Cele mai urmarite seriale in 2019

0
471
Top seriale 2019 – Cele mai bune

Se spune că „Game of Thrones” e câștigătorul suprem al tuturor topurilor din domeniul serialelor de succes, dar mai există loc și pentru altceva… Astfel, sunt multe seriale care prezintă potențial pe 2019. Cu sezoane noi și performanțe artistice deosebite, iată cele mai interesante și populare seriale din 2019.

Loading...

Cele mai populare seriale in 2019 sunt:

1. True Detective (sezonul 3)

Al treilea sezon îl surprinde pe detectivul Wayne Hayes (Mahershala Ali) în trei etape diferite ale vieții sale. Povestea începe cu un caz care stârnește groază în rândul locuitorilor din Ozark. Totodată, Hayes este bântuit de un caz rămas nerezolvat de aproape 35 de ani: dispariția unui băiat în vârstă de 12 ani și a surorii sale. Rememorând detaliile investigației, detectivul speră să facă lumină în acest caz, cu ajutorul unor personaje cheie: o profesoară, politicieni, agenți FBI și diferiți suspecți. True Detective a avut premiera pe 14 ianuarie 2019, pe HBO și pe HBO GO.

True Detective sezon 3 serial HBO

2. Black Monday (sezonul 1)

Black Monday este un serial de tip showtime, cu Don Cheadle și Regina Hall în rolurile principale. Serialul documentează Lunea neagră – ziua de 19 octombrie 1987, când piețele bursiere din întreaga lume s-au prăbușit, cauzând haos în domeniul finanțelor. Nimeni nu știe cine a cauzat acest eveniment – până acum. Aceasta este povestea modului în care un grup de străini s-a confruntat cu marii brokeri de pe Wall Street, sfârșind prin prăbușirea celui mai mare sistem financiar din lume. Primul sezon a fost lansat în SUA pe 20 ianuarie 2019.

Black Monday sezonul 1 serial 2019

3. I Am the Night (sezonul 1)

O interesantă mini-serie disponibilă pe HBO GO, regizată de Patty Jenkins – cea care a facut si Wonder Woman. Inspirat din evenimente reale, serialul „I Am the Night/ Eu sunt noaptea” prezintă povestea Faunei Hodel (India Eisley), o tânăra adoptată, care pornește într-o călătorie menită să o ajute să afle adevărul despre originile ei. Pe măsură ce descoperă trecutul, drumul ei se intersectează cu cel al unui reporter căzut în dizgrație (Chris Pine), bântuit de un caz sinistru. Împreună, cei doi urmează un indiciu important care îi duce aproape de George Hodel (Jefferson Mays), un ginecolog din Los Angeles, implicat în câteva dintre cele mai întunecate depravări de la Hollywood și, posibil, una dintre cele mai dezgustătoare crime rămase nerezolvate.

Loading...

I Am The Night serial HBO 2019

4. Billions (sezonul 4)

Billions/ Miliarde este o dramă complexă despre politica puterii în lumea finanțelor din New York. Chuck Rhoades este un procuror american de succes, care se confruntă cu mogulul tranzacțiilor financiare Bobby Axelrod, un adevărat rechin de pe Wall Street. Fiecare își va folosi toate armele din dotare, respectiv inteligența, viclenia, puterea și influența considerabilă pentru a-l întrece pe celălalt. Miza se traduce în miliarde de dolari. Billions este un serial provocator și foarte interesant, mai ales pentru cei care sunt pasionați de economie și mecanismul din lumea financiară. Primele sezoane ale show-ului sunt disponibile pe HBO GO.

Billions Miliarde serial HBO 2019

5. Killing Eve (sezonul 2)

Killing Eve este serialul momentului în SUA. Filmul începe cu povestea lui Eve (Sandra Oh), o agentă nemulțumită de jobul ei la birou, care își dorește mai multă adrenalină în viață să. Dorința i se îndeplinește când primește misiunea de a prinde o criminală în serie, de care devine obsedată. Bazat pe romanele „Codename Villanelle” ale lui Luke Jennings, Killing Eve/ Obsesia Evei a primit numeroase distincții importante, inclusiv trofeul Globul de Aur pentru Cea mai Bună Actriță într-un serial dramatic (Sandra Oh). Al doilea sezon al serialului a avut premiera pe 6 aprilie 2019 și poate fi urmărit pe platforma HBO GO. După succesul înregistrat, producătorii au anunțat că serialul va continua cu cel de-al treilea sezon.

Killing Eve serial HBO 2019

Loading...

6. Veep (sezonul 7)

Veep/ Vicepreședinta este un alt serial considerat legendar, care s-a încheiat în 2019 odată cu sezonul 7. Julia Louis-Dreyfus revine în rolul simpaticei Selina Meyer, femeia care a făcut ca politică americană să pară amuzantă. „Politica are legătură cu oamenii”, spunea Selina Meyer, un lider carismatic și politician aflat în ascensiune în partidul ei. Din păcate, oamenii pe care Meyer îi întâlnește după ce a devenit vicepreședinte nu sunt deloc așa cum se aștepta, ba dimpotrivă. „Veep” urmărește noul VP în timp ce scoate focuri politice, jonglează programul său public și viața privată și face tot ce se află în puterile sale limitate pentru a-și îmbunătăți relația disfuncțională cu directorul executiv. Serialul a fost nominalizat la 7 premii Globul de Aur.

Veep Vicepresedinta sezonul 7 2019

7. Stranger Things (sezonul 3)

Este un serial foarte popular în întreaga lume, cu o poveste care te ține cu sufletul la gură. După dispariția unui băiat, un orășel descoperă un mister care implică experimente secrete, forțe supranaturale cutremurătoare și o fetiță ciudată cu puteri telepatice. Stranger Things îmbină elemente de horror, dramă și SF, fiind unul dintre cele mai apreciate seriale disponibile pe Netflix, mai ales în rândul tinerilor. Show-ul este inspirat de filmele celebre create de Steven Spielberg în anii ’80 și a fost nominalizat la 4 premii Globurile de Aur, inclusiv la categoria Cel mai bun serial TV. Sezonul 3 din Stranger Things a avut premiera pe Netflix pe 4 iulie 2019.

Stranger Things sezonul 3 Netflix 2019

8. Big Little Lies (sezonul 2)

Big Little Lies s-a întors cu forțe proaspete: joacă și Meryl Streep care abia așteaptă și ea, pe lângă fanii serialului, să vadă ce mai pun la cale Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Jane (Shailene Woodley) și Bonnie (Zoë Kravitz), patru femei unite acum de o crimă pe care au promis să o ascundă cât mai bine. Sezonul 2 a avut premiera pe HBO și HBO GO pe data de 9 iunie 2019. Distribuția formată numai din nume importante de la Hollywood transformă Big Little Lies/ Marile minciuni nevinovate într-unul dintre cele mai populare seriale ale acestui an.

Big Little Lies sezonul 2 HBO 2019

9. Barry (sezonul 2)

În primul sezon am făcut cunoștință cu Barry (Bill Hader), un asasin plătit deprimat, care are o revelație în carieră odată ce descoperă fascinanta lume a teatrului din Los Angeles. Al doilea sezon a avut premiera pe 31 martie și a înregistrat un real succes, primind trei nominalizări la prestigioasele premii Globurile de Aur 2019 pentru Cel mai bun serial de comedie, Cel mai bun actor în rol principal (Bill Hader) și Cel mai bun actor în rol secundar (Henry Winkler).

Barry sezonul 2 serial 2019

10. The Handmaid’s Tale (sezonul 3)

O dictatură fundamentalist teocrată a preluat conducerea Statelor Unite, redenumind țara Gilead. În această țară, femeile au devenit cetățeni minoritari și nu mai au drepturi. O astfel de persoană este June, care este capturată în timp ce încerca să scape cu soțul și copilul ei și este condamnată să fie slujitoare. Ea este nevoită să poarte copii pentru funcționarii guvernamentali, devenind concubina acestora. Sezonul 3 al serialului The Handmaid’s Tale/ Povestea slujitoarei a avut premiera pe HBO și HBO GO pe 5 iunie. Serialul a câștigat două premii Globul de Aur în 2018 și a obținut alte două nominalizări în 2019.

The Handmaid’s Tale sezonul 3 HBO 2019

11. Black Mirror (sezonul 5)

Sezonul 5 din Black Mirror a avut premiera pe Netflix în luna iunie, dar a beneficiat de numai 3 episoade. Oglinda neagră/ Black Mirror este un serial britanic antologic, SF, thriller, dramă, satiră. Serialul analizează societatea modernă, în special consecințele neașteptate ale noilor tehnologii. Episoadele sunt independente și de obicei au loc într-o realitate alternativ sau în viitorul apropiat, adesea pe un ton întunecat și satiric.

Black Mirror sezon 5 Netflix 2019

12. The Crown (sezonul 3)

The Crown este un serial original Netflix care prezintă povestea ascensiunii Reginei Elisabeta a II-a, jucată impecabil de Claire Foy. Proaspăt căsătorită la vârsta de 25 de ani, regina se confruntă cu perspectiva descurajantă de a conduce cea mai faimoasă monarhie din lume, încercând totodată să stabilească o relație cordială cu legendarul prim-ministru Winston Churchill (John Lithgow). Imperiul Britanic este în declin, lumea politică este în dezordine, iar o femeie tânără preia tronul, în timp ce o nouă eră ia naștere. Explorând perioada dificilă după Cel De-al Doilea Război Mondial, The Crown este o dramă istorică fascinantă. Odată cu premiera sezonului 3, pe 17 noiembrie 2019, se schimbă distribuția, Queen Elizabeth II e mai în vârstă și interpretată de Olivia Colman, iar intrigile de la curtea regală continuă.

The Crown sezonul 3 2019

13. Lovecraft Country (sezonul 1)

Bazat pe romanul cu același nume scris de Matt Ruff și publicat în 2016, serialul HBO urmărește peripețiile prin care trece Atticus Black, ajutat de unchiul său George și de prietena sa Letiția, atunci când pornește în căutarea tatălui său care a dispărut. Plasat în Statele Unite ale anilor ’50, cele trei personaje de origine afro-americană se luptă nu doar cu segregarea rasială a acelor vremuri, ci și cu entități supranaturale desprinse din universul horror-fiction imaginat de H. P. Lovecraft.

Lovecraft Country HBO 2019

14. Homecoming (sezonul 2)

Se pare că cei de la Amazon au dat lovitura cu Julia Roberts ca protagonistă a acestui serial. Homecoming este o organizație menită să îi consilieze pe soldați și să îi ajute să revină la viața de civil. Trecutul ei începe să iasă la iveală în clipa în care Departamentul de Apărare American încearcă să afle de ce a plecat de acolo și care e povestea ei. Nominalizat la trei premii Globurile de Aur, Homecoming va continua cu sezonul 2, dar fără Julia Roberts în rolul principal. Actrița va fi înlocuită de Janelle Monae, în timp ce Roberts preia funcția de director executiv al show-ului.

Homecoming sezon 2 2019

15. Mindhunter (sezonul 2)

Primul sezon a fost cu toți acei criminali intervievați pentru un studiu pornit de doi agenți FBI, care încearcă să afle motivațiile din spatele acțiunilor macabre ale celor mai periculoși infractori. Acțiunea se petrece la sfârșitul anilor ’70, când cei doi agenți FBI dezvoltă criminalistica prin abordarea de tip psihologic a crimei. Sezonul 2 din Mindhunter, un serial original Netflix, a avut premiera în august 2019.

Mindhunter sezonul 2 2019

16. Peaky Blinders (sezonul 5)

Peaky Blinders este varianta britanică a serialului HBO Boardwalk Empire. Acțiunea are loc la începutul anilor 1920 în Anglia, după Primul Război Mondial, urmărind povestea unei familii de gangsteri. În cartierele orașului Birmingham, veteranul Thomas Shelby conduce propria sa bandă „Peaky Blinders”, numită astfel deoarece membrii bandei ascundeau lame mortale în șepcile pe care le purtau în timpul jafurilor. Actorul Cillian Murphy joacă impecabil, iar distribuția este completată de Tom Hardy, care are câteva apariții de mare efect în sezoanele 2 și 3. Sezonul 5 a avut premiera pe Netflix în luna august.

Peaky Blinders sezon 5 Netflix 2019

17. The Umbrella Academy (sezonul 1)

În aceeaşi zi din anul 1989, patruzeci şi trei de copii sunt născuţi în mod inexplicabil de către femei fără nicio legătură între ele, care nu au prezentat deloc semne de sarcină. Şapte dintre ei sunt adoptaţi de către un miliardar care creează organizația The Umbrella Academy şi îşi pregăteşte „copiii” pentru a salva lumea. Misiunea asumată, vulnerabilitățile fiecăruia și relațiile dintre personaje, alături de universurile misterioase în care are loc acțiunea sunt punctele forte ale scenariului întunecat și plin de ironie dezvoltat după benzile desenate lansate de Dark Horse Comics. Primul sezon The Umbrella Academy a avut premiera pe Netflix în februarie 2019, iar succesul de care s-a bucurat în rândul tinerilor a determinat producătorii să continue serialul cu un nou sezon.

The Umbrella Academy serial Netflix 2019

18. Snowpiercer

Bazat pe romanul creat de Jacques Lob, Benjamin Legrand și Jean-Marc Rochette, dar fiind totodată și o restartare a coproducției ceho-sud-coreene cu același nume din 2013, serialul Snowpiercer este o ficțiune pesimistă și sumbră, care sondează genurile thriller și dramă. După ce un experiment menit să corecteze schimbările climei a eșuat dramatic, Pământul a fost acoperit de un strat gros de zăpadă, iar omenirea a fost ucisă aproape în totalitate. Singurii oameni reușesc să supraviețuiască la bordul unui tren gigantic aflat în perpetuă mișcare pe o linie continuă clădită de magnatul Wilford. Serialul, la fel ca și filmul, urmărește condițiile grele în care supraviețuitorii sunt nevoiți să-și ducă zilele.

Snowpiercer serial 2019

19. Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes (premiera în 2019)

Diferit de ceea ce am aștepta de la un serial obișnuit, Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes nu este prima producție Netflix care se apleacă asupra unor evenimente reale și a documentelor de arhivă. Ted Bundy, ucigașul în serie care a omorât 30 de femei între 1974 și 1978, dar care este suspectat că este și autorul altor crime rămase nerezolvate sau nedescoperite, este evidentul personaj principal al acestui serial atipic. Regizorul și producătorul de filme documentare Joe Berlinger oferă șansa de a plonja în mintea unui individ care a șocat America, deoarece farmecul și manierele sale erau total diferite de imaginea-șablon a unui criminal în serie, serialul având la bază peste 100 de ore de interviuri filmate care nu au mai fost prezentate publicului până acum.

Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes serial Netflix 2019

Care este serialul tău preferat din lista de mai sus?

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here