in ,

Supa de pui, un miracol pentru sănătate la îndemâna oricui

Supa de pui, un miracol pentru sănătate la îndemâna oricui

Peste tot în lume, proprietățile curative pe care vestitele supe de pui le au sunt extrem de cunoscute.

Cum se gătește corect o supă de pui bună

O supă de pui corect pregătită, care se realizează prin fierberea unor bucăți de carne de pasăre de calitate superioară are concomitent o valoare alimentară importantă, dar și una terapeutică, de  revitalizare a unui organism slăbit.

Singura condiție care trebuie ca să fie respectată cu strictețe indiferent de rețetă (și pot fi sute, dacă facem o căutare pe blogurile gastronomice!) este aceea ca prepararea să se facă la o temperatură scăzută.

O supă cu rol dublu, de aliment și de „medicament naturist”, este aceea în care carnea de pui trebuie combinată în oala de fierbere cu legume bio și ierburi aromatice valoroase, deoarece în acest fel substanțele nutritive vor fi păstrate și se vor absorbi extrem de ușor de către organismele acelor ce se vor delecta cu asemenea fel de mâncare tradițional foarte gustos.

Mai ales dacă este vorba de un corp devitalizat, aflat în convalescență, această regulă, de preparare la foc mic, este esențială pentru ca supa în cauză să se transforme din simplu aliment de potolit foamea într-un adevărat medicament. Evident, legumele se pun în oală după ce carnea de pui este aproape fiartă, iar ierburile la final, eventual chiar după ce focul a fost stins la aragaz. Doar astfel se pot păstra cât mai multe dintre principiile active ale vegetalelor din supă.

Cele mai citite articole

Dar chiar și în situația în care nu aveți probleme de sănătate, iar tonusul dumneavoastră se află la cote foarte înalte, nimic nu este mai bine apreciat de către întreaga familie decât o supă de pui gătită pentru un prânz luat în weekend, care le amintește mesenilor de vremea de aur când erau răsfățați de bunica.

Persoanele care vor să slăbească și care au nevoie de o detoxifiere rapidă a organismului înaintea începerii unei cure solicitante, pot ca să apeleze cu încredere la o supă de pui în care să adauge atât alimente antiinflamatorii, cât și detoxifiante, precum ar fi: țelina, ceapa, pătrunjelul, turmericul.

Dar chiar și pe timpul dietelor se pot mânca fără probleme astfel de supe ușoare cu carne de pui sau chiar una în care s-au fiert inclusiv oase de pasăre.

Alături de o carne  slabă de calitate, bogată în aminoacizi, iată că nici oasele de pui nu sunt mai prejos, deoarece  alături de carne aduc persoanei ce consumă supa în cauză o mulțime de minerale (calciu, magneziu, siliciu, fosfor), aminoacizi și proteine, cu roluri benefice pentru articulații și piele.

În orice caz, cea mai cunoscută întrebuințare în scop terapeutic a supei de pui este totuși în răceli și gripe rebele, deoarece controlează activitatea neutrofilelor (leucocitele granulare care apar în cantități mari atunci când o persoană este bolnavă de gripă sau are o infecție respiratorie mai ușoară, deoarece sunt produse de către sistemul imunitar al persoanei în cauză pentru a proteja corpul împotriva virușilor agresivi).

Cum se prepară un astfel de aliment-medicament bun în sezonul rece?

Supă de pui pentru gripă

Ingrediente:

– 1 kg din carne de pui La Provincia (tăiată în bucăți potrivite);

– tăieței bio pentru supă;

– 1 bio ceapă mare;

– 2- 3 morcovi bio;

– 1 țelină mică bio;

– 2 -3  frunze de dafin;

– 2 rădăcini de pătrunjel bio;

– frunze verzi de pătrunjel;

– sare (după gust).

Mod de preparare:

Puiul și se spală temeinic, se porționează, apoi se pune la fiert într-o oală mare cu o cantitate suficientă de apă pentru ca bucățile de carne tranșate să fie acoperite total.

Între timp, se curăță legumele (ceapa, morcovii, țelina, rădăcinile de pătrunjel). Acestea se taie apoi grosier, în bucăți mari.

Când carnea de pui La Provincia a aproape este gata, se adaugă toate celelalte ingrediente vegetale în oală și se mai lasă la fiert câteva minute. Odată ce acest timp a trecut, se oprește focul și se servește caldă, după ce deasupra se presară frunze de pătrunjel verde, tocat mărunt.

LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ghid complet de cumparare a vasului de WC

Principalele avantaje ale operatiunii de incarcare cu freon auto