in

Top 12 cele mai puternice Pistoale cu Bile de cauciuc

Un pistol cu bile de cauciuc este necesar pentru autoaparare si mai rar pentru tir recreational. Daca iti doresti unul, mai intai de toate ar trebui sa stabilesti cat de des vei trage cu el. 

Asta pentru ca posesia unei arme, fie si un pistol cu bile de cauciuc, presupune in mod necesar mersul regulat in poligon. Trebuie sa inveti sa tragi cu ea si sa te antrenezi in mod constant. Daca nu ai timp pentru poligon si antrenamente regulate, chiar nu merita ca sa achizitionezi vreo arma pentru autoaparare, deoarece un asemenea pistol iti poate da gresit incredere ca te-ar putea proteja la nevoie.  Cele mai populare arme de acest fel raman armele Fort de calibrul 45.

Acestea fiind spuse, iata un clasament al celor mai bune pistoale cu bile de cauciuc pe care le poti comanda in conditiile legii in Romania

1. Pistol cu bile de cauciuc FORT 12R – calibru 45 Rubber 

Pistol cu Bile

Pistolul Fort 12R este o arma speciala de autoaparare ucraineana, de cea mai buna calitate. El este fabricat din otel de inalta calitate si este garantat pentru realizarea a pana la 50.000 de focuri. Ergonomia sa permite ca sa fie tinut confortabil in mana si o tintire precisa.

Specificatii pistol Fort 12R

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

La dezvoltarea acestui pistol Fort-12 s-a pornind de la ideea de a face anumite modificari individuale ale unor pistoale cehe, mai exact cele proiectate la fabrica Ceska Zbrojovka din orasul Uhersky Brod de catre fratii Kouchki Josef si Frantisek.

Pistolul special Fort-12R se lauda cu o precizie excelenta de tragere la o distanta de pana la 5 metri si cu o precizie buna la o distanta chiar si de 10 metri. 

Dimensiunile pistolului cu bile de cauciuc Fort 12R sunt medii. Din acest motiv, vara, transportul armei pe ascuns este putin mai dificil, spre deosebire de iarna, unde, datorita hainelor mai groase, nu exista deloc probleme cu asta. 

2. Pistol cu bile de cauciuc FORT 17R – cal. .45 Rubber 

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 17R

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Pe baza pistolului Fort 17R de 9 mm, a fost dezvoltat un nou model special pentru tragerea cu bile de cauciuc calibrul 45 Rubber. De fapt, acesta este acelasi Fort 17R, doar ca este proiectat pentru un calibru mai mare.

Diferenta fata de Fort 17R de 9 mm se refera la capacitatea de incarcare de 8+1 cartuse si piesele modificate anume pentru a se potrivi la calibrul 45. 

Categoric, Fort 17R – 45 este conceput pentru autoapararea persoanelor civile. In sprijinul acestui fapt vine si utilizarea polimerilor armati cu otel, materiale care au redus semnificativ greutatea acestui pistolul, facandu-l mai confortabil de purtat spre deosebire de Fort 12R, care are o greutate ceva mai mare.

3. Pistolul cu bile de cauciuc FORT 18R – cal. .45 Rubber 

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 18R:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Fort 18R este un alt model de pistol cu bile de cauciuc de calibrul 45, anume destinat pentru autoaparare civililor. 

Principalele avantaje ale acestui dispozitiv special de protectie sunt: ​​o teava mai alungita care are rolul de a creste precizia de tintire, un cadru din polimer care reduce greutatea pistolului si un set de elemente ce va permite sa se fixeze pistolul la caracteristicile individuale ale mainii utilizatorului.

Se pare ca Fort-18R nu s-a dezvoltat separat, ci este un model hibrid: partea inferioara a pistolului a fost luata din kitul Fort-17R, iar partea superioara – obturatorul, asociat cu un ghidaj si un arc de intoarcere, a fost “imprumutat” de la Fort-14R.

Datorita designului sau, noul pistol arata mult mai masiv decat Fort-14R, dar in fapt este cu doar putin mai greu. Capacitatea magaziei este de 8+1 cartuse.

4. Pistolul cu bile de cauciuc personalizat, FORT 12R.02 – cal. .45 Rubber 

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 12R.02:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Fort-12R este un pistol traumatic cu autoincarcare, dezvoltat pe baza designului pistolului de lupta Fort-12 , care a fost produs din 1999 de KNPO Fort al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Mai exact, pe baza dispozitivului special Fort 12R de 9 mm, a fost dezvoltat o arma pentru impuscarea cu gloante de cauciuc Fort 12R de calibrul 45 Rubber. 

Fort-12R 45 Rubber este echipat cu un mecanism de declansare cu autoarmare avand dubla actiune SA/DA. Difera de „fratele” sau mai mare de 9 mm prin magazia cu 8+1 cartuse si piesele componente ale pistolului modificate proportional pentru calibru 45. O alta caracteristica importanta a acestei arme cu bile de cauciuc este un recul slab atunci cand se executa tragerea.

Pistolul Fort 12R.02 calibrul 45 Rubber face o impresie serioasa inclusiv prin design-ul pe care il are, ce il face sa semene cu o arma militara.

5. Pistolul cu bile de cauciuc personalizat, FORT 12R.03-2 – cal. .45 Rubber 

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 12R.03-2:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Pistolul este realizat in intregime din otel, ceea ce il face foarte greu (830 grame), dar si puternic. Pe baza unui pistol de lupta, au fost create mai multe versiuni, inclusiv 12R.03-2, care este doar pentru autoaparare. 

Cele mai citite articole

Designul pistoalelor marca Fort este destul de tipic pentru armele personale cu putere redusa. Acesta, cu manson argintiu si detalii aurii arata extrem de bine.

Mecanismul de declansare este dubla actiune, lucru care permite sa se deschida focul, atat prin prearmarea tragaciului, cat si fara armare, prin autoarmare. Pe partea stanga a carcasei exista o parghie de siguranta, acestea blocheaza obturatorul, declansatorul si implicit declansarea (chiar daca pistolul este armat).

Magazia este din metal si contine 8+1 cartuse. 

6. Pistol cu bile de cauciuc, personalizat, FORT 12R.04 – cal. .45 Rubber    

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 12R.04:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Gama de modele de pistoale cu bile de cauciuc Fort este destul de mare, dar specialistii te vor sfatui cu siguranță  ca sa achizitionezi doar acele modele care au reusit sa-si dovedeasca performantele vreme de cativa ani. Inclusiv daca sunt usor de intretinut si nu au probleme cu piesele de schimb. FORT 12R.04 – calibrul 45 Rubber este unul dintre acestea arme competitive.    

Comparativ cu pistolul FORT 12R.03 – cal.45 Rubber, acest model se diferentiaza prin aspectul sau exterior mai sobru (manson negru lucios cu insertii nichelate) care il face sa iasa mai putin in evidenta si sa fie camuflat mai usor la nevoie.

7. Pistolul cu bile de cauciuc, personalizat, FORT 12R.05 – cal. .45 Rubber   

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 12R.05:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Aceeasi magazie cu 8+1 și piese modificate proporțional pentru calibrul 45 si aceleasi performante de tragere le are si varianta Fort 12R.05 – cal. Rubber. 

DIferenta este dată de design-ul diferit (manson negru lucios cu elemente aurii).

8. Pistolul cu bile de cauciuc, personalizat, FORT 17R.02 – cal. .45 Rubber 

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 17R.02:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Acest pistol cu bile FORT este la fel de performant, ca si cele enumerate anterior, pot fi cumparate de la firma MLD Guns. Cu sau fara precomanda, in functie de model si numarul de solicitari ale clientilor de la un anumit moment dat.

Nu uita insa, cand vrei sa iti iei un pistol cu bile de cauciuc ca dimensiunea si greutatea armei conteaza extrem de mult, daca o iei pentru a fi purtata. O arma mare, solida, dar grea, fie ea si exceptional de buna, va ajunge ca sa ramana acasa, incuiata, din simplul motiv ca este incomod de purtat . Asadar nu va avea o valoare practica. Poate doar daca esti colectionar se mai schimba lucrurile.  In consecinta, este preferabil ca mai degraba sa iti iei un pistol cu performante ceva slabe (totusi, daca vorbim de Fort, toate sunt bune!), dar care este usor de purtat si folosit rapid la nevoie. 

Utilizarea polimerilor armati cu otel a redus semnificativ greutatea pistoalelor cu bile de cauciuc si le-a facut confortabile pentru o purtare frecventa. 

Un lucru important de amintit este si faptul ca majoritatea detaliilor pistoalelor Fort-12R si Fort-17R sunt similare si de aceea multe dintre ele sunt interschimbabile. 

9. Pistolul cu bile de cauciuc, personalizat, FORT 17R.03-1 – cal. .45 Rubber 

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 17R.03-1:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

O altă variantă de pistol cu bile de cauciuc este Fort 17R.03-1 – calibru 45 Rubber. Cunoscătorii o recomandă cu multă căldură, motiv pentru care gandește-te dacă nu merită să îți procuri și tu o astfel de armă de calitate.

Posesorii acestui model de pistol performant cu bile destinat protecției civile trebuie să respecte, la fel ca si in cazul altor are mai multe prevederi in vigoare: nu se poate purta în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol și adunări publice, precum și în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege. Nici măcar in mijloacele de transport in comun, supermarket etc. Pe cale de consecință, în afară de propria locuință, il poti lua cu tine cand mergi pe jos (dar nu în locuri foarte aglomerate!) sau cu mașina, insa nu este legal să îl porți în public.

10. Pistol cu bile de cauciuc, personalizat, FORT 17R.03-2 – cal. .45 Rubber

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 17R.03-2:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Pistoalele semiautomate, inclusiv Fort 17R.03-2 – calibru 45 Rubber, au un incarcator (o magazie) unde sunt amplasate cartusele. De acolo ele vor intra unul cate unul in camera de explozie (pe teava) si vor fi trase unul cate unul. Reincarcare semiautomata inseamna ca dupa un foc tras, pistolul va extrage si va arunca in exterior tubul gol, apoi se va reincarca automat cu urmatorul cartus din incarcator fara ca utilizatorul sa faca nimic. De asemenea cocosul sau strikerul vor ramane armate si pregatite de tragere. Tot ce trebuie sa faca utilizatorul pentru a trage urmatorul cartus este pur si simplu ca sa apese din nou pe tragaci.

11. Pistol cu bile de cauciuc, personalizat, FORT 17R.04 – cal. .45 Rubber 

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 17R.04:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Una din cele mai importante caracteristici ale unei arme ce trebuie avuta in vedere, daca nu cea mai importanta, este calibrul acesteia. Cele mai bune pistoale FORT au calibrul 45 Rubber.

Armele lise, inclusiv pistoalele cu bile de cauciuc, au teava complet neteda pe interior, iar calibrul pentru ea se exprimă un pic mai dificil de inteles. 

Ecartamentul (alezajul) unei arme este o unitate de masura folosita pentru a exprima diametrul interior al tevii. El se calculează in gauge si reprezinta numarul de bile cu diametrul egal cu teava pustii care se pot turna dintr-o livra (453 g) de plumb. Alezajul se foloseste in special la pustile de vanatoare.

12. Pistol cu bile de cauciuc FORT 14R – cal. 9mm P.A.

Pistol cu Bile

Specificatii pistol FORT 14R:

 • Calibru: .45 Rubber
 • Capacitate magazie: 8+1
 • Cadenta tragere: 40 focuri/minut

Fort 14R este un pistol de calibru P.A. de 9 mm fabricat special pentru autoapararea persoanelor civile. Datorita tevii alungite si a liniei de vizibilitate crescute, precum si a formatului sau masiv aceasta arma care functioneaza cu bile de cauciuc are o precizie buna. Cadrul metalic ii ofera o rigiditate suplimentara structurii si creste implicit inclusiv durata de functionare a pistolului respectiv.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

TOP 3 cele mai populare stiluri de machiaj

GLAMI.ro prezinta cele mai populare tendinte de moda pentru vara anului 2022