in

Etapele de îngrijire a tenului de la adolescență la maturitate

Orice tânăr descoperă, încă din adolescență, importanța unui ten curat și luminos, din cauza faptului că atunci apar primele probleme ale acestuia. Cu metode proprii regăsite pe internet sau primite ca recomandare de la un apropiat sau cu ajutorul medicului dermatolog, în jurul vârstei de 13 ani, tinerii încep să apeleze la tot felul de trucuri și tratamente care promit să-i scape de punctele negre și de acnee. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, iar importanța sănătății ei este direct proporțională cu dimensiunea. Dincolo de dorința de a avea o piele curată și hidratată stă nevoia de a-i păstra sănătatea, aceasta fiind, de fapt, fundamentul oricărei frumuseți. Indiferent că este vorba de câteva coșuri mici ce dispar repede, de puncte negre în zona T a feței sau de o acnee mai puternică, orice imperfecțiune a tenului afectează serios stima de sine a oricărui adolescent.

Dacă, inițial, lupta cu problemele specifice tenului adolescentin este purtată pentru a-l curăța și, astfel, pentru a evita orice posibil complex, în anii imediat următori, nevoile se schimbă. Spre deosebire de băieți, care, în mare parte, scapă destul de repede de aceste probleme ale tenului și uită, apoi, de îngrijirea lui, tinerele femei abia își descoperă, acum, nevoile tenului și experimentează fel de fel de tratamente și cosmetice, care promit să facă miracole.

Experimentarea fondului de ten

Perioada adolescenței este specifică experimentării tuturor felurilor de fond de ten, BB cream, măști cu vitamina C sau cărbune. Fetele, spre deosebire de băieți, au posibilitatea de a apela la produsele cosmetice pentru uniformizarea tenului, multe dintre ele folosind, în momentele acestea, primele produse de make-up din viața lor. De aici, majoritatea încep o călătorie lungă și interesantă în lumea make-up-ului, testând aproape toate produsele disponibile pe piață, din dorința de a-și găsi stilul și produsele potrivite. Este o perioadă specifică experimentelor (care nu mereu au final fericit) și machiajului nu tocmai potrivit, dar care constituie un bagaj de informații extrem de util în anii următori. 

Pasiunea pentru make-up

Indiferent dacă mama sau sora mai mare este sau nu o mare iubitoare a produselor cosmetice, în perioada liceului, multe tinere alocă timp studierii tainelor make-up-ului și își descoperă pasiunea pentru machiaj. Astfel, nu puține sunt femeile care doresc să aprofundeze această pasiune, urmând diferite cursuri de formare și, ulterior, de specializare în domeniu, transformând-o din hobby în carieră. 

Stabilirea unei rutine zilnice

Dragostea pentru crearea unor machiaje perfecte este legată de nevoia unei curățări corecte a tenului. Crearea unei rutine de curățare și hidratare zilnice este un proces extrem de important pentru orice femeie, indiferent de produsele folosite. Oricât de bune ar fi cosmeticele, pentru ca rezultatul să fie cel scontat, tenul trebuie să fie corect îngrijit. Astfel, demachierea zilnică, spălarea tenului cu produse de curățare, aplicarea serurilor necesare și, ocazional, a unei măști din comerț sau făcute acasă reprezintă procese ce contribuie semnificativ la obținerea unui make-up perfect. 

Fiecare femeie își dorește, indiferent de vârstă, să aibă un ten curat și luminos. Fie că moștenirea genetică a fost de ajutor, fie trebuie ceva mai multă muncă, păstrarea pe termen lung a unui ten fără prea multe riduri sau pete pigmentare este un scop tot mai ușor de atins, atât timp cât ne construim o rutină potrivită nevoilor tenului nostru.

Sursa foto: Shutterstock 

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Organizarea nunții pas cu pas

Cele mai frecvente 4 afectiuni in randul varstnicilor