in

Cat de importanta este eliminarea fierului si manganului din apa?

Cat de importanta este eliminarea fierului si manganului din apa?

Apa este elementul fara de care nicio persoana sau, mai bine zis, vietate, nu poate trai, fiind sursa de alimentare a organismului cu o multime de minerale sanatoase. Ce se intampla, insa, cand oamenii consuma apa dura? Din pacate, realitatea nu este tocmai blanda intr-o astfel de situatie. Apa care are un continut ridicat de fier si mangan este de-a dreptul periculoasa pentru sanatatea generala a corpului si poate duce la aparitia multor afectiuni periculoase. 

Din acest motiv, eliminarea fierului si manganului din apa este una dintre cele mai importante sarcini in ceea ce priveste redarea calitatii apei, astfel incat sa fie potabila si sanatoasa. 

Ce impact are manganul asupra organismului uman?

Persoanele care consuma cantitati mult prea mari de mangan se pot confrunta cu o serie de situatii si afectiuni care le pot pune in pericol viata odata cu trecerea timpului. Primele organe care sunt afectate sunt sistemul nervos si creierul, existand riscul sa dezvolte boala Parkinson, conform unor studii. 

Cele mai citite articole

Din pacate, nu sunt afectati doar adultii de nivelul prea ridicat de mangan din apa nefiltrata, ci sunt afectati si copiii. Cei care nu consuma apa cu valori optime de mangan, risca sa se confrunte cu probleme de atentie, de concentrare si memorie, cu un IQ mai slab si cu hiperactivitate. Acest lucru se intampla, mai ales, pentru ca organismul celor mici are capacitatea de a absorbi o cantitate mai mare de mangan decat in cazul adultilor.

Este nociv excesul de fier din apa?

Unele dintre afectiunile cu care oricine se poate confrunta in cazul in care consuma o cantitate mult prea mare de fier sunt: cresterea nivelului de colesterol, ridicarea nivelului de vascozitate din sange, inflamatie cronica vasculara. Cu alte cuvinte, cei care nu respecta valorile optime de fier din apa, se pot confrunta cu un risc crescut de infarct miocardic sau cancer, din cauza cresterii radicalilor liberi.

O metoda eficienta prin care oamenii pot evita sa se confrunte cu astfel de situatii este sa doneze regulat sange. De asemenea, trebuie sa se asigure ca apa pe care o consuma este corect filtrata si sterilizata, situatie in care folosirea unui dedurizator se dovedeste a fi de-a dreptul utila si eficienta.

In concluzie, sterilizarea adecvata a apei capata un rol de-a dreptul important pentru sanatatea organismului, care altfel nu are putea sa faca fata unei cantitati mult prea mari de mangan si fier.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum se realizeaza purificarea apei cu ajutorul lampilor UV?

Cum să amenajezi o sală de conferințe: 7 obiecte principale