in

Open space-ul: cum il amenajezi astfel incat sa imbini frumosul si utilul

Open space-ul: cum il amenajezi astfel incat sa imbini frumosul si utilul

Pe vremuri, casele erau gândite astfel încât fiecare cameră să aibă scopul său bine definit, iar în această concepție, bucătăria era o cameră separată de restul casei. În prezent, din ce în ce mai multe case au trecut la open space, pentru a genera un spațiu mai mare.

Pe lângă problema ce ține de planul casei, există și o componentă socială care a influențat această împărțire. Gătitul poate fi o activitate de familie, iar acesta are loc cel mai adesea seara, spre deosebire de vremurile când o femeile putea fi casnică, gătind ziua, atunci când restul familiei nu era acasă. În prezent, open space a devenit sinonim cu modernitatea, așa că iată cum poți să îl amenajezi pentru a îmbina frumosul și utilul:

Folosește-te de lumini și mobilier pentru a împărți spațiile

Este bine să ai o împărțire vizuală a spațiilor, chiar dacă nu există pereți despărțitori, iar cel mai ușor mod prin care poți face asta este cu ajutorul iluminatului. Zona unde se ia masa se evidențiază ușor cu ajutorul unei lumini din tavan, eventual un candelabru.

Partea camerei unde este canapeaua poate fi delimitată cu ajutorul unui covor, iar în acea zonă te poți folosi de lumini dimabile, pentru că este mai sănătos și mai plăcut să te uiți la televizor cu o lumină slabă pe fundal.

Ajută-te de tehnologie

Cele mai citite articole

Aparatura casnică modernă te poate ajuta foarte mult atunci când ai un open space. Cel mai bun exemplu este hota. În trecut, era dificil să gătești într-un open space, deoarece mirosul de mâncare se simțea în toată casa.

Avantajul este că acum poți găsi o mulțime de hote performante, așa că poți să pui în aplicare orice idei amenajare living cu bucatarie open space. În acest mod, vei avea parte de un rezultat estetic, dar vei putea în același timp să gătești orice îți dorești. 

Maximizează vizibilitatea

Atunci când gătești te poți bucura de o conversație cu cei dragi care stau în bucătărie sau te poți uita la televizor, dacă împarți spațiul cum trebuie. Poți amplasa masa de lucru cu chiuveta cu fața spre sufragerie, spre televizor. 

Folosește culori

Culorile sunt importante în definirea spațiilor, atât în interior, cât și pentru culori fatade case. Pentru spațiile open space, te poți folosi de culori deschise în bucătărie, iar zona canapelei poate fi definită în nuanțe mai vii. În acest mod, vei crea o armonie, dar în același timp te vei alinia și la ultimele trenduri, deoarece bucătăriile albe sunt la modă sezonul acesta.

Atunci când nu ești sigur de deciziile pe care trebuie să le iei, poți apela la un designer de interior care te va ajuta să obții rezultatul perfect.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum previi îngălbenirea dinților – sfaturi eficiente

Igiena dentară: cum să ai grijă de dinții tăi pentru a-i menține sănătoși