in

Secrete pentru o piele sănătoasă și hidratată

Secrete pentru o piele sănătoasă și hidratată

Pielea sănătoasă și bine hidratată are un rol important pentru sănătatea noastră. Este important să o protejăm împotriva alergiilor și a efectelor dăunătoare cauzate de toxine, poluanții din atmosferă și razele ultraviolete ale soarelui. Menținerea în echilibru a barierei noastre naturale de protecție are rol anti-ageing și împiedică apariția liniilor fine și a semnelor premature de îmbătrânire a pielii.


O piele frumoasă și cu aspect sănătos este rezultatul unui stil de viață echilibrat. Dacă îți dorești un aspect strălucitor și natural al tenului, ai grijă la alimentație și la celelalte obiceiuri zilnice, pe lângă aplicarea unui ritual de îngrijire adaptat nevoilor pielii tale.

Îngrijirea aspectului exterior al pielii

Una dintre cele mai bune metode de a avea grijă de ten este de a folosi produse cosmetice potrivite nevoilor pielii noastre. În acest fel eliminăm expunerea la ingrediente care ne-ar putea fi dăunătoare sau care se afla în produse cosmetice recomandate pentru alte tipuri de ten. Pentru îngrijirea completă a pielii, este recomandat să folosim creme și loțiuni bogate în antioxidanți și vitamine. Este bine să le utilizăm mai ales toamna și iarna, în lunile reci, atunci când pielea tinde să se deshidrateze și avem nevoie de mai multă hidratare.

Pentru a avea grijă de sănătatea pielii noastre de la exterior, este important să avem o rutină de îngrijire, care să includă cosmetice de cea mai bună calitate, măști hidratante și produse de exfoliere, iar rezultatele vor fi vizibile imediat. Folosește produsele care se adresează nevoilor specifice ale tenului tău, din ingrediente de calitate, cosmetice coreene, creme hidratante și loțiuni și nu uita de protecția SPF, chiar și în timpul iernii.

Vara, atunci când petrecem mai mult timp la soare, este esențial să ne protejăm împotriva razelor UV și să aplicăm produsele potrivite pentru îngrijirea pielii după plajă. Expunerea prelungită la soare are ca efect deshidratarea și iritațiile, așa că este foarte important să oferi tenului un ritual cosmetic de îngrijire cu produse hidratante.

Îngrijirea pielii din interior

Cele mai citite articole

Este bine știut faptul că hidratarea corespunzătoare a corpului este esențială pentru menținerea unui pH echilibrat al pielii și pentru a ne proteja împotriva arsurilor solare și a efectelor nocive cauzate de expunerea prelungită la soare. Pielea noastră conține apă în proporție de 64%, iar sănătatea ei este strâns legată de hidratarea tegumentului. Apa pe care o consumăm are rolul de a transporta nutrienții către celule, de a evacua toxinele și de a menține sănătatea și frumusețea pielii. Astfel, este important să ne hidratăm corespunzător, să bem apă în mod regulat, fără să așteptăm să ne fie sete. Însă, pentru a avea o piele hidratată avem nevoie și de alte substanțe pe care organismul le produce singur sau pe care i le putem furniza, pentru a susține aceste funcții vitale.

Dacă obiceiurile noastre alimentare nu oferă organismului cantitatea de apă de care are nevoie, deshidratarea va fi vizibilă imediat la nivelul pielii. De aceea, este important să consumăm cu precădere grăsimi sănătoase, preferabil din surse vegetale, care ajută la menținerea hidratării pielii din interior.

Este bine să știi că alimentația cu un conținut ridicat de zahăr duce la apariția de inflamații în organism, ceea ce afectează în mod direct sănătatea pielii. Produsele de patiserie, băuturile răcoritoare (în special cele carbogazoase) și dulciurile sunt considerate alimente nocive, mai ales dacă sunt consumate în cantități foarte mari. Pentru a avea un corp și o piele sănătoasă indiferent de vârstă, este important să acorzi o atenție deosebită conținutului de zahăr și de grăsimi din alimentele pe care le consumi.

Un lucru extrem de important și pe care avem tendința să îl ignorăm este odihna. Durata medie de somn recomandată este de 7 pana la 8 ore, în funcție de vârstă și de efortul pe care îl depunem pe parcursul zilei. În acest interval, celulele corpului au timp să se recupereze. Pentru piele, odihna corectă ajută la menținerea sănătății și a aspectului tânăr, încetinind apariția ridurilor și a liniilor fine.

O piele sănătoasă este o piele hidratată, fină, care nu prezintă afecțiuni dermatologice și nu este îmbătrânită prematur. De aceea, este important să avem cât mai bine grijă de hidratarea pielii, pentru a întări bariera de protecție a acesteia împotriva factorilor nocivi de mediu.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 5 sfaturi de îngrijire pentru bărbați cu stil

Costumul de damă în diverse ocazii: De la birou la evenimente speciale