in

Top 3 cele mai importante criterii în alegerea mașinii de familie

Ține cont de criteriile privind alegerea mașinii perfecte pentru familia ta și achiziționează un model fiabil, încăpător, economic și extrem de sigur. Ai o mulțime de opțiuni pe piața auto, de aceea, îți oferim recomandări inspirate pentru a simplifica întregul proces, adaptate la nevoile tale și ale celor dragi. Citește acest articol până la final și află mai multe despre toate aceste informații utile în etapele de căutare și cumpărare. 

1. Dimensiunile spațiilor interioare ale unei mașini de familie

Înălțimea și lățimea habitaclului sunt esențiale pentru a asigura confortul pasagerilor. La acestea se adaugă dimensiunile și forma banchetelor, aspecte esențiale mai ales pentru cei care au copii mici, puși în scaune speciale de transport. Banchetele ar trebui să ofere suport adecvat pentru spate și să permită ajustarea ușoară a poziției. De asemenea, este important să ofere vizibilitate optimă și control deplin asupra procesului de ajustare.

Cumpărătorii de mașini pentru familie acordă o importanță crescută calității materialelor de pe scaune și bord. Este important să te asiguri că materialele sunt durabile și ușor de curățat. Nu în ultimul rând, spațiul pentru bagaje este un alt factor important de luat în considerare, în alegerea unei mașini de familie. Verifică dacă portbagajul este suficient pentru toate nevoile familiei, atunci când plecați în excursii.

2. Siguranța: factorii esențiali de care să ții cont pentru protecția celor dragi

Sistemele de siguranță pasivă și activă sunt esențiale în alegerea unei mașini de familie. Airbag-urile, centurile de siguranță și caroseria rezistentă la impact sunt exemple de sistem pasiv, iar frânele antiblocare (ABS), controlul tracțiunii și asistența la frânare de urgență sunt exemple de sistem activ. Aceste soluții sunt vitale în cazul unor evenimente rutiere nedorite.

Organizații precum Euro NCAP și IIHS testează și clasifică siguranța autovehiculelor. Evaluările lor sunt importante pentru a determina nivelul de protecție oferit de o anumită mașină de familie. Rezultatele acestor teste sunt disponibile online și pot fi consultate înainte de a realiza o alegere.

Tehnologiile avansate de asistență pentru șofer (ADAS – Advanced Driver-Assistance System) reprezintă un alt factor important în alegerea unui family car, oferind suport în timp real pentru un condus mult mai sigur. Iată câteva exemple de sistem ADAS, disponibile pe modele ale ultimelor generații: sistemul de avertizare la schimbarea benzii, asistența pentru menținerea benzii de rulare, detectarea unghiului mort etc.

3. Impactul generat asupra mediului înconjurător

Cele mai citite articole

Mașinile 100% electrice, precum și cele cu sistem de propulsie hibrid, determină cel mai mic impact asupra mediului înconjurător, printr-un consum redus de combustibil. Așadar, asigură costuri mai mici la pompă, comparativ cu autoturismele clasice. Ia în considerare acest aspect, atunci când alegi o mașină pentru familie, deoarece un consum redus de combustibil nu doar că îți permite să economisești bani, dar reduce și emisiile de CO2.

Modelele ce includ funcția de recuperare a energiei de frânare asigură, de asemenea, reducerea costurilor de funcționare și impactului asupra mediului. Vezi modelele hybrid din gama de autoturisme Suzuki și citește mai multe despre modul în care se realizează frânarea regenerativă și beneficiile acestui proces pentru utilizarea mașinii. Dacă vrei să verifici nivelul de noxe emise ale unui anumit model, sunt disponibile diferite instrumente online care îți permit să compari emisiile de CO2 ale mai multor modele de family car.

A venit momentul să achiziționezi o mașină mult mai potrivită pentru dimensiunea familiei? Sfaturile de astăzi au rolul de a trasa un cadru la care să te raportezi, în alegerile tale. Dacă îți dorești costuri de utilizare optimizate, dar și un impact redus asupra mediului, vezi gama de autoturisme Suzuki și descoperă informațiile despre modelele Mild Hybrid, Plug-In Hybrid, Full Hybrid și Strong Hybrid. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 7 parcuri impresionante din Barcelona

Cum să-ți decorezi apartamentul într-un stil care să reflecte personalitatea ta