențând direct calitatea vieții rezidenților. Când magazinele devin parte integrantă a vieții rezidenților se creează o dinamică socială unică. Oamenii se întâlnesc în aceste spații, se cunosc, dezvoltă relații și contribuie la crearea unei comunități puternice. Mai mult decât simpli vecini, ei devin membri ai unei mici societăți, în care fiecare contribuie la binele comun.

Iată de ce este important ca un ansamblu rezidențial să aibă magazine aproape de locuitori:

Conveniența

Primul și cel mai evident avantaj al prezenței magazinelor în ansamblurile rezidențiale este conveniența, mai ales că economia de timp devine o prioritate. A avea un supermarket, o farmacie sau un magazin de specialitate la câțiva pași de casă reduce necesitatea deplasărilor lungi pentru aprovizionare, iar astfel rezidenții  își pot petrece timpul cu familia sau cu activități de relaxare. Această proximitate facilitează, de asemenea, achizițiile de ultim moment, transformând corvoada săptămânală a cumpărăturilor într-o activitate fără stres.

Sprijinul oferit economiei locale

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/young-manager-girl-changing-sign-from-closed-open-sign-door-cafe-looking-outside-waiting-clients-after-lockdown_15114721.htm#query=shops&position=24&from_view=search&track=sph&uuid=8e5dff5a-16c6-4b30-94ed-7ccb7b6db03b 

Cele mai citite articole

Când vorbim de magazine Cosmopolis, spre exemplu, acestea joacă un rol important în sprijinirea economiei locale. Prin achizițiile de la comercianții locali, rezidenții contribuie la prosperitatea comunității, iar banii cheltuiți rămân în zonă. Acest lucru conduce la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea serviciilor și a facilităților disponibile în proximitate.

Îmbunătățirea calității vieții

Accesul la o varietate de magazine în apropierea locuinței contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții. Rezidenții se bucură de o gamă largă de produse și servicii la îndemână, de la alimente proaspete la soluții pentru îngrijire personală și de la articole pentru casă la servicii de întreținere. 

Creșterea valorii proprietăților

Prezența magazinelor în incinta ansamblurilor rezidențiale are un impact pozitiv asupra valorii proprietăților. Zonele dotate cu facilități comerciale sunt percepute ca fiind mai atractive pentru potențialii cumpărători sau chiriași, ceea ce conduce la o apreciere a prețurilor imobiliarelor. Acest lucru reprezintă un avantaj pentru proprietari, fie că doresc să își vândă proprietatea, fie să o închirieze, asigurându-se că investiția lor își menține sau își crește valoarea pe termen lung.

Crearea unui sentiment de comunitate

Sursa foto: https://www.freepik.com/premium-vector/government-business-partner-giving-grant-bankrupt-man_19212949.htm#page=2&query=shops&position=25&from_view=search&track=sph&uuid=8e5dff5a-16c6-4b30-94ed-7ccb7b6db03b 

Un alt beneficiu important al prezenței magazinelor în incinta ansamblurilor rezidențiale este crearea unui sentiment de comunitate. Când locuitorii au acces la aceleași magazine locale și interacționează în mod regulat cu aceleași persoane, dezvoltă legături sociale și relații de vecinătate mai strânse. Acest fenomen este esențial pentru construirea unei comunități solide și pentru promovarea solidarității între locuitori.

Accesibilitate pentru toate categoriile de persoane

În ansamblurile rezidențiale locuiesc persoane de toate vârstele, copii, adolescenți, adulți și vârstnici. Magazinele din apropiere trebuie proiectate pentru a satisface nevoile diversificate ale acestor grupuri. De exemplu, trebuie să existe facilități pentru familii cu copii mici, precum și pentru vârstnici cu nevoi speciale. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Baie fără faianță și gresie? Da, iată cum 

Amintiri de neuitat. Cum paharele de șampanie personalizate și gravate pot stiliza perfect ziua ta cea mare