in

Urechile clăpăuge – ce soluții există pentru corectarea lor?

Pentru mulți dintre noi, aspectul de urechi clăpăuge a fost motivul pentru care ne-am ales, încă de mici, cu porecle și cu luarea în râs de către colegi, fapt ce, cu siguranță, ne făcea să ne simțim foarte neplăcut. Urechile decolate și proeminente ne-au creat mari complexe, încă de atunci, și poate că nu știam că există soluții care să ne scape de această problemă inestetica, reparând-o. Citind următoarele rânduri vei afla care sunt soluțiile la care putem apela pentru a corecta urechile clăpăuge.

Urechile clăpăuge – afecțiune sau moștenire genetică?

Deși poate fi vorba și de moștenirea genetică a acestei trăsături, urechile clăpăuge făcând parte din istoricul familial, acestea se motivează ca fiind o malformație congenitală. Aceasta este dată de o zonă de cartilaj crescută prea mult, în spatele conductului auditiv. Așa cum am menționat, fiind poziționate inestetic, depărtate de cap, ele pot fi ținta glumelor răutăcioase ale celor din jur, încă de la o vârstă fragedă. Neafectând totuși auzul în niciun fel, partea externă a urechii are un rol estetic important, iar acest tip de formă a urechii este, de cele mai multe ori, considerată neatractivă.

Majoritatea medicilor recomandă părinților să nu aștepte că cei mici să aibă parte de insulte sau să fie judecați de colegi pe baza acestui aspect și să acționeze din timp pentru a găsi soluția care li se potrivește cel mai mult pentru a corecta urechilor clăpăuge.

Soluții pentru corectarea urechilor clăpăuge fără operație

Cele mai cunoscute metode de a corecta aspectul de urechi clăpăuge sunt fie intervenția chirugicala, fie corectoarele estetice. Operația este un procedeu prin care se înlătură o parte din cartilajul inestetic și nenecesar și se face un pliu în partea de sus a urechii, sub marginea acesteia, pliu pe care pacienții cu acest aspect al urechilor nu îl prezintă în mod obișnuit. Cu toate că otoplastia nu este o operație complicată și se poate face încă de la vârsta de 7 ani (pentru copii aceasta este gratuită în spitalele de stat din România), mulți dintre oameni optează pentru corectarea urechilor clăpăuge fără operație.

Cele mai citite articole

Despre corectoarele estetice pentru urechi clăpăuge

Știai că există o alternativă inovativă la intervenția chirurgicală care poate estetiza aspectul de urechi clăpăuge, corectare fără operație, realizată prin purtarea unor corectoare urechi? Corectoarele de urechi Otostick sunt de fapt niște proteze transparente din silicon, aproape insesizabile, care ajută la corectarea imediată a urechilor clăpăuge. Acestea pot fi purtate atât de adulți, cât și de copii încă de la vârsta de 3 luni. În cazul adulților, ele nu garantează o corecție definitivă, cum poate genera la bebeluși, copii și adolescenți, dacă se vor purta de timpuriu. În cazul celor mici, dacă aceste dispozitive vor fi purtate sistematic, pot corecta definitiv urechile clăpăuge, aspect dovedit în cadrul studiilor care au analizat efectul în timp al acestor corectoare de urechi.

Realizate din materiale hipoalergenice, acestea se vor fixa în zona posterioară a urechii și partea adiacentă a capului, cu ajutorul unui adeziv special care va menține urechea dreaptă într-un mod natural. Ele ajută la corectarea poziției urechilor prin crearea sau adâncirea cutei de la marginea superioară a lobului urechii, acel pliu despre care vorbeam mai devreme. Trebuie menționat însă, că purtarea corectoarelor de urechi nu va reduce mărimea lobului urechii, acest lucru nu se poate face decât prin intervenție chirurgicală.

Fiind niște dispozitive foarte comode, purtarea unor corectoare estetice Otostick nu va genera efecte secundare și nici nu va da disconfort sau durere. Fiind rezistente la apă, ele pot fi purtate oricând, chiar și în somn sau în orice activitate recreativă, sportivă sau de zi cu zi, precum înot sau gimnastică.

Oferă-ți ție sau copilului tău șansa de a scăpa de un complex nenecesar, care va asigura un aspect estetic normal al urechilor și te va scuti de orice comentarii nepotrivite ale celor din jur pe seama urechilor clăpăuge.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce poți face cu florile ofilite? Iată cateva idei creative

Sunt anvelopele all-seasons bune iarna?