in

Patul din lemn masiv – Important pentru siguranța și sănătatea familiei

Unul dintre cei mai importanți factori pentru o viață sănătoasă este cu siguranță somnul, aspect confirmat și de faptul că oamenii petrec în general aproximativ o treime din viață dormind. Dar asta nu înseamnă că toți oamenii dorm la fel. Suntem dispuși să pariem că oamenii care dorm pe un pat din lemn masiv au parte de un somn mai bun și mai odihnitor. 

Descoperiți din cele ce urmează  nenumăratele beneficii ale paturilor din lemn masiv, mai ales cele legate de sănătatea și siguranța familiei dumneavoastră.

Paturile din lemn masiv sunt mai rezistente

Probabil cele mai importante atuuri legate de paturile din lemn masiv sunt chiar rezistența și durabilitatea lor, de neegalat în comparație cu orice alt material. Termenul de garanție pentru un astfel de pat este destul de mare, cele mai bune ajungând să dureze chiar peste generații, în funcție de cât de bine au fost lucrate. 

Pe lângă construcția trainică, un alt aspect demn de luat în calcul este și calitatea îmbinărilor. Cu greu veți descoperi modele care să fie mai rezistente decât cele care beneficiază de îmbinare în coadă de rândunică, modele care nu se desfac niciodată. 

Și recondiționarea este importantă! Chiar dacă un pat din lemn masiv poate dura peste trei generații, asta nu înseamnă că nu va veni până la urmă și vremea de a fi recondiționat. Unul dintre avantajele lemnului masiv este reprezentat și de faptul că suportă recondiționări repetate, durata sa de viață putând fi prelungită cu câteva zeci de ani. 

În plus, chiar dacă designul actual vă este pe plac, prin recondiținare, adică șlefuire, vopsire și pigmentare puteți updata constant designul pentru a ține pasul cu vremurile. 

Paturile din lemn masiv nu vă amenință sănătatea 

Diferența cea mai mare dintre lemnul masiv și PAL sau MDF este dată de faptul că cele din urmă pot conține formaldehidă, ce poate genera cancer, sau alți compuși, ce pot provoca alergii. 

Tot aici menționăm și finisajele, de preferat bazate pe apă sau uleiuri organice. Cele mai bune produse din lemn masiv vor beneficia și de certificare Greenguard Gold a finisajelor, certificare ce demonstrează faptul că acestea au fost testate și scanate pentru peste 10.000 de chimicale și peste 360 de compuși organici. Așadar vă sfătuim să achiziționați exclusiv lemn masiv care beneficiază de finisaje cu această certificare! 

Paturile din lemn masiv nu afectează mediul înconjurător

Lemnul masiv este biodegradabil, așadar mediul înconjurător nu va fi afectat de acesta. Fiind un produs natural, lemnul este una dintre cele mai sustenabile și regenerabile resurse de pe planetă. 

Alte avantaje ale paturilor din lemn masiv 

Pe lângă toate cele menționate mai sus, paturile din lemn masiv mai prezintă și alte avantaje: 

  • Varietatea de stiluri, de la modern și contemporan, până la clasic, tradițional sau rustic;
  • Întreținerea ușoară, mentenanța și efortul necesar pentru a curăța un pat din lemn fiind minime;
  • Estetică atrăgătoare și posibilitatea de personalizare, mai ales dacă patul din lemn masiv va fi făcut pe comandă. 

Ei bine, ce vă mai reține acum de la a cumpăra un pat din lemn masiv? 

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vrei sa joci la loterie fara sa iesi din casa? Iata ce trebuie sa stii

Pentru ce este utilizat un buiandrug? Merită să alegi un astfel de element prefabricat?