in , ,

Plaje Mexic

Se spune despre Mexic că acționează precum un magnet pentru turiști. Foarte mulți turiști care vizitează Mexicul se opresc pentru câteva zile în Ciudat de Mexico, pentru ca apoi să aleagă între o stațiune de vacanță sau să exploreze interiorul colonial al țării. Pentru vacanțe în Mexic recomandabilă e perioada noiembrie-mai, perioada ideală pentru un sejur în Cancun sau Riviera Maya. Evitați zona de coastă în lunile septembrie și octombrie din cauza uraganelor.Booking.com

Aventurierilor le sunt recomandate scurte vizite în satele tradiționale Maya, unde pot asista la tradițiile și cultura acestei regiuni fascinante. Nu uitați de Acapulco – vechiul oraș-port, considerat a 16-a mare zona metropolitană a țării și una dintre destinațiile turistice importante ale țării. Plin de farmec, spontan, Acapulco este un oraș care invită la superlative, non-stop oferind ore de exuberanța maximă, făcând ca fiecare moment petrecut aici să conteze. Desigur, piesă de rezistență o constituie plajele mexixane, pe care toată lumea dorește să le vadă!

Ca un fapt inedit, înainte de a purcede la enumerarea unora dintre cele mai frumoase plaje din Mexic, trebuie să va spunem că în Puerto Vallarta există o plajă secretă, care este cel mai frumos loc pe care… o bombă a creat-o vreodată: plajă primește lumina soarelui dintr-o gaură creată pe tavanul unei peșteri uriașe printr-o explozie!

1. Plaja Balandra din La Paz

Plaja Balandra din Mexic

Balandra este situată la marginea orașului La Paz. Acest loc este unul dintre cele mai puțîn vizitate de turiștii internaționali, însă e foarte iubită de localnici pentru că are apă cristalină și natură superbă. Pentru a ajunge acolo, puteți alege un zbor până la Aeroportul Internațional Manuel Marquez de Leon sau, de asemenea, puteți zbura până la Aeroportul Internațional Cabo San Lucas și să va petreceți câteva zile în Cabo.


Booking.com

2. Plaja Riviera Maya

Plaja Riviera Maya din Mexic

Aici scuba diving-ul și snorkeling-ul sunt la ele acasă, amatorii având la dispoziție al doilea recif de corali ca mărime din lume, după „marea barieră“ din Australia. Plaja este renumită pentru staţiunile all inclusive foarte mari, cu numeroase hoteluri şi buticuri de-a lungul plajelor. Se pot închiria vile luxoase sau yachturi. Cele mai importante atracții turistice în Riviera Maya sunt linia de coastă și recifurile, Mesoamerican Barrier Reef System – începe lângă Cancun și continuă către Guatemala. Este cel de-al doilea sistem de bariere de recif din lume, ca lungime. Riviera Maya este deservită de Aeroportul Internațional Cancun, situat la aproximativ 50 km nord de Playa del Carmen.


Booking.com

3. Plaja Playa del Carmen

Plaja Playa del Carmen din Mexic

Numită de localnici și ”sora mai mică” a lui Cancun, Playa del Carmen se află și ea în topul preferințelor. Însă, viața de noapte este foarte bine izolată, permițând tuturor celorlalți să își continue vacanța. Playa del Carmen este una dintre cele mai importante destinații de scufundări din lume, datorită vieții marine vibrante și cavernelor subacvatice. Pe uscat, Playa este o versiune mai modernă a satului de pescari ce a fost odată. Petreceți ceva timp de calitate pe terenul de golf sau salutați maimuțele jucăușe din sanctuarul Jungle Place. Explorați ruinele antice din satul Maya Coba sau plimbați-vă pe celebrul Avenue 5th. Cam atât aveți de făcut! :)


Booking.com

4. Plaja Cozumel

Plaja Cozumel

Cozumel este poarta de acces către Mexic pentru pasagerii navelor de croazieră. Insula se scaldă în apele calde ale Marii Caraibilor și este un loc fantastic pentru vacanță. Are o atmosferă mai calmă și mai liniștită, cunoscută la nivel mondial pentru recifele incredibile. În timp ce scufundările sunt principalele activități, tare plăcută poate fi explorarea părților mai puțin vizitate. Drumul de coastă duce la mici ruine Maya, un parc marin și către cel mai captivant peisaj al țărmului. Stațiunile și hotelurile oferă o atmosferă moderată în contrast cu continentul, care se potrivește celor care vor să evite complet sociabilitatea. Feribotul care face cam 40 de minute spre Playa del Carmen face oarecum mai dificilă explorarea, dar nu imposibilă.


Booking.com

4. Plaja Isla Mujeres

Plaja Isla Mujeres din Mexic - Imagine din Museo Subacuático de Arte (MUSA) unde 500 de statui dau viață recifului

Chiar lângă coasta Cancunului, această mică insula pare o lume îndepărtată. Reprezintă una dintre cele mai vii din insulele din această parte a Mexicului, veți găsi o mulțime de activități care vă vor ocupa întregul concediu. Aici și petrecerile la ceas târziu în noapte sunt printre cele mai spectaculoase pe care le veți experimenta. Isla Mujeres este hibridul perfect dintre opțiunile avute pe timpul zilei și viața de noapte, totul într-un decor idilic. Dacă ajungeți aici, trebuie să știți că din iunie până în septembrie puteți călători pe mare pentru a vedea rechinii-balenă. Puteți vizită Punta Sur și Garrafon Natural Reef Park, unde veți putea admira recife colorate, acestea fiind arii protejate. Pe coasta de vest a insulei veți găsi Tortugranja, sanctuarul țestoasei și centrul de reabilitare al insulei. Museo Subacuático de Arte (MUSA) este un alt loc de vizitat. Aici, aproximativ 500 de statui, multe dintre ele având figuri umane, dau viață recifului din zonă.

Cele mai citite articole


Booking.com

5. Plaja Isla Holbox 

Plaja Isla Holbox din Mexic

Holbox este mai departe spre nord, departe de principalele orașe-stațiuni, ceea ce face mai dificil transportul.Dar călătoria până aici merită. Isla Holbox nu are nicio mașină înregistrată în arhive – cum că ar fi trecut pe aici :) , doar o mulțime de păsări flamingo, delfini și rechini-balenă. Astfel că, cele mai căutate distracții, ați ghicit, sunt cele sub apă! Puțin mai liniștită decât Isla Mujeres, Holbox ”se potrivește” tuturor și reprezintă o șansă de a scapa de mulțime și zgomot.


Booking.com

6. Plaja Tulum

Plaja Tulum din Mexic

Tulum se mulează perfect pe cele mai pitorești plaje din această zonă de coastă. Aici vă puteți minuna de vechea civilizație Maya, fiiindcă locul găzduiește numeroase ruine antice. Este unul dintre punctele de oprire din Peninsula Yucatan pentru cei care călătoresc cu rucsacul în spate. Pentru acei exploratori și pasionați de trecut care vor găsi un loc de cazare potrivit oricărui buget. Nu vă așteptați la o viață de noapte foarte agitată, în Tulum se scrie istorie!


Booking.com

7. Plaja Mahahual

Plaja Mahahual din Mexic

Acest mic sat ”vorbește” despre relaxare pe plajă și masaje la umbră cu fructe exotice. Turismul a înflorit în ultimii ani aici, iar vasele de croaziera opresc adesea prin aceste locuri. Dar zonele retrase încă sunt nepopulate, înspre sud, spre Xcalak, veți găsi o plajă pustie cu nisip alb ca de zahăr. Puteți doar să vă plimbați sau să serviți o cafea, o bere rece sau un homar uimitor, totul având o vedere uluitoare asupra mării transparente. Sfat: Dacă vă îndreptați spre portul de croazieră din Costa Maya – părăsiți portul și îndreptați-vă către plaja Mahahual, unde veți găsi oameni minunați, cumpărături grozave, mâncare excelentă – merită cu siguranță călătoria!


Booking.com

8. Plaja Puerto Escondido

Plaja Puerto Escondido

E plaja cea mai valoroasă din Mexic și e cunoscută în special pentru surfing. Plajele din jur te vor atrage și ele cu frumusețile lor. Puerto Escondido îți oferă prețuri excelente la mâncare și viață de noapte. Ceea ce este de asemenea important, pe lângă a face plajă toată ziua!


Booking.com

9. Plajele Ixtapa și Zihuatanejo

Plajele Ixtapa și Zihuatanejo - Plajele "gemene" din Mexic

Ixtapa și Zihuatanejo – aceste plaje, care sunt una lângă cealaltă, oferă iubitorilor de mare o simplitate intimă și un confort nemaipomenit. Pentru cei care caută genul de plajă basic, cea mai potrivită opțiune este Playa la Ropa lângă Zihuatanejo.


Booking.com

10. Plaje în Acapulco

Oralul Acapulco din Mexic are și el plaje de vis

Acapulco este orașul de resort al Mexicului – s-ar putea spune. Este așezat pe un golf mare susținut de înălțimi și munții Sierra Madre del Sur. Devenit celebru în anii ’50 -’60 datorită celebrului film cu Elvis Presley – Fun in Acapulco, orașul este cunoscut pentru viața de noapte, plajele și golful cu energie mare. De pe faleza sa emblematică La Quebrada, scafandrii profesioniști se cufundă 40 de metri într-un mic golf în fiecare zi și noapte. În Acapulco există unele dintre cele mai frumoase plaje din Mexic. Acestea sunt plaje foarte populare care combină viața de noapte cu peisaje extraordinare, dar există și plaje mai îndepărtate și mai puțin aglomerate, precum Puerto Marqués și Diamante.


Booking.com

Visezi să ajungi în Mexic? Dacă da, unde anume, pe care plajă?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Seriale de Dragoste si Drama

Plaje Creta