in , ,

Seriale de Dragoste si Drama

Oamenilor le plac poveștile de dragoste. În mod special filmele și serialele de dragoste și dramă.

Spre exemplu, în unele seriale de dragoste există perechi care s-au îndrăgostit încă din liceu, în altele există cupluri căsătorite de mult timp și care rezistă, indiferent de provocările descurajante care până la urmă sunt depășite.

Nu degeaba se spune că, atunci când ești regizor și faci seriale ori filme de dragoste ai succes garantat. Deoarece oamenilor le place să vadă ori ce nu pot obține în viața reală, ori cum pot obține iubirea în viață reală – luând exemplu din filme.

Genul romance este, până la urmă, cea mai bine vândută categorie de ficțiune, reprezentând vânzări de aproape 1,5 miliarde de dolari în 2012 în SUA (spre exemplu).

De la povești vechi sau contemporane dulci și sexy, până la ceva plin de substanță – dar pe același registru, tendința este pozitivă în ceea ce privește fanii serialelor ori filmelor de dragoste. Și personajele acestui gen sunt importante – unele sunt așa, mai antiheroes, nu sunt admirabile, ci fascinante!

1. Beverly Hills, 90210 (1990)

Serialul Beverly Hillls - Protagoniștii

Genul: Serial de Dragoste și Dramă. Regia: Charles Braverman, Harvey Frost, Les Landau. Actori: Jennie Garth, Tori Spelling, Ian Ziering.

Familia Walsh tocmai ce s-a mutat în Beverly Hills, 90210. Școala începe la West Beverly Hills High. Gemenii Brandon (mai mare cu 30 de secunde) și Brenda au probleme la liceu, pentru că nu au prieteni.

Totul se schimbă când Steve, Andrea, Kelly și ceilalți se „activează” în jurul lor. În 2020 se aniversează 30 de ani de la primul episod din acest serial! A avut impact în America, dar impactul din România a fost incredibil și continuă să îl aibă, deși după cum veți vedea mai jos în topuri figurează seriale de dragoste pline de prospețime și noi eroi.

S-a prevăzut pentru 2019 o întoarcere a personajelor Donna, Brandon, Kelly, Steve, Andrea și David, întrucât Tori Spelling, Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris și Brian Austin Green s-au arătat a fi de acord, iar un nou reboot lansat pe FOX în America, este deja „pe fir”.

2. Serialul de Dragoste – Sex and The City

Serialul Sex and the City - Protagonistele

Poate părea bizar, dar acest serial chiar este inclus în majoritatea topurilor la categoria unul dintre cele mai bune seriale de dragoste și dramă.

Acțiunea se desfășoară în New York și urmărește poveștile de viață a patru femei diferite: Carrie, Samantha, Charlotte și Miranda. Pe lângă ideea de dragoste și relații, serialul abordează probleme legate de sex, rolul femeii în societate și prietenie.

Despre dragoste și prietenie, cam așa poate fi descris serialul care cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Multiplu câștigător al premiilor Emmy și Globurile de Aur, serialul se numără printre cele mai frumoase show-uri tv din toate timpurile.

De curând, vedetele Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) și Kim Cattrall (Samantha Jones), au devenit subiect al presei de scandal din diverse motive (probabil mai puțin edificatoare).

Au apărut zvonuri vechi despre diverse clișee legate de prestația lor actoricească, referiri la salariile lor și la tensiunile dintre cele două actrițe. Oricum ar fi, toată lumea are de câștigat de pe urma acestui serial de dragoste, sex, situații, dramă și tot ce mai vreți!

 3. Serialul de Drama si Dragoste – Poldark

Serialul Poldark - Aidan Turner în rolul lui Poldark

Este adaptarea seriei de cărți cu același nume a lui Winston Graham. Serialul îl are în centrul acțiunii pe Ross, un ofițer al armatei Marii Britanii, care se întoarce acasă, după Războiul American de Independență, hotărât să-și reia viața pe care o lăsase în urmă.
Lumea îi este, însă, dată peste cap în momentul în care ajunge și vede că așteptările sale nu au nicio legătură cu realitatea pe care o găsește, întrucât toți îl credeau mort pe front. Moșia familiei este în paragină, după moartea tatălui sau, iar marea lui iubire, Elizabeth, urmează să se mărite cu vărul lui.
La 8 aprilie 2015, BBC a anunțat că a fost comandată o a două serie, care a avut premiera la 4 septembrie 2016. BBC a anunțat la 6 iulie 2016, înainte de începerea seriei doi, că a treia serie a fost comandată pe baza celei de-a cincea și jumătate din cele șase romane. A patra serie a început să se difuzeze pe 10 iunie 2018.
Filmările pentru seria a cincea finală au început în septembrie 2018. Această versiune cu totul nouă a seriei de capodopere de epocă se pare că a înregistrat un real succes la public. Ca un fapt inedit, în această serie apare și Robin Ellis, cel care l-a înfățișat pe Ross Poldark în adaptarea inițială, în urmă cu 40 de ani – apare aici ca Reverend Halse.

4. Inocenții (The Innocents)

Serialul Inocenții

Un alt serial de dragoste și dramă nou și promițător – potrivit criticilor este și Inocenții – The Innocents care tratează dintr-o perspectiva emoțională posesia unor puteri supranaturale.

Serialul se concentrează în mare parte asupra elementului psihologic, pe metamorfoza prin care trece tânăra June și modalitatea prin care dragostea o ajută în eforturile de a-și înțelege și controla puterea, mai exact, aceea de a-și schimba înfățișarea.

Serialul este și o metaforă a descoperirii de sine. Iubirea lui Harry și June este testată, deoarece călătoria lor devine din ce în ce mai periculoasă. Cuplul ajunge la un punct de cotitură, în timp ce se confruntă cu o alegere: îmbrățișează faptul că viața lor s-a schimbat și riscă totul?

5. Serialul This Is Us

Serialul This is us - Protagonistii

Profunzime, dramă, dragoste și umor. Toate aceste ingrediente se regăsesc în serialul „This is Us”. Cu adevărat fascinant este modul prin care povestea dezvăluie viața unor familii și încercările acestora în care cu toții ne putem regăsi.
Prestația actorilor este una excelentă, având în vedere distribuția din care fac parte actori precum Milo Ventimiglia, Mandy Moore sau Justin Hartley. Situațiile de comedie îmbinate cu cele de dragoste și dramă duc serialul la un cu totul alt nivel.
Ei bine, dacă…așteptați ceva în legătură cu acest serial, așteptarea s-a terminat: NBC a anunțat că This Is Us va fi reînnoit pentru un al patrulea sezon pentru 2019-2020. Dar asta nu este totul. De asemenea, rețeaua a reînnoit seria pentru un al cincilea sezon în 2020-2021 și un al șaselea sezon pentru sezonul 2021-2022.
Faptul că NBC a mai ordonat încă trei sezoane din This Is Us nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere că seria rămâne cea mai bine cotată emisiune TV (în cadrul demo-ului cheie pentru adulți 18-49 de ani), potrivit Deadline.

6. Serialul Big Little Lies

Serialul Big Little Lies - Protagonistele

„Marile minciuni nevinovate” este un serial de dragoste american de televiziune, bazat pe romanul cu același nume de Liane Moriarty, care a avut premiera la 19 februarie 2017 pe HBO.

Creat și scris de David E. Kelley, primul sezon de șapte episoade a fost regizat de Jean-Marc Vallée. Deoarece a înregistrat un mare succes și datorită distribuției – Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz ș.a. serialul a continuat, de data această în distribuție fiind și Meryl Streep.

Cele mai citite articole

Ingredientele serialului sunt perfecte pentru a atrage audiență: dragoste, trădări, minciună, mister, răsturnări de situație. Pe larg: bazat pe acest bestseller interesant al lui Liane Moriarty, „Big Little Lies” țese o poveste cu accente întunecate despre crimă și răutate în orașul liniștit de pe plaja din Monterey, Calif.

Totul se petrece printre mămici pline de zvâc, soți de succes, copii frumoși și case uimitoare. Există o comunitate alimentată de zvonuri și împărțită pe grupuri și păreri, care expune relații fracturate între soți și soții, părinți și copii, prieteni și vecini.

Povestită prin ochii a trei mame – Madeline, Celeste și Jane – narațiunea serialului explorează miturile societății în ceea ce privește perfecțiunea și romantizarea căsătoriei, sexului, parentalității și prieteniei.

Reese Witherspoon, Nicole Kidman și Shailene Woodley rămân cele trei proeminente „Mame din Monterey”.

7. Serialul Twilight (Amurg)

Serialul Twilight - Protagoniștii

Serie începută din 2008. Regia: Catherine Hardwicke. Cu: Kristen Stewart, Robert Pattinson. Gen film: Dramă, Fantastic, Romantic, Thriller, Dragoste.

Amurg reprezintă de asemenea și o serie de cărți fantastice pentru tineri, scrisă de autoarea Stephenie Meyer, serie ce urmărește, ca și serialul, aventurile adolescentei Isabella „Bella” Swan, a cărei viață se schimbă total din momentul în care se mută în ploiosul și aparent banalul orășel Forks, ca să locuiască împreună cu tatăl ei.

Urmarea cu siguranță o știți, așa cum știți și faptul că seria are mulți fani. După ce primul film „Amurg” a ajuns în cinematografe la 21 noiembrie 2008, acesta a transformat totul într-o frenezie. Filmul a devenit un succes atât de mare în rândul spectatorilor, încât a dus la ce știți – se pare că publicul cinefil majoritar feminin a condus la acest succes.

8. Outlander

Serialul Outlander - Protagoniștii

Istorie, fantezie, legendă, „Outlander” e un serial bazat pe seria de cărți a scriitoarei Diana Gabaldon care, pe fundalul unei povești de dragoste nemuritoare, reușește să aducă în prim plan o parte importantă din istoria Scoției. Serialul face trimitere la evenimente reale, probleme sociale, obiceiuri, tradiții, lupte sângeroase și structuri instituțional-politice destul de exact redate.

Specialiștii consideră că acest serial a reușit să creeze unul dintre cele mai frumoase, pasionale și potrivite cupluri „de serial”: Clare și Jamie.

Plus povestea lor fantastică de iubire. Ca un fapt inedit, serialul se focalizează pe ceea ce a adus schimbări majore puterii și sferelor de influență în Scoția. Dr. Tony Pollard, consilier istoric la acest serial, subliniază însă că totul a fost mult mai complicat în viața reală, cu conflicte civile și diferențe religioase mai nuanțate decât cele prezentate.

De asemenea, el precizează că „unii istorici consideră iacobiții drept o mișcare naționalistă, dar aceasta este doar o parte a poveștii.”

9. Serialul The Vampire Diaries

Serialul The Vampire Diaries

Serialul urmărește viața Elenei Gilbert (Nina Dobrev), o liceană de 17 ani, care se îndrăgostește de vampirul Ștefan Salvatore (Paul Wesley), el având 162 de ani.

Relația lor se complică din momentul în care își face apariția vampirul Damon Salvatore, fratele lui Ștefan, acesta revenit în Mystic Falls pentru răzbunare.

Amândoi se îndrăgostesc de Elena, pentru că ea reprezintă pentru ei dragostea pierdută. Serialul a  cunoscut și cunoaște încă o mare popularitate. Există chiar un restaurant inspirat de acest serial – Mystic Grill a fost deschis de localnici pentru a reuni succesul spectacolului și produsele oferite de fermierii locali.

Meniul încorporează cât mai multe ingrediente de sezon în mâncăruri preferate, precum burlele Mystic, fripturile și puiul la grătar Springer Mountain.

În fapt, rețeta succesului acestui serial e simplă: viețile, iubirile, pericolele și dezastrele din orașul Mystic Falls, Virginia, totul „asezonat” cu creaturi de groază care pândesc sub acest oraș, în timp ce o adolescentă este brusc sfâșiată între doi frați vampiri…

10. Gossip Girl

Serialul Gossip Girl

Genul: Dragoste și Dramă. Regia: John Stephens, Ron Fortunato, Allison Liddi. Actori: Blake Lively, Penn Badgley, Chace Crawford.

Bine ai venit în Upper East, New York, acolo unde cei bogați încearcă să facă față relațiilor amoroase, mereu dramatice și totodată trebuie să facă cea mai bună alegere privind  facultatea!

Liceul a luat sfârșit pentru foștii elevi privilegiați la o școală pregătitoare exclusivă din partea de sus a estului Manhattan-ului.

Pe măsură ce absolvenții se ocupă de viitorul lort, unii urmând colegiul și alții concentrându-se pe…anumite cariere, totul se hrănește din scandaluri. Totuși, identitatea Gossip Girl rămâne un mister, fiind un personaj neidentificat în serial, vocea fiind a actriței Kristen Bell.

Producătorii executivi Josh Schwartz, Stephanie Savage, Leslie Morgenstein, Bob Levy și Joshua Safran sunt „autorii” acestui succes, serialul Gossip Girl, care a avut premiera în 2007, bazându-se pe cărțile cu același nume, scrise de Cecily von Ziegesar.

Care este serialul vostru de dragoste și dramă preferat?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Plaje Romania

Plaje Mexic