in

Tipuri de probleme in cuplu si cum le poti rezolva

Viata alaturi de persoana iubita este un prilej de fericire si de implinire sufleteasca, dar drumul in doi este complicat si uneori anevoios, de aceea este nevoie de asumarea necazurilor si rezolvarea lor impreuna. Iti prezentam in continuare principalele tipuri de probleme in cuplu si cum le poti rezolva, pentru ca relatia voastra sa reziste in continuare.

Probleme de sanatate in cuplu

Odata cu inaintarea in varsta apar diverse probleme de sanatate, pe care persoana in cauza le percepe ca pe obstacole in calea comunicarii cu celalalt, il insingureaza si-l fac sa-si ascunda suferinta in spatele unei atitudini indiferente sau chiar ostile.

Cu tact si masura, partenerul sau partenera celui bolnav trebuie sa-i arate ca este in regula sa vorbeasca despre situatia in care se afla, sa-l insoteasca la controalele medicale si sa-l ajute in urmarea tratamentului.

Astfel de probleme pot aparea si la cuplurile tinere, de aceea este importanta comunicarea pe subiectele care tin de sanatate, stabilirea unui mod de actiune comun, inainte sa devina o urgenta de familie, si pastrarea unor rezerve de bani pentru situatii dificile.

Probleme financiare in cuplu

Atunci cand este vorba despre o relatie de lunga durata, este inevitabil sa apara discutii in legatura cu banii. Administrarea bugetului unei familii reprezinta o actiune complexa, ce trebuie sa tina seama de prioritatile pe termen lung ale cuplului, de nevoile curente ale casei, de necesitatile fiecarui partener.

Se recomanda stabilirea unor obiective comune si alocarea banilor pe diferite categorii, cu grija sporita pentru asigurarea securitatii financiare a familiei. Pe langa contul comun, cei doi ar trebui sa detina si conturi individuale, iar acest lucru trebuie discutat deschis, fara ocolisuri, ca un semn de incredere si maturitate.

Pentru cei aflati la inceput de drum intr-o relatie, discutiile pe teme financiare sunt inconfortabile dar importante, mai ales daca protagonistii vor mai mult decat o simpla idila.

Probleme emotionale in cuplu

Cele mai citite articole

Alaturarea a doua suflete reprezinta un demers fragil, care trebuie mentinut cu grija si tandrete. Tensiunile apar inerent in cuplu, intervin certuri, neintelegeri, dialoguri toxice, neincredere sau chiar lipsa de respect.

De unde vin toate aceste probleme emotionale? In primul rand, acestea apar din cauza lipsei de comunicare. Serile petrecute cu ochii in ecranul telefonului, la televizor sau la laptop nu reprezinta timp de calitate petrecut impreuna. Este necesar un efort din partea ambilor parteneri pentru a se deschide, a-si spune nemultumirile si spaimele si totodata pentru a asculta ce are de spus celalalt.

Stresul de la serviciu si nervozitatea acumulata in afara casei nu trebuie revarsate asupra omului de langa tine, ci este indicat sa fie dezamorsate prin conversatii calme si o atitudine pozitiva, care sa aduca optimism si echilibru. 

Probleme sexuale in cuplu

Printre lucrurile despre care oamenii vorbesc prea putin dar sufera prea mult sunt problemele sexuale. Acestea pot aparea in orice cuplu, indiferent de varsta celor doi sau de perioada de cand sunt impreuna. 

De cele mai multe ori tensiunile sexuale sunt efectul celorlalte probleme mentionate anterior si reflecta nivelul de fericire intr-o relatie. Ca si in cazurile precedente, comunicarea este foarte importanta, pentru ca a spune celuilalt ce-ti lipseste in viata intima si care sunt dorintele tale erotice inseamna un act de normalitate si de sinceritate, pe care orice cuplu ar trebui sa-l aiba.

Nu trebuie sa existe tabuuri sau subiecte interzise, dimpotriva, se recomanda ca cei doi sa experimenteze impreuna lucruri noi in intimitate, de exemplu femeile isi pot cumpara un vibrator de aici, iar barbatii le pot insoti in aventura incitanta a alegerii unor accesorii erotice potrivite pentru varietate si spontaneitate in dormitor.

Identifica ce tipuri de probleme ai in cuplu si apeleaza la sfaturile prezentate, pentru a le rezolva impreuna cu partenerul sau partenera ta, iar astfel relatia voastra va fi una sincera si deschisa.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum pot să joc la păcănele gratis cu sau fără înregistrare

Lenjerie intimă 2022: trenduri pentru ea și el