in

Știi care sunt cele mai eficiente produse care previn căderea părului?

Căderea părului este o afecţiune tot mai des întâlnită, în special în rândul bărbaţilor. Mulți au moștenit secvenţa genetică care favorizează pierderea prematură a părului.

În cazul altor domni stilul de viață dezorganizat, anumite obiceiuri şi poluarea sunt factorii care determină pierderea părului. Medicina alternativă a evoluat foarte mult în ultimii ani şi acum sunt pe piață numeroase produse cu substanțe active care contribuie la încetinirea sau chiar stoparea căderii părului. Ne vom opri atenția asupra produselor Saw palmetto şi Finasteride. Vom descoperi care sunt substanţele active şi cum funcționează fiecare dintre acestea.

Saw palmetto – ideal  pentru alopecie androgenică

Saw palmetto este un produs de îngrijire perfect pentru domnii care suferă de alopecia androgenică (calviție). Are în compoziţie extracte naturale de Saw palmetto (palmier), bogate în acizi graşi şi fitosteroli, substanțe cunoscute și pentru efectele de blocare a DHT-ului.

Saw palmetto a fost studiat timp îndelungat în instituțiile de sănătate şi era inițial recomandat ca adjuvant  în tratarea cancerului de prostată. Efectele acestui compus în căderea părului au fost dovedite recent, însă datorită efectelor pozitive a captat atenția unui număr mare de pacienți din Europa şi America de Nord, şi a devenit tratamentul preferat pentru căderea părului. Practic, Saw palmetto ajută la menținerea nivelului de testosteron în organism şi blochează formarea compușilor de tip DHT, responsabili pentru instalarea alopeciei. Este disponibil sub formă de tablete, pulbere, capsule.

Finasteride – un antiandrogen sintetic eficient

Cele mai citite articole

Finasteride este un alt tratament anti alopecie eficient. Ca şi cel menționat anterior şi acesta a fost utilizat inițial pentru tratarea prostatei mărite. În timpul testelor suplimentului s-au observat şi efectele pozitive asupra persoanelor care sufereau din pricina pierderii părului. Compusul de bază al produsului Finasteride este propecia, un inhibitor sintetic al DHT-ului. Tratamentul cu Finasteride acţionează în etapa anagenă, micşorând etapa de creştere a firelor de păr.

Ambele tratamente au eficiență ridicată şi previn căderea părului, sunt recomandate persoanelor cu început de alopecie şi chelie moderată. Studiile au demonstrat că pot fi utilizate perioade îndelungate.

Sursa de imagine:
Nicolas Orallo / Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Fotolii relaxante pe care le poți integra în living

Ce trebuie să știi înainte să faci o tranzacție imobiliară?