in

Plaja Corbu – Încă sălbatică?

Plaja Corbu este – sau a fost – locul perfect pentru persoanele care vor să evadeze din agitația urbană sau să se ferească de zonele extrem de populate. Într-o viață agitată, liniștea este un lux pe care oamenii îl caută atunci când vor să se deconecteze câteva zile de la rutina solicitantă și de la societatea care îi obosește.

Unde se află plaja Corbu?

La aproximativ 8 km de Mamaia spre nord, în vecinătatea comunei Corbu, se regăsește plaja cu același nume. Accesul către plajă se face pe un drum betonat, aflat în dreptul indicatorului de la intrarea în comună. Drumul de la gara Constanța până la plaja Corbu măsoară 32 de km, însă cu siguranță va merita priveliștea pe care o oferă plaja mai ales la apus și la răsăritul de neratat.

Motive pentru care oamenii aleg plaja sălbatică Corbu 

Plaja Corbu este una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România, pe care tot mai multe persoane o aleg în detrimentul plajelor aglomerate și extrem de gălăgioase. Este catalogată de mulți drept o bucată de paradis, iar motivele sunt următoarele:

– plaja nu este foarte populată și turiștii se pot bucura de liniște și de sunetul valurilor;

– turiștii nu mai trebuie să facă slalom printre sutele de prosoape și umbrele pentru a-și găsi un loc pe plajă;

– este o plajă neamenajată, deci turiștii nu vor mai fi obligați să își închirieze șezlonguri;

– liniștea domină peste această locație, deci turiștii se bucura de un prilej perfect pentru relaxare și deconectare;

– în apropiere se află o varietate de obiective turistice, cum ar fi Cetatea Histria, Cheile Dobrogei, Cetatea Enisala;

– disponibilitatea unor activități de agrement, precum windsurfing, kitesurfing, sporturi cu vele, scufundări, pescuit sportiv, circuite de ATV și motocross;

– turiștii se pot bucura de o excursie cu vaporul în Delta Dunării.

Plaja Corbu – ce s-a schimbat?

Această biorezervație atât de apreciată se află în pericol. Turiștii sunt nemulțumiți de faptul că zona este acaparată de mașini parcate lângă plajă și în special, inundată de gunoaie. Mormanele de gunoaie pe care mulți turiști le lasă în urmă provoacă dezamăgirea celor care merg acolo pentru a se relaxa și pentru a se bucura de sălbăticia naturii. De asemenea, plaja a devenit tot mai cunoscută și implicit mai vizitată, iar unii dintre turiști aprind grătare și ascultă muzică la maxim, ceea ce nu corelează deloc cu tihna pe care o oferea odinioară plaja. 

Cu toate acestea, totul depinde de perioadă și de numărul turiștilor. Naturalețea plajei și frumusețea peisajelor sunt neschimbate și nu pot fi alterate de acțiunea oamenilor. Plaja Corbu încă este o opțiune potrivită pentru cei care doresc să se bucure de o liniște mai mare față de cea pe care o oferă restul stațiunilor. 

Multe cupluri sau chiar familii vin aici an de an și se bucură de economiile pe care le fac dacă aleg să stea la cort. Nu mai e nevoie să strângă bani tot anul sau chiar să ducă bunuri la amanet ca să facă rost de bani pentru o vacanță într-un timp scurt.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este și cum recunoști dragostea adevărată?

Care sunt cele mai frecvent folosite materiale pentru producerea de mobilier?