in

Semnificația florilor. Cum îți poți exprima sentimentele cu ajutorul aranjamentelor florale

Semnificația florilor. Cum îți poți exprima sentimentele cu ajutorul aranjamentelor florale

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat semnificații în gesturi și obiecte, ajungându-se astfel la un consens în anumite privințe. Cu toții recunoaștem emoțiile majore, chiar și fără a cunoaște limba celor din jurul nostru, ci doar pe baza expresiilor faciale. În aceeași situație, deși mai puțin clară însă, este și simbolistica și semnificația florilor. Uneori putem înțelege mesajele din spatele unui buchet de flori chiar datorită tipului de flori oferite, iar despre aceste semnificații discutăm în cele ce urmează. 

Semnificația garoafelor

Un buchet cu garoafe este perfect pentru a fi dăruit la ocazii speciale, deși garoafele sunt, cel puțin în cultura românească un simbol specific pentru înmormântări. În realitate însă, garoafele sunt deosebit de rafinate și elegante, ele fiind adesea folosite și în buchetele de mireasă sau în buchetele pentru domnișoarele de onoare ca simbol al purității. Garoafele denotă așadar un puternic rafinament, iar emoțiile pe care le poți exprima sunt respectul, atenția, grija, loialitatea și devotamentul. 

Semnificația hortensiilor

Hortensiile sunt flori speciale, care de cele mai multe ori semnifică abundență și bogăție. Hortensiile sunt foarte diverse, iar această diversitate permite mai multe semnificații. Poți dărui un buchet hortensie care să simbolizeze sinceritatea, dar și iubirea și afecțiunea. Un aspect deosebit legat de hortensii este acela că în unele culturi, cum ar fi în cea japoneză, ele semnifică recunoștința. 

Semnificația aranjamentelor cu trandafiri

Cele mai citite articole

Trandafirii sunt, cu siguranță, un simbol clar al iubirii, însă aceștia transmit de asemenea și aprecierea și respectul. În funcție de culoarea lor trandafirii pot semnifica puritate (atunci când sunt albi), dragoste pasională (atunci când sunt roșii sau portocalii), dar și recunoștință și respect, mai ales în cazul trandafirilor cu culori atipice. 

Semnificația bujorilor

Bujorii sunt unele dintre cele mai frumoase și bogate flori, iar la fel de bogată este și semnificația lor. Dăruind un buchet de bujori îți poți exprima sentimente curate de iubire, apreciere și poți de asemenea să transmiți urarea unei vieți lungi. Bujorii în buchete sau aranjamente sunt perfecți pentru aniversări, cum ar fi cele ale căsniciei, deoarece semnifică longevitatea și prosperitatea. 

Semnificația lalelelor

Lalelele sunt flori cu o ținută aparte, care exprimă cel mai adesea rafinament și respect. Poți așadar să le oferi celor dragi buchete de lalele, pentru a-ți exprima față de aceștia aprecierea și iubirea.

Fiecare dintre aceste flori pot transmite individual sentimente din cele mai sincere. În același timp însă, florile pot fi parte din buchete și aranjamente mai ample, care să transmită emoții, sentimente și cele mai frumoase urări. Alege așadar cu grijă florile pe care vrei să le dăruiești pentru a fi sigur că acestea duc mai departe povestea sentimentelor tale, indiferent de persoana care urmează să primească aceste flori.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai comune traumatisme ale umărului și cum pot fi acestea tratate

Ce sunt niacinamidele și pentru ce tip de ten sunt potrivite