in

Rolul evaluarii valorii impozitare

Evaluarea valorii impozitare este un serviciu la care foarte multe persoane sunt nevoite sa apeleze, avand ca scop determinarea valorii impozabile a cladirilor. Inca din anul 2015, evaluarea valoare impozitare pentru impozitarea cladirilor este reglementata separat, valoarea impozabila este delimitata de valorile folosite in trecut pentru cotele de impozitare aplicate de consiliile locale. Valoarea pentru impozitare este, de fapt, reglementata de standardele de evaluare a bunurilor ANEVAR prin GEV 500.

Modalitatea de a obtine o evaluare a valorii impozitare

In ziua de azi este foarte usor de obtinut evaluarea valorii impozitare. Persoanele interesate trebuie, pur si simplu, sa acceseze site-ul companiei GVA Activ la sectiunea evaluari proprietati imobiliare si sa completeze formularul tip cerere.

Acest formular cere informatii precum nume si prenume, companie, functia ocupata, numarul de telefon, o adresa de e-mail, precum si introducerea tipului de proprietate pentru care se doreste evaluarea si tipul de evaluare dorit. Clientii pot include si detalii despre proprietate, precum si o arhiva cu documente si fotografii de maximum 15 MB.

Dupa ce toate datele sunt completate, clientii apasa pe butonul „Trimite cerere de oferta” si asteapta sa fie contactati de un reprezentant al companiei.

Ce presupune evaluarea proprietatilor imobiliare in scopul obtinerii valorii impozitare?

Cele mai citite articole

Evaluarea proprietatilor imobiliare este procesul prin care se elaboreaza o opinie profesionala asupra valorii pentru proprietatea imobiliara. Adesea, aceasta evaluare este folosita si pentru tranzactiile imobiliare, si pentru stabilirea valorii impozitare. Locatia joaca un rol important in evaluare, precum si imbunatatirile aduse imobilului.

Pot exista diferente intra valoarea reala a proprietatii si costul acesteia. Un pret platit poate sa nu reprezinte valoarea de piata a proprietatii, dar aceasta poate influenta foarte mult valoarea impozitara. Evaluatorul ia in calcul tipul de proprietate pentru care se doreste evaluarea si suprafata acesteia.

Se poate opta pentru o evaluare pentru casa, vila, apartament, garsoniera, spatiu comercial, spatiu de birouri, spatiu industrial sau hotel. Fiecare spatiu va obtine o valoare diferita la evaluare si, in functie de aceasta, clientii vor plati impozitul de sfarsit de an.

Sunt foarte importante documentele si pozele incarcate in cererea de evaluare, deoarece acestea pot grabi foarte mult acest proces si pot aduce lamuriri evaluatorului care va face o oferta pe masura asteptarilor clientilor.

Importanta evaluarii valorii impozitare

Evaluarea in scopul stabilirii valorii impozitare este realizata numai de catre un evaluator specializat in evaluarea proprietatilor imobiliare, care se va ocupa in cel mai scurt timp de fiecare caz in parte si isi va manifesta disponibilitatea pentru a oferi clientilor informatiile necesare. Valoarea impozabila al cladirii nu se va confunda cu valoarea justa folosita pentru reevaluari active sau pentru oricare alt tip de valori utilizate pana in prezent.

Rapoartele de evaluare depind de destinatia cladirii, daca aceasta este mixta, daca proprietatea apartine persoanelor fizice care nu desfasoara nicio activitate economica, daca acestea desfasoara activitate economica, daca suprafata este folosita in scop rezidential sau in alte scopuri. Actele necesare pentru o astfel de evaluare sunt precizate de catre specialistii evaluatori, iar onorariile depind de tipul si de volumul cladirii, precum si de complexitatea procesului in sine.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum sa alegem formula de lapte praf pentru bebelusi?

Cele mai frumoase plaje din Thassos