in

Cum să îți îngrijești electrocasnicele pentru a avea o viață mai lungă – SFATURI de pus în practică

O lege propusă de Comisia Europeană ce privește producătorii de electronice și electrocasnice prin care aceștia să acorde o atenție deosebită pentru materialele pe care le folosesc pentru a oferi rezistență este încă în dezbateri. Însă până la noi concluzii și modificări, consumatorii casnici pot să utilizeze electrocasnicele din dotare, pentru mai mult timp, dacă le oferă o mentenanță periodică. 

În rândurile următoare poți descoperi câteva sfaturi utile pentru întreținerea corectă a produselor de acest gen.

Cum să ai grijă de electrocasnicele din casă ta pentru a nu se strica după câțiva ani

  • Mașina de spălat

Probabil una dintre cele mai folosite electrocasnice din casă, mașina de spălat este și cea care se poate strica destul de repede. Fără o mentenanță periodică, aceasta își poate pierde “puterea” în timp, de aceea, poți gândi chiar tu să o întreții. 

Poți începe prin a curăța filtrul mașinii de spălat, cel care colectează reziduurile și obictele din metal sau plastic.

Însă cum acest tip de filtru se află mereu la baza stricării unui asemenea produs electrocasnic, nu ar strica să fii în temă cu o mașină de spălat rufe de pe Altex.ro, să ai backup în caz de urgență.

  • Aspiratorul

Cele mai citite articole

Dacă încă ești pe modul clasic cu aspiratorul, adică îl folosești pe cel cu furtun, află că și acesta se poate strica dacă nu este întreținut cum trebuie. Un asemenea aspirator are câteva filtre de colectare a prafului ce ar trebui curățate după fiecare utilizare. 

De asemenea, trebuie să ai în vedere și săculețul din interior, cel care adună toată mizeria din casă. Odată umplut, trebuie curățat de fiecare dată pentru a nu exista riscul de proastă funcționare a aspiratorului.

  • Mașina de spălat vase

O mașină de spălat vase este foarte utilă pentru o locuință. Te scutește de disconfotul de a sta aplecat în fața chiuvetei pentru câteva minute bune, în loc să te ocupi de ceva mult mai interesant. Însă și mașina de spălat vase trebuie întreținută din când în când pentru a nu da erori în timp. 

Pe lângă curățarea filtrelor care adună reziduurile de mâncare, este recomandat să îi oferi câteva spălări fără vase, cu detergent special, pentru a elimina corect urmele de grăsimi din interior.

  •  Frigiderul

Un alt produs electrocasnic de mare importanță într-o gospodărie este frigiderul. Deși se presupune că acesta ar trebui să reziste destul de mulți ani, există situații în care frigiderul cedează atunci când nu trebuie. Însă pentru a nu ajunge în acest pas, îți recomandăm să faci o curățare temeinică o dată la 6 luni, cu dezghețare completă și chiar eliminare a prafului din spatele acestuia, acolo unde se regăsesc filtrele și grilajul. Partea bună este că produsele de acest gen vin la pachet cu diferite funcții care ajută la o mai bună întreținere a acestuia, deci munca îți va fi ușurată semnificativ.

Așadar, dacă ai electrocasnicele prezentate mai sus și dacă vrei să te bucuri de utilitatea lor pentru mai mult timp, este bine să le ingrijesti periodic, conform instrucțiunilor din dotare. Astfel, durata de viață a acestora poate fi prelungită pentru mai mulți ani.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

TOP 4 moduri prin care să îți pregătești mașina pe timp de iarnă

6 hobby-uri care elimină stresul