in

Organizarea nunții pas cu pas

Odată celebrată logodna, orice femeie care nu mai are răbdare să se vadă în rochia albă de mireasă pornește și pregătirile pentru marele eveniment. Fiecare viitoare doamnă își dorește ca evenimentul său să fie special, unic, să rămână în memoria fiecăruia dintre invitați, însă pentru asta trebuie să se înarmeze cu nervi de oțel.

Organizarea nunții trebuie să ia în calcul o mulțime de aspecte și detalii, de la data nunții, la numărul de invitați, alegerea bisericii și a localului pentru eveniment, rochia de mireasă, aranjamentele florale, muzica și serviciile foto-video. Hai să le luăm pe rând:

Alegerea datei

Fără a-ți stabili data evenimentului nu poți face nimic. Cu data stabilită, abia apoi poți să cauți furnizorii de servicii de care ai nevoie în organizarea nunții. Înainte să alegi data este recomandat să verifici calendarul bisericesc, astfel încât să nu fie perioadă de post sau sărbătoare. 

În funcție de gusturile voastre în materie de anotimpuri puteți alege o dată care vă inspiră cel mai mult. O altă variantă este să alegi o zi care are mare însemnătate pentru voi, ca și cuplu. Data aleasă stabilește și costul nunții – dacă ai un buget restrâns ar fi bine să optezi pentru zilele de vineri sau duminică.

Locația de nuntă

Odată stabilită data evenimentului poți trece la căutarea locațiilor de nuntă. Ia în calcul restaurantele care îți plac sau la care ai fost în calitate de invitat la un eveniment, apoi solicită o ofertă de preț.

Recomandarea este să optezi pentru o locație cât mai apropiată de biserică, astfel încât invitații să ajungă ușor. De asemenea, salonul trebuie ales în funcție de numărul de invitați – unele impun un număr minim de 50, 80, 100 de invitați (depinde de la o locație la alta).

Stabilește un buget de nuntă

Cele mai citite articole

Unul dintre cele mai grele activități pe care trebuie să le faci este să stabilești un buget realist pentru organizarea evenimentului. Degeaba îți dorești o nuntă la castel, dacă tu ai doar un buget de restaurant. Calcularea bugetului se face în funcție de numărul de invitați și de dorințele tale. Dacă vrei o nuntă cu fast, pregătește-te să scoți din buzunar chiar și 30.000 de euro; dacă vrei o nuntă cu puțini invitați, cumpătarea este cheia succesului.

Muzica

Nu există nuntă fără muzică! Practic, muzica este cea care face atmosferă și îi îmbie pe oameni pe ringul de dans. Într-adevăr, este cam greu să mulțumești toți participanții, dar măcar încerci. Sfatul este să optezi pentru o formație de nuntă sau un DJ care să alterneze genurile muzicale, astfel încât orice generație să se simtă bine.

Serviciile foto-video

Practic, cu fotografiile și filmările de nuntă vei rămâne toată viața. Echipa de foto-video îți va fi alături de dimineață până la finalul evenimentului – vor participa la pregătirile tradiționale, la cununia religioasă (și civilă, daca va avea loc în aceeași zi) și apoi la petrecerea de la restaurant.

Invitațiile de nuntă

Cum altfel să chemi oamenii la eveniment fără invitații nuntă 2022 de la Crisia Shop? Acestea reprezintă cărțile de vizită la evenimentul tău, iar în funcție de text și felul în care arată oamenii vor fi tentați să participe la eveniment. 

Dacă ai deja o tematică de nuntă poți personaliza invitațiile folosindu-te de elementele reprezentative. Acestea trebuie să poarte semnătura mirilor și să fie în concordanță cu evenimentul organizat.

Mărturiile

La orice nuntă invitaților le este oferit un suvenir, prin intermediul cărora să își amintească cu drag de participarea la eveniment. Poți opta pentru lucruri utile în casă (solnițe, spre exemplu), pentru o mărturie dulce (bomboane, borcane cu miere sau gemuri alese) sau mărturii foto, realizate cu ajutorul unei cabine foto.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Implantul dentar – ce probleme rezolvă și ce tipuri de complicații pot apărea?

Etapele de îngrijire a tenului de la adolescență la maturitate